Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
395
Tıklama
0
Öne Çıkarma
5.1 ses sistemini 2.1 olarak kullansam nasil olur?
P
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Deneyen var mi? Ayni sey mi olur sonucta?

Karsilastirma yapmak icin Logitech`in benzerlik gosteren sistemlerinden z-230 ve z-530 a baktim. Ancak goruntu olarak ayni olmasina karsin ne subwoofer ne de satallite ler ayni degil. 5.1 lerin ozellikleri cok daha iyi oluyor.
Ikinci el alacagim ve hertarafta karsima 5.1 ler cikiyor. Ustelik bazen epey ucuza logitech z-5500 goruyorum. Ne dersiniz olurmu 2.1 olarak kullansam. Olursa nasil olur?

5.1 lerde 1 center, 2 rear ve 2 front stallite var. Bunlardan rear ve front olanlar tamamen ayni midir? Subwoofer la birlikte sadece 2 tane front satallite kullansam bazi sesler kaybolur mu muzik dinlerken?



A
19 yıl
Yüzbaşı

niye 2+1 olmasını istiyorsun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Birkac nedeni var. Oncelikle kablolarla ugrasamam etrafimda. Ayrica ben muzik dinlemek icin kullanacagim ve muzik konusunda 5.1 ler asla 2.1 ler kadar iyi olamaz. Muzik dinlerken, yani stereo seste, stereo etkisinin daha keyifli olmasi icin iki hoperloreden ses gelmesi gerekiyor; sag ve sol. Tizler onemli burada. Basslarin nereden geldigini zaten anlayamazsin.
Stereo dinlerken sag hoperlorden gelen ses ayni zamanda sol kulak tarafindan duyulmali ve tersi. Boylece beyinde canli muzik dinliyormus izlenimi olusuyor. 5.1 ler ise surround sound oldugundan ve hicbir muzik kaydi surround sound olmadigindan muzik dinlemek icin iyi bir secenek degil. Baska bir sekilde soylersek muzik dinlerken hicbir sesin sag arka veya sol arka taraftan gelmesi amaclanmamaktadir ancak sanirim 5.1 lerde arkalardan da ses gelecek. Gerci ben hic 5.1 kullanmadim. 5.1 olayina gicik oldum bi kere. Asla zevk almam artik kullansamda.

Bazilarinin 5.1 leri 2.1 olarak kullanmak icin her satallite cifte kablo kullandiklarini okudum. Yani sag on ve sag arka kablolarini bir tane sag hoperlore baglamislar. Boyle yapinca bir sakatlik olurmus gibi geliyor bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Yüzbaşı

Ben şu anda jazz 9940 ı on board soundmax e stereo bağladım bunu 6 tane rca girişi bir stereo çıkışa lehimleyerek yaptım her hoperlörden ses alıyorum haliyle,şöyle ki center +1front +1rear left kanaldan sub +1front +1rear sağ kanaldan sinyal alıyor ama bunu çok istediğimden değil ses kartımın 5+1 modda yaşadığı sıkıntılardan yaptım en kısa zamanda da bir ses kartı alıcam. Ama illa stereo istiyorum diyorsan bu bir çözüm ben sorunsuz kullanıyorum şu an(9940ın kalitesinden memnun değilim o ayrı).

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
19 yıl
Yarbay

ses azalır doğal olarakta bütün hoperlorleri biraya koyarsın sol ön/sol arka sağ ön/sağ arka şeklinde... centerıda monitör üzerine koyarsın al sana 2+1...seste azalmamış olur böylece.kablolarıda salladımı masanın arkasına.oooh...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
19 yıl
Yüzbaşı

diğer 3 hoparlöre boşa para vermiş olursun..
logitech x-230 ve x-530 birbirinden farklı ama çoğu hoparlörde 5.1 le 2.1 aynı olur



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.