Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1059
Tıklama
0
Öne Çıkarma
3DS MAX VRAY arayüz !
A
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar iyi günler,

Daha önce Sketchup da çalışıyordum, şimdi 3DS Max öğrenirken karşılaştığım sorun ile ilgili bilen kişilere danışmak isterim.

VRAY Render motoru Sketchup da arayüz olarak basit, kullanımı rahat, yeni nesil bir arayüzle geliyor biliyorsunuz. Lakin 3DS Max de vray aynı arayüzle gelmiyor ve daha karmaşık yapıda!

3DS Max'de Sketchup VRAY arayüzü (aşağıdaki eklediğim arayüz gibi.) kullanmak mümkünmüdür ? Ya da bu arayüzü kullanmak için plugin, ayar, veya vray arayüzündeki gibi hazır materyalleri basit şekilde kullanabileceğim eklenti vs.. varmıdır ?

Neden aynı arayüzü (3ds max 2019 ve vray next yüklü olmasına rağmen) kullanmamışlar anlamadım. Sketchup'da ki arayüz bence daha yenilikci ve kolay!



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 29 Mart 2019; 0:9:27 >

P
5 yıl
Binbaşı

Sketchup pek profesyonellere hitap etmediğinden ve mimari amaçlı olduğundan basitleştirilmiş arayüz kullanıyorlar. Sketchup'daki arayüzü diğer yazılımlarda kullanmak mümkün değil (belki farklı script/pluginler sayesinde oluyordur bundan emin değilim). V-Ray'in rendering ayarları o kadar karmaşık değil Mographplus, Lynda, Pluralsight gibilerinin V-Ray derslerini izlerseniz öğrenebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşkkürler cevabın için.

Benim öğrenmek istediğim kullanımından ziyade neden bu kullanıcı dostu arayüzü kullanmak yerine hala eski yapıda devam etmeleri! 2019 olmasına ve vray next olunca ben yeni arayüze geçmişlerdir sanıyordum. Neticede bu arayüz de herşey derli toplu ve kolay kullanımlı. Ayrıca tüm detaylar ikisinde de aynı. Yani 3DS MAX arayüzünde daha detaylı ayar yapılıyor durumu yok, diğerinde de detay ayarları yapılabiliyor.

Hadi render ayarlarını geçtim onlara bir şekilde aşinayım yapabiliyorum, lakin benim en zorlandığım kısım Sketchup arayüzünde materyal sekmesi çok yararlı, kullanışlı ve düzenli. Yani hemen istediğim kaplamayı hemen ayarlayıp uygulayabiliyorum, özelliklede ön izleme olarak görerek. Benim için en kullanışlı yönü materyal sekmesi.

3DS MAX de materyaller vray de hazır olarak gelmiyor sanırım, geliyor olsa bile bir iki menü ayrı ayrı açıp ordan bak geri kapat vs.. yapılıyor. Peki sadece materyal kısmını sadece Sketchup daki gibi kullanabileceğim hazır olarak gelen paketler ile kolay şekilde önce önzileme ile görüp sonra atayabileceğim bir ek varmıdır ? Yani hazır materyaller kütüphanesi eklentisi olarak var ise neyi önerirsiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @poko001
P
5 yıl
Binbaşı

Büyük ihtimalle basitleştirilmiş arayüz talebi olmamasından dolayı uğraşmıyorlardır. V-Ray genellikle mimari modelleme başta olmak üzere profesyoneller tarafından kullanılıyor ve bu tarz kullanım için bilgi ve tecrübe gerekli. Ayrıca basitleştirilmiş arayüz yapsalar bile bunu bir çok İnsan kullanmayacaktır çünkü rendering ayarları sahneye göre yapılır ve ufak detaylar ayarlanmazsa rendering süresi ve kalitesini doğrudan etkiler.

V-Ray materyalleri 3ds Max'de Slate Material Editor ile kullanılabiliyor. Bahsettiğiniz hazır preset şeklinde V-Ray materyalleri var. V-Ray'in üreticisi Chaosgroup'un VRscan arşivi gayet kaliteli bunun dışında Sigershaders, Motion Squared gibilerinin V-Ray materyalleri var "v-ray for sketchup" şeklinde aranırsa Sketchup için olan materyaller de bulunabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @alperci
M
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar hobi amaçlı 3ds max öğrenmek istiyorum ..internetteki videolar sayesinde. .bir şeyler tasarlamam için 3ds max yeterlimi yoksa başka programlarda öğrenmem gerekiyormu .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Çavuş

Hobi amaçlı olduğu için yeterli olur




Bu mesajda bahsedilenler: @murat8361
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.