Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
172
Tıklama
0
Öne Çıkarma
345 fizik sorusu
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
arkadaşlar çözümdeki 2.öncülü biraz açıklar mısınız ?



U
3 yıl
Teğmen

Etki-tepki kuvvetleri aynı cisim üzerinde olmadıkları için kuvvet diyagramında birlikte gösterilmezler bu nedenle bileşke de alınamaz



U
3 yıl
Teğmen

Biri bloğa biri kamyona etki ediyor. Bloğun neden hareket etmediği incelenirken bloğa etki eden kuvvetlere bakılır. Kamyonun neden hareket etmediği sorgulanırken kamyona etki eden kuvvetlere bakılır. Etki-tepki kuvvetlerinin bileşkesi alınmaz diye de bir ezber yürümüş gidiyor. Dış kuvvet etkisinde olmayan bir cismin kütle merkezi ivmesinin neden sıfır olacağıyla ilgili olsaydı mesela bu soru, etki-tepki kuvvetlerinin bileşkesini aldım ve sıfır yaptılar da diyebilirdim.

Veya bir sistemin kütle merkezine neden iç kuvvetler ivme kazandıramaz sorusunu düşünün? E neden? Tüm iç kuvvetler etki-tepki çiftlerinden oluşuyor ve bileşkesini aldığınızda sıfır yapıyor da ondan ivmelenmiyor sistemin kütle merkezi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undo_control -- 3 Aralık 2020; 14:3:52 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.