Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41554
Cevap
1760580
Tıklama
119
Öne Çıkarma
Cevap: Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2027. sayfa)
A
2 yıl
Yarbay

Hocam bunun bir çözümünü bulamadım bende yıllardır. Bunun için Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Özellikler > Donanım > Aygıt Yükleme Ayarları kısmından kapatmayı önerirler ama o da çözüm değil.

Ben artık formattan sonra interneti kesmekte buldum çareyi. Chipset, Ekran Kartı, Ses ve Lan gibi sürücüleri formattan önce indirip, formattan sonra internete bağlanmadan tek tek kuruyorum. Böylelikle önüne geçiyorum bu işin. Öbür türlü otomatik bulacağım diye fi tarihinden kalma ekran kartı sürücüsünü kurunca delleniyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
P
2 yıl
Yarbay

Hocam öncelikle değer verip mesaj attığın için teşekkürler. Sorun, işletim sistemi üzerinde kullanıcıya söz hakkı vermeyen ve gözü dönmüş olan Microsoft ile kullanıma sunduğu HOME sürümünden kaynaklı. Ben yabancı forumlar dahil ulaşmadığım kaynak kalmadı diyebilirim bu konuda. Home sürümlerde herşey engellenmiş durumda. İnternette yer alan tutorial yani öğretici kaynakların alayı geçerliliği sona ermiş durumda. Sizin dediğiniz ayar da zaten konuyla ilgili değil (intenetteki kaynaklar birbirlerinden copy-paste yaparak bunu çözüm olarak lanse etseler de).

Bunun çözümü Pro veya Enterprise sürümü ve Group Policy (Home'da elle kayıt defteri girseniz de işe yaramıyor). İlk fırsatta Home sürümden kurtulup Pro sürüm denemeyi düşünüyorum lakin Allah bilir onda da bunu zorlaştıran yeni bir yama/güncelleme gelmiş veya gelecek olabilir. Artık kullanıcıların kullandıkları işletim sistemi üzerinde söz hakkı yok, bu realiteyi Microsoft zirveye taşımış durumda.

Sırf bu sorun için tenforums.com admini MVP kişiye Twitter'dan ulaşıp yazdığı makaleyi güncellettim dün :) Rezillik diz boyu.

Not: Bu arada interneti kesmek çözüm olamaz bu devirde. Windows Update'i servisleri kapatarak engellemek de doğru iş değil. Bu sorunların tek bir tanesini Windows 7 Home ile yaşamadım. Bu da dipnot olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Kasım 2021; 1:43:1 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ambarad
A
2 yıl
Yarbay

Her kelimenizde haklısınız hocam. Keşke bu gibi yöntemlere muhtaç kalmasak. Bu arada ben Pro versiyonunu kullanıyorum ve dediğim gibi önüne geçemedim. Eğer Pro deneyip bunun önüne geçebilirseniz, bizi de haberdar etmeniz çok iyi olur. Yıldık artık.




Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
T
2 yıl
Binbaşı

Win11 yükledim şu ana kadar sıfır sorun var ama sistemi ezmedim henüz. Daha stabil gibi duruyor ama düşük sistemleri üzer gibi geliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Binbaşı

adobe flash player destegi çekince windows 10 güncellemesiyle hp yazıcı programı çalışmadı. Flas istiyordu ve çözümü bulamadım. Bu programda yazıcı kartuşu tıkanınca açmak için program var işime yarıyordu.

Bende windows 8.1 geçtim güncellemeleri kapattım.Şuan sorun yok en azından yazıcının programını kullanabiliyorum.

Eger 8.1 güncellemeleri açıp edge tarayıcıya geçerse bunda aynı sorun oluyor.

Bir tane orite webcam var çalışıyor ama driveri yok. En son windows vista driveri var.

Özetle donanımınız eskiyse sürücülerde eski oluyor. Sürücüler güncellenmeyince böyle sorunlar oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 5 Kasım 2021; 15:11:11 >

M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2021-11 Cumulative Update for Windows 10 Version 21H2 for x64-based Systems (KB5007186)

Windows 10 KB5007186 released with major bug fixes

Windows 10 KB5007186 (Build 19043.1348) Full Changelog
Key highlights:
  • Fixes a bug causing issues with video streaming.
  • Fixes an issue with LogonUI.exe, which affected the network status of the device.
  • Fixes a memory leak issue in lsass.exe.
  • Fixes another issue that causes memory leaks.
  • Fixes issues with Local Security Authority Subsystem Service (LSASS).


https://www.windowslatest.com/2021/11/09/windows-10-kb5007186-released-with-major-bug-fixes/



M
2 yıl
Yarbay

Windows 10 21H2 Kasım güncellemesi Önizleme kanalına taşındı ve yakında kullanıma sunulacak.

Microsoft, birkaç aydır Insider’lar ile birlikte Windows 10 Kasım 2021 Güncellemesi üzerinde çalışıyordu. Bir sonraki ve son Windows 10 özellik güncellemesi, şimdi aktif geliştirme sürecinden Sürüm Önizleme (Release Preview) kanalına taşındı.

Yeni Windows 10 21H2 güncellemesinin bu ay içinde genel olarak kullanıma sunulmasını bekliyoruz. 21H2 belirttiğimiz gibi Windows 10’un en son büyük güncellemesi olacak ve Microsoft’un desteği devam edecek. Bu noktada önümüzdeki süreçte daha çok hata düzeltmeleri ve güvenlik güncelleştirmeleri göreceğiz.

Eğer yaklaşan güncellemeyi yüklemek istiyorsanız, makinelerinizi şimdiden Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi, yani 21H1 sürümüne yükseltebilirsiniz. 21H1 Mayıs ayında yayınlanmıştı ve sonrasında Windows 10 için bazı geliştirmeler yapıldı.

Yeni özellik güncellemesi yayınlandığında, Microsoft önceki sürümü indirme seçeneğini kaldıracak, bu nedenle yükseltmeyi hemen yapmak istemeseniz bile en azından 21H1 sürümünün bir kopyasını indirebilirsiniz. Daha eski bir sürümdeyseniz Windows Update aracılığıyla 21H1 sürümüne yükseltmeyi seçebilir veya ISO dosyalarını kullanarak temiz bir yükleme yapabilirsiniz.



N
2 yıl
Yarbay

Bu aralar Win10 güncellemek pişmanlık olmaya başladı. 2 dir güncellemeler sonrası bilgisayarı açarken açılış ekranında yanlış şifre girdiniz diye hata veriyor. Oysa tek hesabım var ve şifre sorarak açılma ayarı devre dışı yani bilgisayarın direk açılması gerekirken bana böyle bir hata veriyor. Bakıyorum aynı isimde 2 hesap görünüyor. Birinde kendi atadığım görsel var diğerinde insan görseli. O sonradan oluşan hesabı silmek için bilgisayar açıldıktan sonra gerekli yerlere baktığımda tek hesap görünüyor. Bir çok çözüm okudum ama o çözümleri kullanamadım çünkü o çözümleri yapabilmek için 2 hesap gözükmesi gerekiyor ama tek hesap görünüyor. Böyle de olabilir diye komut sisteminden yapılan bir çözüm önerilmiş. Onu da denedim oda işe yaramadı. Tek çözüm mevcut hesabın şifresini değiştirmek ama onu yapınca o hesapla giriş yaptığım yerlerin de şifresi değişiyor ve o sebeple o yerlerin hepsine en baştan giriş yapmak zorunda kalıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Son ISO dosyasını indirip temiz bir format zamanı gelmiş. Bizim arkadasta da öyle cift ekran gozukuyordu. Format atıp oyunları yüklemeye üşeniyorum dedi. Kullanıyor öyle..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
R
2 yıl
Yarbay

Son güncelleme sonrası ara çubuğunda bir arama yapacağım zaman hiç bir şekilde bir harf yazamıyorum.Ne saçma bir durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Çavuş

Merhaba son güncellemden sonra ikinci ekran algılamamaya başladı sizlerdede varmıdır sorun.



N
2 yıl
Yarbay

Temiz kurulum yapma şansım yok sıkıntı o bende. Bir sürü program ve siteye tekrar tekrar giriş yapmam gerekecek. Siteler bir yana programlar sıkıntı. Porgramlar sıfırlanacağı için hepsinde tekrar ayar yapmam gerekecek bir de bazılarının kurulumu da sıkıntı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mikailc78
N
2 yıl
Yarbay

Deneme yanılma yoluyla soruna kendim şuan çözüm buldum.

Netplwiz.exe çalıştırdım. Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve paralı girmelidir kısmının yanındaki kutucuyu işaretleyip aktif ettim. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım. Bu defa bana sadece kendi normal hesabımım şifresini sordu. Şifremi yazıp bilgisayarı açtım. Tekrar Netplwiz.exe çalıştırdım ve Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve paralı girmelidir kısmının yanındaki kutucuyu kaldırıp şifremi girdim. Bilgisayarı tekrar kapatıp açtım ve bilgisayarım direk açıldı.

Güncelleme sonrası oluşan ikinci hesap böylece ortadan kalkmış oldu.

Bilmeyenler için yazayım. Benim bilgisayar normal de açılışta şifre sormadan direk açılır. Son windows 10 güncellemesi sonrası açılışta hatalı şifre diyecek açılmıyordu. Bakınca ekranda iki hesap var görünüyordu. 1.hesap benim normal microsoft hesabım 2.hesap ise güncelleme sonrası oluşan ve hatalı şifre uyarısı verip bilgisayarın açılmamasını sağlayan hesaptı. Sadece açılış ekranında göründüğü için o hesap kaldırılamıyordu. İnternette yazan hiç bir çözümde sorunu çözmüyordu.

Yukarıda yazdığım yöntemle sorunu çözdüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mikailc78
M
2 yıl
Yarbay

Ben ne zaman format atacak olsam ve tarayıcı bilgilerimi kaybetmek istemesem yerel yedek alırım. Belgelerim de AppData klasörü var içinde üç tane klasör var oralarda ki atıyorum Mozilla klasörünü format atmadan önce yedekleyip formattan sonra Firefox kurmadan tekrar atarsanız parola, geçmiş, yer imleri gibi şeyleri aynen olduğu gibi geri getirebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
M
2 yıl
Yarbay

o dert değil artık edge yada gogle crom da sık kullanılanları hesaba kaydetme var sadece tarayıcıda ayarlardan hesabınla oturum açıp senkorize etmen yeterli formattan sonra yine aynı hesapla oturum açınca yine ekleniyor sık kullanılanlar Firefox da da vardır sanırım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2021; 21:49:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
D
2 yıl
Yarbay

21H1 Güncellemesi Geldi otomatik yuklemiyor takılı kalıyor bunun yüzünden bilgisayar kullanılmıyor, Manuel olarak yukleyim dedim buda yüklenmiyor tikandim kaldım. Bilgisayarda Google hariç bişey yok ama bunu yüzünden bilgisayar kullanılmıyor. En son güncelleme yi devre disi bıraktım yine cok yavaş Çözüm yolu varmıdır. Yapabileceğimiz tabii kullanabilirsek



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

21H2 güncellemesi gelmiş. ISO dosyasını indirdim. Yarın temiz kurulum ile yükleyeceğim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
2 yıl
Yüzbaşı

Windows 8.1 Pro kurdum sistem kendine geldi fakat sürücü desteği yok bunun da güncel sürücülerden mahrum kalıyor sistem. Tekrar Windows 10 kurayım dedim ama burada ki yorumları görünce de vazgeçiyorum her seferinde. @MühendisMurat bir kaç program paylaşmış bildiğim ve bilmediklerim ile beraber ince ayarlar vermiş acaba diyorum o programları kullansam sistem rahatlar mı bu Windows 8.1'de ki hızı yakalar mıyım merak ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MühendisMurat
M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlk sayfada paylaşılan onarım adımlarını sıra sıra deneyin, maalesef hep dediğim gibi dandik bir windows temeli var en ufak şeyde bozulabiliyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @R-10
M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

1909 yükleyin yavaşlıktan şikayetiniz varsa.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dahool