Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 7 misafir, 2 mobil kullanıcı
8868
Cevap
459694
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (56. sayfa)
R
2 yıl
Yarbay

S95B kullanan arkadaşlar tv de bir sorun çıkarsa servis çağırmayın bekleyin S95C iyice yayılsın, yeni seri ile değişim isteyin 😁



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 yıl
Çavuş

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Bende onu sorucaktim biz gitsek o fiyattan alabilir miyiz acaba?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BABAKORAY
P
2 yıl
Yarbay

S95C de panele metal plaka koymuşlar mı? S95B de yoktu çünkü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
2 yıl
Yarbay

S95b alana 6 bin TL paracard veya piyasada 16 17 bin TLye satılan kahve makinesini hediye veriyor samsung. Tv alacaklar incelesin. Teknosa, Vatan Bilgisayar ve Mediamarkt alışverişleri için de veriyor.

https://www.samsung.com/tr/offer/tv-premium-hediye-kampanyasi-mart-2023/



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Binbaşı

Direkt panel üzerine asılan tiplerden almayacaksanız evet kesinlikle gerekli. Çocuğu geçin biri gelip parmaklasa ekranı o parmak izini çıkarmak bile mesele



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @irfan0326
E
2 yıl
Binbaşı

Hayırlı olsun yalnız merak etim sizdeki eğiklik nasıl bir eğiklikti de Samsung değişimi kabul etti. Bizdeki eğikliği neden kabul etmeyip bizi mahkemelerle uğraştırıyorlar. Saçma sapan kararları var bu Samsungun iyice canımı sıkmaya başladı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @harmey
R
2 yıl
Yarbay

Hocam şöyle bir durum var.

Siz değişim raporunuz sizde kalsa, tv teknosa sa gelse bu süre ne kadar var bilmiyorum ama bence siz Samsung tr arayın ben eğilmeyen C serisi istiyorum diye az ver sansın yapın, ben bu rapor ile be kadar süre beklerim diye süreyi sorun sizin için de sorun yoksa bekleyin derim kesinlikle B almayın artık



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @harmey
R
2 yıl
Yarbay

Ne demek hocam, siz ne yapan ne edin beklemeyi göze alın C serisi alın ben kendim aynı konuda olsam aylarca beklerdim,

C serisinde Soğutma var.
C serisinde Panel eğilme yok
C serisinde 2000 nit panel var, B de gayet parlak zaten ama 2000 nit e göre bir soğutma var demek bu.
C serisinde anakart ayrı panel olarak ayrılmış tv oled paneli ısıtmamak için.

Dahası vardır



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @harmey
N
2 yıl
Binbaşı

Lg gerçekten bu işi çözmüş. Yıllardır bu konuya yatırım yapıyordu meyvesini almışlar. Sonyde heatsink bile yeterli olmamış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ptolomeo
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

adamlar (lg) korkudan beyaz için piksel dizilimini değişemiyor renklerin içine ediyor millette sanıyorki heatsink var diye daha geç yanıyor :))

bazıları okusunda bişey öğrensin diyeceğim ama niyetleri o değil..sony de heatsink var ama hadi anlatın bakalım...


burda daha düzgün renk gösteremeyen (boostlanan beyazdan dolayı) 10 senelik woledleri öveceğinize neyin ne olduğunu öğrenin ilk önce yıl olmuş 2023 adamlar wrgb tv övüyor komedisiniz...


Rtings çeviri


Artık bu TV'lerin kalıcı yanma yaşadığını onayladığımıza göre, QD-OLED ve WOLED ekranlar arasında neden bu kadar fark var? İlk teorimiz, bunun telafi döngüleriyle ilgili olduğuydu. Samsung TV, LG TV'lere benzer bir telafi programı izliyor ve test programımıza göre haftada 21 döngü çalışıyor. Öte yandan Sony TV, diğer Sony TV'lerle aynı döngüyü çalıştırır, bu nedenle haftada yalnızca üç telafi döngüsü çalıştırır. Yine de bir sorun var. Samsung ve Sony QD-OLED kalıcı yanma gösteriyor ve ekstra telafi döngülerine rağmen Samsung, Sony'den biraz daha kötü görünüyor. Muhtemel bir açıklama olarak kompanzasyon döngülerini ortadan kaldırır. LG C2 Alt Piksel Yapısı Beyaz alt pikselli LG C2 OLED Üçgen RGB Alt Piksellere Sahip Sony A95K Üçgen RGB alt piksel yapısına sahip Sony A95K OLED Yanma performansındaki farkın olası bir açıklaması, QD-OLED'lerde beyaz alt piksel olmamasıdır. LG OLED ekranlarda kullanılan WOLED panellerin ve kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz alt piksel kullanan bazı Sony OLED'lerin aksine, QD-OLED panellerde yalnızca kırmızı, yeşil ve mavi alt piksel bulunur. Bu, TV'nin saf beyaz üretmesi gerektiğinde, üç alt pikseli de aynı anda çalıştırması gerektiği anlamına gelir. Bir TV haber kanalının "Son Dakika Haberleri" başlığının etrafındaki beyaz alan gibi statik beyaz içerik söz konusu olduğunda bu, üç alt pikselin daha hızlı bozulmasına yol açabilir ve bu nedenle çevredeki alanlardan daha koyu görünürler. Hem S95B hem de A95K'daki daha koyu alanlar, CNN'in afişindeki beyaz alanlara mükemmel bir şekilde karşılık geliyor, bu yüzden yanmanın nedeni bu olabilir. LG Display, OLED ekranlarında neden beyaz alt piksel kullandıklarını göstermek için bir LG Electronics İncelemeci etkinliğinde bu testin iki aylık sonuçlarını kullandıkları için aynı fikirde görünüyor. Bu, herkesin QD-OLED ekranlardan kaçınması gerektiği anlamına mı geliyor? Muhtemelen değil. Testimiz ekstrem bir durum. Testimizin iki aylık çalışma süresi, kanal değiştirmeden veya başka bir şey izlemeden yaklaşık sekiz ay boyunca günde yaklaşık dört saat CNN izlemeye eşdeğerdir. Çeşitli içerikleri izlediğiniz ve ekranda statik öğeleri uzun süre görünür bırakmadığınız sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız.


https://www.rtings.com/tv/learn/longevity-investigations-update-3-month





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 23 Mart 2023; 1:10:11 >

R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

lg nin yatırım yaptığı çözdüğü hiçbirşey yok hocam çözemediği için zaten wrgb dizilimi kullanıyor yıllardır hiç ileri gidemiyor aynı şeyleri yeni model diye sizlere sunup sunup duruyor...çözebilse wrgb dizilim kullanmazdı renk performansıda artardı parlaklıkta aynı samsungda olduğu gibi...artı o arada boostlanan beyazın eksi etkilerinide araştırıp öğrenebilirsiniz işi asıl çözen samsung aradaki renk performansı vs ondan kaynaklanıyor şimdi lg nin çözmüş olduğu şey tam olarak ne? parlaklık arttığında beyazın etkisiyle renkleri bozmasımı? korkudan bu dizilimi samsung gibi değişip performans olarak ileri gidememesimi?

buyrun alttada işi çözen lg işi çözemeyen samsung...


Increase the brightness, increase the brightness is possible only in the white segments of the image. In our opinion, such an image will be somewhat brighter, but other colors will be lost due to the increased brightness.

Parlaklığı artırın, parlaklığı artırın sadece görüntünün beyaz kısımlarında mümkündür. Kanımızca böyle bir görüntü biraz daha parlak olacaktır, ancak artan parlaklık nedeniyle diğer renkler kaybolacaktır.


Qunatum dot conversion is more efficient than traditional filters.

Its closer to RGB OLED because there is no white subpixel and as a consequence it crushes WOLED in colour volume.

The RGB OLEDs in other monitors are not close to as bright as the alienware or s95b for example and qd oleds share the extremely high p3 and rec20 coverage of high end amoleds, something woled cannot keep up on.

The end result is a display that is much more similar to a normal oled than a woled. Its much brighter and much wider colour gamut..


Beyaz alt piksel olmadığı için RGB OLED'e daha yakındır ve sonuç olarak renk hacminde WOLED'i ezer.Qd oled'ler, üst düzey amoledlerin son derece yüksek p3 ve rec20 kapsamını paylaşır, bu, woled'in devam edemeyeceği bir şeydir. Sonuç, normal bir oled'e bir woled'den çok daha fazla benzeyen bir ekrandır. Çok daha parlak ve çok daha geniş renk gamı..



Since 2022, the latest Sony QD OLED televisions have RGB. When the brightness is increased by the white pixel, the colors become duller. The QD OLED technology increases the brightness without the white pixel, so it only uses the colored pixels. As a result, the colors don't become dull and the color representation remains lifelike.

2022'den beri en yeni Sony QD OLED televizyonlarda RGB bulunur. Parlaklık beyaz piksel kadar artırıldığında renkler matlaşır. QD OLED teknolojisi, beyaz piksel olmadan parlaklığı artırır, bu nedenle yalnızca renkli pikselleri kullanır. Sonuç olarak, renkler donuklaşmaz ve renk sunumu canlı kalır.

https://en.tab-tv.com/rgb-vs-wrgb-screens-difference-comparison/



< Resime gitmek için tıklayın >



https://www.youtube.com/watch?v=BNYYISv81dY





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 23 Mart 2023; 6:27:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @natrak
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yine insanları manipüle etmek için paylaşılmış bi örnek aşağıda...


qd oled denilen a90k modeli aslında lg nin woledi...qd oled değil yani...



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
2 yıl
Yarbay

Evet hocam keşke daha sonra açılsaydı B serisi ortadan kalkana kadar ama kısmet değilmiş ben olsam sizin diğer tercihinizi yapardım para geri alıp dolar vb yatırmak, ama işten temiz çıktınız hayırlı olsun :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @harmey
A
2 yıl
Yüzbaşı

Rtings, burn in testi aylarca surekli acik kalacak sekilde yapmamislar. Belirli periyotlarla sistematik ac kapa seklinde.

Kendi aciklamalari su sekilde:


< Resime gitmek için tıklayın >

Edit Kaynak:https://www.rtings.com/tv/tests/longevity-test





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akelei -- 23 Mart 2023; 17:14:26 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cole Trickle
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

olay o zaten hocam bu şahıs bilgi paylaşmadan bunu koyuyor rtingste onlarca a95 örneği var zaten kimse sony yanmaz demiyor kendileri heatsink heatsink anlatıyordu :) neyse konuda uzun süre takılanlar kimin ne niyeti var görecektir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nef1
P
2 yıl
Binbaşı

Size daha dramatik bir şey paylaşayım mı arkadaşlar yıl 2017 lg yeni oled paneli c7 yi satışa çıkarır. Ama ne acımasız saldırılardı hatırlarmısınız? Nasıl yanıyor oledler ne korkutuluyordu insanlar forumlarda kan gövdeyi götürüyordu…
İşte o c7 varya samsung s95b den daha iyi burn in performans gösterdi son rting testlerinde….


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 23 Mart 2023; 20:43:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Binbaşı

Nit değerinin aynı tutulması gerektiği önermeniz mantıklı görünebilir ilk bakışta ancak samsung oled satış ve tanıtım argümanı genel olarak haklı olarak daha yüksek parlaklıktı. Düşük nit değeri ile teste tabi tutulup bakın aynı şekilde yanıyor ( bilemeyiz aynı şekilde burn in de olabilirdi) dediklerinde ise “bu tv yarı parlaklıkta izlenmeyecek ya da izlenecekse neden insanlar samsung alsın” , şu durumda her cihazın kendi vaad ettikleri perfomansları ile teste tabi tutulmaları gerekirdi eleştirileri haklılık kazanırdı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 26 Mart 2023; 12:57:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cole Trickle
P
2 yıl
Yüzbaşı

2023 yılında LG G3 MLA teknolojisi sayesinde rekabet baya kızışacak. Parlaklık ve Beyaz vurgular çok daha iyi görünüyor, Lg G3 kalibre edilmemiş bu arada sinema modunda.


https://www.youtube.com/watch?v=ltMM3-2bzEk