Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
547
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2022-2023 Ehliyet Harç Ücretleri
K
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese merhaba. Benim sorum şu olacak. Bugün sürücü kursuna kaydımı gerçekleştirdim. Ancak hiç kimse fiyatlar hakkında net bir şey söylemiyor. 5500 TL+vergi zamları dendi bana. Ancak ben Aralık ayı da olsa 2022'de kursa kaydolduğum için ödemelerimi 2022 ücreti üzerinden yapmam gerekmez mi? Ayrıca ehliyet harç ücretleri 1116 liradan 2489 liraya çıkıyormuş. Ben harç ücretini zam gelmeden ödesem aradaki farkı ödemek zorunda kalır mıyım acaba? Bir nebze daha az ödemiş olurum çünkü. Ayrıca ehliyeti tek seferde aldığımızı düşünecek olursak bana toplam maliyeti yaklaşık kaç olur? Şimdiden teşekkür ederim herkese.



İ
geçen yıl
Yarbay

Ehliyeti gelecek sene çıkartırsanız gelecek seneki ücreti yatırırsınız. Kurs sizin adınıza nüfusa başvurup ehliyet çıkarmaz.
Kursa yazılır, sınavlarını da geçer sertifikanızı alırsınız. Sonra bu sertifika ile nüfus müdürlüğünden ehliyeti çıkartırsınız. Parayı bu sene yatırır, ehliyeti önümüzdeki sene çıkartmak isterseniz sizden fark ücreti alırlar.

Kurs ücretini peşin yatırarak, kurs ücretine gelecek zamlardan kurtulabilirsiniz. Vergi ve harçlar için bu seneki tutarların %122,9 fazlasını hesaplayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Aralık 2022; 8:52:24 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.