Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
4116
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2020 Audi A5 ailesi yeni yüzü ve teknolojileriyle tanıtıldı
B
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Audi ailesi yenilenmeye devam ediyor. Mayıs ayında tanıtılan makyajlı A4 ve geçtiğimiz haftalarda yüzünü gösteren yeni RS 6 Avant’ın ardından şimdi de 2020 model yılı için yenilenen Audi A5 üzerindeki örtü kalktı.



Frankfurt’taki etkinlikte coupe, cabriolet ve beş kapılı sportback türevleriyle sergilenecek 2020 Audi A5’e uygulanan orta yaş makyajı A4 modelindekiyle benzer doğrultuda ilerliyor. Bu da Audi A5’in daha sportif ve dinamik bir görünüme kavuştuğu, yepyeni bilgi-eğlence sistemiyle donatıldığı ve yeni motorlara merhaba dediği anlamına geliyor.



Görsel açıdan baktığımızda 2020 Audi A5’teki en büyük değişiklik ön tarafta karşımıza çıkıyor. Ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz ve deseni donanım seviyesine göre farklılık gösteren altıgen ızgarayı buna örnek göstermek mümkün. Daha büyük hava girişlerine sahip agresif ön tamponu ve yeni ön lip’i de unutmamak gerek. Matrix LED opsiyonuna ve yeni grafiklere sahip LED farlar, yeni stop lambaları ve tazelenen difüzör de Audi A5’in görünümünü tamamlayan unsurlar arasında.



Ayrıca Bkz.Tesla Model S, Porsche Taycan'ın Nürburgring rekorunu kırmaya geliyor



2020 Audi A5’teki değişim kabin tarafında da devam ediyor. Eski bilgi-eğlence sisteminin yerine gelen 10.1 inçlik dokunmatik ekran yepyeni bir yazılımla çalışıyor. Navigasyon sisteminin de elden geçirildiği; kaza bilgisi, park yeri bilgisi ve trafik ışığı bilgisi gibi yeni çevrimiçi servislerle donatıldığı belirtiliyor. Standart olarak Wi-Fi hotspot özelliğiyle birlikte gelen 2020 Audi A5’te son nesil 12.3 inç dijital gösterge paneli ve baş üstü göstergesi bulunuyor. Artık OTA yani uzaktan güncelleme özelliğini de destekleyen araç MyAudi akıllı telefon uygulamasıyla güncellenebiliyor.





2020 Audi A5’in kaputu altındaki dört silindirli benzinli ve dizel motorlarda hafif hibrit teknolojisi görüyoruz. Dört motor seçeneğinde de 12 volt hafif hibrit desteği bulunuyor. Topladığı enerjiyi küçük bir lityum iyon bataryada depolayan sistem start/stop teknolojisinin daha geniş yelpazede çalışmasına imkan verirken CO2 emisyonu ve yakıt tüketimini de azaltıyor.



S4 modellerinde olduğu gibi yeni Audi S5’te de dizele geçiş yapıldı. 2020 Audi S5 TDI’da 3.0 litre turbo dizel motor kullanılıyor. 48 volt hafif hibrit desteğine de sahip olan sistem 347 beygir güç ve 700 Nm tork üretiyor. Her iki formda da (sportback ve coupe) 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamlayan modelin maksimum hızı da 250 km/s ile sınırlanmış. Bu hıza ulaşmak için dört tekerleğe birden aktarılan gücün 8 ileri tiptronic tork konvertörlü şanzıman vasıtasıyla iletildiği de verilen bilgiler arasında.



Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak 2020 Audi A5’in fiyatı A5 Coupe 40 TFSI baz versiyonuyla 42 bin 900 euro’dan başlıyor. Tercihini S5 Coupe ve S5 Sportback’ten yana kullanmak isteyenlere de 66 bin 500 euro’dan kapı açılıyor.




 Haberi Portalda Gör

Bizde de 99 corolla 40 birim
Yoruma Git
Ronades - 5 yıl +21
500den girer ülkeye
Yoruma Git
thiler - 5 yıl +8
Gerçekten 1 TL 1 dolar psikolojisine iyi alışmışız. Hele 2000 den sonra aklı ermeye başlayanlar için bu çok normal geliyordur. Dolar 1990 da ~3000TL (3000 birimleri görürken) ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı serafon - 5 yıl +8
R
5 yıl
Binbaşı

Bizde de 99 corolla 40 birim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yarbay

Araba almayı ertelediğime değdi, ufak dokunuşlarla efsane olmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Çavuş

Umarım arka cam stop led ini kaldırmışlardır




M
5 yıl
Yarbay

Audi nin en sevdiğim aracı,şahin tarzı boydan boya 3.stop lambası harici tabi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
5 yıl
Yarbay

Yeni yüz derken



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

500den girer ülkeye



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Şu anki tasarımı bile çok güzel, yolda gözümü alamıyorum.



B
5 yıl
Yarbay

S5 alirsin hocam artik



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Led Zeppelin
L
5 yıl
Yarbay

Ona çapım yetmez. S5 parasına 1.5tfsi satarlar ama burada :/




Bu mesajda bahsedilenler: @BigMuffin
H
5 yıl
Yarbay

Ben eski tasarımı daha çok beğeniyorum. Audi deyince akla gelen akıcı bir tasarım dili vardı. Yuvarlak ve keskin hatların ahenkli bir uyumu vardı. Şimdilerde yaptıkları arbalardaki orantısız parçalar çok eğreti geliyor gözüme (Ön panjur, sis farı gibi)




Y
5 yıl
Yarbay

Dışı çok güzel de iç tasarımını sevemedim bir türlü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

Makyaj bu araca yaramış ama fiyatı manidar olacak



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Gerçekten 1 TL 1 dolar psikolojisine iyi alışmışız. Hele 2000 den sonra aklı ermeye başlayanlar için bu çok normal geliyordur. Dolar 1990 da ~3000TL (3000 birimleri görürken)
10 yıl sonra yani 2000'de ~700000TL (evet 700000 birim) leri gördü. Yani 230 kat. Garip bir şekilde bu o zamanlar normal geliyordu. Zaten para biriktirmek isteyen hemen dövize çeviriyordu. Daha sonra iç ve dış etkilerle ve 6 sıfır atılmasıyla belli bir süre stabil kalınca millet ve özellikle yeni nesil alıştı. Şimdiki oynama o zamanlara göre çok düşük ama nasıl ki düşme, stabil kalma bizden değildiyse, yükselme ve yükselmeme de bizden değil. Ekonomik büyüklüğün çok artması, sağlam temellere oturması ile ancak bizim sözümüz geçmeye başlar ama maalesef hazır paranın verdiği rehavetle onun altyapısını da oluşturamadık. Şimdi tekrar hareketlenme başlayınca insanlar garipsiyor, stabilite bekliyor, finansı elinde bulunduranlarla karşılaştırıyor. Maalesef okyanusta motorsuz tekneyiz, şansımıza kalmış rüzgar nereye götürürse!




Bu mesajda bahsedilenler: @Ronades
K
5 yıl
Yüzbaşı

42 binlerden başlıyorsa 600 civarı en az boşu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Binbaşı

şu ekran işine bir çözüm bulamadılar estetiksel olarak.



E
5 yıl
Teğmen

Benim hala 2013-2016 arası A5 sportbackler daha çok hoşuma gidiyor.




B
5 yıl
Çavuş

çok güzel duruyor.




C
5 yıl
Yarbay

1.5 tfsi için a4 ve a5e gelmeyeceği söyleniyor. Gelmezse fiyatı uçuk olur 2.0 motorların. Ama araç çok güzel olmuş 👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.