Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
14521
Cevap
1111894
Tıklama
8
Öne Çıkarma
2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=
G
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar, ben Doğuş'un fiyatları kaldırmasını çok da önemsemiyorum, isterse fiyata zam da yapsın. Aracı ilk etapta alacaklardan birisi de bendim, eylül ayından beri aracı takip ediyorum ancak vw bulunmaz Hint kumaşı değil, sonuçta birçok alternatifi var. Fiyatları değiştirirlerse başka seçeneklere yönelirim, tiguan olmaz da kadjar olur veya bir başkası olur. Keriz yerine konmayı kendime yakıştıramam, umarım insanlar benim gibi düşünür de kaybeden Doğuş olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar, ben Doğuş'un fiyatları kaldırmasını çok da önemsemiyorum, isterse fiyata zam da yapsın. Aracı ilk etapta alacaklardan birisi de bendim, eylül ayından beri aracı takip ed...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-BC0D30F7C - 8 yıl +29

Y
Yoruma Git
Yorumun Devamı cancaneses - 8 yıl +15
Mevcutta 1.4 TSI Highline Golf 7 sahibiyim. Hatta üzerine birkaç parça opsiyon da ekletmiştim sipariş verdiğimde. Aldığım zamandan beri de cidden keyifle kullanıyorum. Golf 7 ilk tanıtı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı marcos_alonso - 8 yıl +10
C
8 yıl
Teğmen


Yahuuu hakikatenden de daha önce de söylendiği gibi anlayamıyorum;

Daha showrooma bile çıkmamış, bayilere gittiğinizde ilgilenen ya da bilen birisinin bile olmadığı, ancak fiyatının abartılı derecede pahalı olduğu zaten vw sitesinde paylaşılmış, Tucson, Kadjar, QQ ve hatta 3008 bile düşünüldüğünde sınıfına herhangi yenilik getirmeyi hiç bir şekilde vaad etmeyen, bu sınıfta adı bile geçmeyen ve en önemlisi de marka değerini kaybetmek ile yüz yüze olan bir araca bu kadar ilgi!!!!!

Benim göremediğim ya da bilemediğim bir şey varsa bu araçla ilgili lütfen paylaşınız!!!!

Motor 5 yıllık TSİ, şanzıman 4 yıllık sorunlu DSG, tasarım desek tuareg-yeni passat karışımı bir şey, en işe yarayan donanımları alayım desen fiyat da en aşağı 100bin-TL, umarım ilginin tek sebebi otomobillere duyulan genel ilginin sonucu yeni bir modelin çıkacak olmasının heyecanıdır!!!!

Saygılarımla,




Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Genelde fiyata takılınmış ama günümüzde hangi araba ucuz ki? Dışarıdan ucuz gibi görünen bir araca derinlemesine bakıyorsun, falan paket, filan paket hoop 150 bin oluveriyor. Son 3 yılda araç fiyatlarının döviz vb. sebepli fahiş bir şekilde arttığını hepimiz biliyoruz. 2013'te 100 bine 320i ed alacaktım, vazgeçmiştim. Çok para demiştim kendi kendime. Şimdi 150 bin lira.

en azından 150 bin liraya dolu araç satıyor diğer markalar, highline denilen araçta ne cam tavan var, ne keyless go, ne elektrikli koltuklar ne de geri görüş kamerası. adı highline ama kendisi tenekeline adam akıllı donanımlı almaya kalksan 200 den aşağı gelmez bu araç..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Teğmen

Mevcutta 1.4 TSI Highline Golf 7 sahibiyim. Hatta üzerine birkaç parça opsiyon da ekletmiştim sipariş verdiğimde. Aldığım zamandan beri de cidden keyifle kullanıyorum. Golf 7 ilk tanıtıldığında basına verilen fotolar-videolardan aracı beğendim, satışa geçtiğinde de inceledim ve kendimce belirlediğim kıstaslara uyduğuna kanaat getirince tereddütsüz aldım. Satarken pek sıkıntı çekmeyeceğimi ümit ettiğimden biraz daha keyif veriyor işin doğrusu.

Birkaç aydır da Tiguan'ı bekliyorum. Özellikle basına verilen iç ve dış fotoğrafları (aşağıya ekleyeceğim fotoları) araca çok daha beğeniyle bakmamı sağlamıştı. Donanımlarının çoğu markaya göre az, fiyatının yüksek olacağını da bekliyordum ve hele bir paketler-motorlar ülkeye gelsin, fiyatlar açıklansın da karar veririz diyordum. Doğuş Oto fiyat listesini açıkladığında ise tamamen hayal kırıklığı ortaya çıktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Benim bu araç hakkındaki olumsuz görüşlerimi ise şöyle özetleyebilirim.
- Bizlerin zaten emisyon meselesiyle ilgimiz pek yok ama dünyada bu skandaldan dolayı büyük sıkıntılar çeken bir marka Türkiye'de hâlâ burnundan kıl aldırmıyorsa benim canımı sıkar bu.
- Önceki kasa Tiguan'a göre bile (çünkü paketler açıklanana dek esasen bunu referans alıyordu çoğu potansiyel müşteri) boş paketler ve yüksek fiyat, beklentilerimin altında kaldı.
- Navigasyon yok, ücretini verip alayım desen yine de zor. CarPlay yok, sırf bir kod girilecek diye bin küsür lira ücret isteniyor.
- En önemlisi ise bahsettiğim fotoğraf ve videolardaki araçtan çok uzak bir görüntüye sahip. Zira o fotoğraflarda R-Line paketli araç gösterilirken Türkiye'de henüz bu paketin kaça alınabileceği bile belli değil, ülkeye gelip gelmeyeceği hiç belli değil. Bir ay kadar önce VW'nin televizyonlara verdiği reklamlarda da yine R-Line paketli araç gösteriliyor.
- Geçenlerde bir arkadaşın aldığı Tiguan'ı pek detaylı olmasa da inceledim. Bendeki Golf'le kıyaslayınca araç beni kendisine çekemedi. Belki arkadaşın koltuk pozisyonundan olabilir ancak iç hacmini hiç sevemedim. Hele ki o plastik siyah etekler aracı çok basit gösteriyor.

Bütün bunları toparlayınca, yakın gelecekte Tiguan düşünmüyorum. Bazı arkadaşların bahsettiği Pug3008 ilk adayım. O da ülkeye bir girsin, ona göre karar vereceğim artık.

Ancak şu marka düşmanlarından daha çok marka fanatiği şahıslar insanı canından bezdiriyor. Golf alırken de birkaç VW fanatiği yüzünden forum çöplüğe dönüyordu, maalesef burada da denk geliyor nadir de olsa. Burada insanlar medeni bir şekilde her türlü fikrini ortaya koyabilir elbette. Tiguan harici modeller de yazılıp çizilir ki kıyaslama imkânı olsun. Şu kadar paragrafı egomu tatmin etmek için yazmadım mesela. Eğer yazdıklarım doğruysa birileri daha faydalansın; yanlışsa da bunları göreyim, hatta benim değerlendirmemin aksine Tiguan daha mantıklı olacaksa tekrar bu modele yöneleyim diye yazdım.

Lütfen kirlenmesin şu sayfalar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 10 Haziran 2016; 22:19:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Binbaşı

Makyajlı Duster gibi duruyor, hadi hayırlısı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

GÜNCELLEME-1

ÖN FREN BALATASI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?
Genelde işçiliği layığıyla yapılmayan ancak aracınız için en önemli bakım noktası olan fren balatası değişimini en ince detayına kadar anlatmaya çalıştım.
Uygulama Tiguan'a yapılmadı ancak neredeyse detaylar birbirine çok yakındır. Önemli olan işçilik kalitesi ve uygulama detaylarıdır.
Umarım faydalı bir video olmuştur. Yorumlarınız ve beğenilerinizi youtube de eksik etmeyin.https://www.youtube.com/watch?v=R7BBv-l0SaY&feature=youtu.be

< Resime gitmek için tıklayın >




SUV YADA CROSS OVER DİYE TABİR EDİLEN 1.6 OTOMATİK ARAÇLARDAN AŞAĞIDAKİ

NİSSAN QASHQAİ YADA X-TRAİL,
KİA SPORTAGE,
HYUNDAI TUCSON
MAZDA CX-5,
HONDA CR-V
FORD KUGA,
OPEL MOKKA,
MERSEDES GLA200,
BMW yeni X1
AUDİ Q3

HEPSİNİN EKSİK YADA KUVVETLİ YÖNLERİ VAR.

2015 ortasından beri gelmesini beklediğim aracı nihayet 1 Mayıs 2016 görüp inceledim. Maalesef sürüş testi yapamadık.
+Artı olanlar

*dış kasa oldukça iyi. araç eskiye göre büyümüş
*ön ve arka diz mesafesi baya iyi, arka koltukların öne arkaya hareketli olması iyi olmuş.
*ön koltukların altındaki eşya gözü hoşuma gitti.
*torpidoyu açınca sağ ön koltukta oturan kişinin dizlerine basmıyor. Önceki serilerde torpido açılmazdı.
*sağ ön koltuk yükseklik ayarı var.
*amortisör sertliği çok iyi ayarlanmış ve viraj kabiliyeti çok iyi.18 jant hem güzel görünüyor.
*Kapı cepleri kullanışlı olmuş
*Navi ekranı büyüklüğü oldukça ideal. Ancak açısı bozuk. Cam tavan açıldığında yansıyan ışıktan ekran gözükmüyor. LCD ekran kalitesi daha iyi olabilirdi.
*Ayrıca ekran aşağıda kalmış. Havalandırma ekranı aşağıda olsaydı daha iyi olurdu. Navigasyona bakarken gözünüzü yoldan ayırmak zorunda kalıyorsunuz.
*eski Tiguana göre aracın kasasının büyüdüğü çok belirgin
*arka koltuğa oturduğunuzda baş ile tavan arasında kalan mesafe oldukça iyi
*arka yan camdan dışarıya baktığınızda etrafı çok rahat görüyorsunuz. arka yan cam görüş açısı diğer SUV larda dar olmasına rağmen tiguanda iyi
*göstergeleri çok beğendim. Gerçekten aracı teknolojik bir makşna haline sokmuş.
*araç içinde çalışılan krom parçalar. iç mekadaki kalite hissini çok artırmış.
*plastik kalitesi ise klasik VW
*aracın altındaki bir çok çıkıntılı parça çok iyi kamufle edilmiş.
*motor kapağı ve diğer aksamının kaput altındaki dizaynı, yerleşimi oldukça iyi.
*dört kapı üstünde , ön iki kapının ayak marşipiyelinde ve özellikle cam tavan boyunca uzanan sağlı sollu çift ambiyans aydınlatmaları gece yolculuğunuzu keyfe dönüstürüyor.
* torku yuksek 1.4 tsı 150 hp act dört silindirli motor dsg sanzımanla birlikte. torku da bu arada 250 nm. İvmelenmesi sürati vites değişim oranları bence gayet basarılı. BMW nin ZF sanzımanını değil fakat vites geçişleri de bir kıa ya da nissandan daha iyi. ayrıca iki sürüş modu var drive modu sport modu. Aracta manuel f1 kulakcıkları da mevcut. Bu da ayrı bir keyif unsuru.

-eksi olanlar:
*arka ve yan cepheden oldukça güzel. Arkası BMW kopyası. Ön tarafı Amarog ile aynı. Duster'e çok benzemiş diyemem ama anımsatabilir.
*Ön koltuk genişliği oturma yeri çok dar. X1 ön koltukları da çok dardı. Kilolu insanlar Yeni tiguanda koltukta pires olabilir.
*arka koltuk öne göre daha dar. Tabure gibi duruyor. Arka koltuk minderinin yanlarında gereksiz cepler var. Amacının ne olduğunu ne işe yaradığını anlayamadım.
*arkaya 3 kişi oturduğunda epey sıkışırlar. ortadaki şaft yüksekliğini ezelden beri anlamış değilim. Ne işe yarıyor?
*cam tavan aracın toplam tavan genişliğine göre dar yapılmış. Tavan yanları çok geniş bırakılmış. Daha iyi değerlendirilebilirdi.
* Sunroof, süratli kullanımlarda yandan kuvvetli rüzgar var ise Ses yapıyor.(alıntı:hakanetcioğlu)
* Kasis geçişlerinde amortisör sesi beni rahatsız etti. Bu ses test sürüşü yaptığım CRV ve Tucsonda da vardı.(alıntı:hakanetcioğlu)
*bagaj hacmi çok kötü. açıkçası bu kadar dar bir bagaj beklemiyordum.
*yan aynalar aşırı küçük. Vallahi bu kadar küçük aynayı görünce çok şaşırdım.
*göğüs derinliği azalmış. bu sayede iç hacim genişlemiş. Bu duruma alışmak zaman alacak. Daha ziyade derinliği fazla olan göğüse sahip araçları kullananlar için eski Reno 12 lerin göğsü gibi ince gelebilir. elbette bu durum sadece bilgi için anlattım. Bunu eksi olarak düşünmemek lazım.
*bagaj gizleyici paravan stor perde olsaydı daha iyi olurdu. Yüksek malzeme koyacağınız zaman bu paravanı söküp koyacak yer aramak zorunda kalıyorsunuz.
*Sol kolunuzu kapı kolçağına koyduğunuzda cam düğmeleri parmaklarınızın hizasında kalmıyor. Bu bakımdan cam butonların konumu, ayna ayar düğmesinin yeri ergonomik olmamış.
*cam tavandan trim sesleri geliyor. Servis çözemedi ve ayrıca cam tavan uzaktan kumanda ile kapatılamıyor.
*110 dan sonra içeriye ses alıyor.
*hazır pakette easy open opsiyonu yok, katlanır ayna yok.
*100 km deki yakıt tüketimi karma 8.5 litre
*Sonuç olarak ilk bakışta fark ettiğim fiziksel durumlar bunlar. 2 yıldır bu aracı bekliyordum. Deydi mi?derseniz şimdilik cevap vermek istemem.
*Beyaz renkte metalik olmaması çok kötü. Sedefli beyaz seçeneği olmalıydı. Eski gümüş gri tonu tungsten gri olarak gelmiş. Çok hoşuma gitmedi.
*Wenb sitesindeki reklamda R-Line paketli araç gösterilirken Türkiye'de henüz bu paketin kaça alınabileceği bile belli değil, ülkeye gelip gelmeyeceği hiç belli değil.
*Kapılardaki plastik siyah etekler aracı çok basit gösteriyor. Ayrıca ön ve arka tampon da boyalı olmadığı için orta alt sınıf araç havası veriyor.
*Ön göğüste sert plastik kullanılmış bu durum hiç iyi değil.
*Arkada hava yastığı yok.
*Comfortline’da gündüz farını halojen yapmaları olmamış.
*Led far alanlarda kısa farların gece görüşünden kimse memnun değil.
*Şehirler arası yolda 120km üstü sürat ile ilerlerken yetersiz kalıyor. (alıntı:hakanetcioğlu)
Kısa farlar hıza duyarlı olarak görüş mesafesi uzayıp kısalmıyor. Mesela 100 ile giderken 30-35 m mesafeyi anca aydınlatıyor. Düşük süratte daha iyi oluyor. Bunu gidermek için ilave olarak “dinamik light asist” opsiyonunu almanız gerekiyor. 1810.58 TL

Araçla ilgili inceleme videoları.

https://www.youtube.com/watch?v=77Y54oWLnd4
https://www.youtube.com/watch?v=YfhkZ_tqDVQ


Not: Aracını yeni alan arkadaşlar RODAJ yapmayı atlamasınlar.
Bilgi için Link:
https://www.youtube.com/watch?v=Az2Uf30Om1A


Volkswagen Tiguan - Crash Test 2016

https://www.youtube.com/watch?v=01whN-PNfR8

ALINTI: kango69

AppConnect Aktivasyon Paketi
KDV Dahil: 1.208,00 TL

http://enderelektronik..../appconnect-tiguan.html

Ürün Teknik Özellikleri :
•Orijinal Volkswagen Yedek Parçasıdır
•Bu ürünün uygulanabilmesi için aracınızda MENU tuşuna bastığınızdaki listede App-Connect veya CarPlay seçeneklerinden birinin geliyor olması gerekir
•Aracınız bilgisayara bağlanarak aktivasyon kodları girilir ve sistem aktif edilir
•İşlem sonunda ekteki resimlerdede görebileceğiniz menuler aktif olur.
•Navigasyon sistemini bu şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
•Dikkat!!! Hayalet göstergeli araçlarda navigasyon haritası APP-Connect üzerinden göstergeye yansımaz.

Uygulanabilen Modeller :

•Ana Menusünde "App-Connect veya Car-Play" seçeneği olan tüm modeller

SERVİSE YAPILAN RESMİ ŞİKAYETLER:

1) Alıntı: Madanci
Uzaktan kumanda ile cam tavan açılıp kapanmıyor. Doğuş otoyla görüştüm bu konuyu. Türkiye'ye gelen araçlarda cam tavanın uzaktan kumandayla kapatılma özelliği yokmuş. Bundan sonra gelecek araçlara bu özelliğin eklenmesi için vw'le görüştüklerini söylediler.

2) Alıntı: Torki.
Led farlar yanınca içinde lekeler gözüküyor. Konuyla ilgili Doğuş OTO Bursa'ya gittim. İlk başta buğu sandılar ve bunun normal olduğunu söylemeye çalıştılar ancak daha sonra incelediklerinde bunun bir buğu sorunu olmadığını ledler kapalı iken bir sorun olmadığını açılınca bu izlerin oluştuğunu kendileri de gördü.
Fotoğraflar ve videoları çekip Almanya'ya ileteceklerini gerekli görülürse farların değiştirileceğini bildirdiler. (Doğuş OTO'dan cevap gelince burada paylaşırım.)
Esas ilginç olan nokta ise; Showroomda bulunan diğer Tiguan araçlara baktığımda yine aynı durumun olduğunu gördüm. Ancak yine de bunun işin doğası gereği olmadığını düşünmekten kendimi alamadım.
Hızımı alamayıp VW'dan çıkıp Seat'a geçtim. Burada Leon aracın farına baktım.. Sonra Seat'tan çıkıp; Audi'ye geçtim. Burada da A4 aracının farlarını açtığımda aynı durumun bu araçlarda da olduğunu fark ettim.


FORUMDAN BAZI ALINTILAR:

Orijinalden alıntı: madran89

20-30 km hızla genelde parke taşlı yolda alt takımdan ses şikayeti alan arkadaşlara tavsiyem
bu şikayetini servis de kayıt açtırarak belirtiniz. Aksi halde aracın orasına burasına bakıp başlarından sağıyorlar. Seslerin normal olduğundan bahsediyorlar.(direksiyon kutusundan olabilir, amortisöre taş kaçmış, burçlar gevşemiş gibi v.b laflarla sizi kandırmasınlar)
Yeni Tiguan alacak arkadaşlar dikkatli olun araçlarda kronik sorun var. Ve bunu şimdilik kendileri de tam olarak çözemiyorlar


Orijinalden alıntı: osus3535

2016 highline da bile geri görüş kamerası yok diye biliyorum.
Görsel park desteği dediği olay, araçta ön-arka park sensörleri mevcut, bu sensörlerin hareketleri ekranda görünüyor. Geri görüş kamerası "rear assist" ve park asistanı "park assist" highline da dahil opsiyon.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 22 Kasım 2019; 18:41:8 >

S
8 yıl
Teğmen

Yeni Tiguan'ımızı alınca adettendir diyerek kurbanlık ufak bir tosun aldık.Kesim yerine götürmek için bagaja koymaya çalışınca
hayvanın neredeyse yarısı dışarda kaldı.Tam bir fiyasko !! Merkel bi daha geldiğinde havalimanı Vip kapısında aracı balyozlamayı düşünüyorum.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
O
8 yıl
Er

Selamlar,
Bende buraların sıkı bir okuyucusuyum. Bu sefer dayanamadım okuyuculuktan bir adım öteye geçmeye karar verdim :) Bende yaklaşık 3 senedir Golf 7 kullanıcısıydım ve aracım highline donanım özelliklerine sahipti, sahipti diyorum çünkü yeni tiguan almak için golf ile vedalaştık. Yeni tiguanı uzun süredir takip ediyordum. Bende kendimce bir ilki yaparak görmediğim araç için kapora yatırdım. Normalde yapacağım iş değil ancak golf 7 den sonra wolsburg fabrikasında üretilen araçlara(golf-passat-tiguan) artan güvenimden yaptım sanırım. İstanbuldaki bayilerin tamamını arayıp ilk 1.4 highline lardan sadece 1 bayide son kalan aracı ayırınca benim gibi düşünenler olduğunuda görmüş oldum :) 2.0 dizeller gelincede ilk işim comfortline ve highline olan araçları inceledim ve higline olan ile test sürüşü yaptım. Test sürüşündede araç çok hoşuma gitti yüksek bir araç olmasına rağmen süspansiyonların sertlik oranı çok iyi ayarlanmış ve görüş açıları çok iyi. Aracı kullanırken bende yüksek bir golf kullanıyor algısı oluştu ve bu durum açıkcası hoşuma gitti.

Öncelikle genel düşünce ile hemfikirim araç dışardan eski kasaya göre çok daha güzel bir kasaya sahip. Çok eleştirilen içine gelince şunu açıkça söyleyeyim bnm higline donanıma sahip golf üm ile tek farkı torpido gözünün kadife ile kaplı olmayışı ve piano black malzemenin sadece direksiyonda kullanılmış olması. Aracın suv statüsünde olması nedeniyle ortada piano black malzeme kullanılmaması bence çok mantıklı olmuş. Bunun dışında yine genelin kızdığı elektirikli koltuk ayarı ve elektrikli bagaj kapağı olmayışı durumuna kızılmasına hak veriyorum. Ancak bu durum diğer modellerden daha kalitesiz olduğu anlamını beraberinde getirmiyor. Kullanılan malzemeler golf ile aynı kalitede. Artı olarak highline donanımla gelen hayalet göstergesi var. Bagaj konusunda ise benim bir önceki aracım golf olunca o bagaj bana bir baba olarak çok yeterli geldi :)

Tuscon ve sportage sever arkadaşlarımızın yorumlarına saygı duyuyorum. Aynı fiyat ve donanım olsa tabiki vw tercih edilecektir ancak buda firmaların satış politikasıdır kimi malzeme ve marka kalitesi diyerek tiguan kimi daha fazla donanıma daha uygun tuscon, sportage diyerek o araçları seçecek.

VW tiguan tanıtımı için bayilerdeki çalışanları portekize çağırdı. Bir satış temsilcisi arkadaş anlattı. İlk iki gün sadece diğer suv araçları kullandırdılar dedi. Gittiği alandaki diğer suv araçların olduğu fotoyuda gösterdi bana. Aklımda kalan araçlar x1, kuga, tuscon, sportage,crv, quashikai vb. İlk iki gün bu araçları kullandırıp sonra tiguanı vermişler ve kullanın farklarını müşterilerinize anlatın demişler. Bu durum bende markanın özgüveni algısını oluşturdu. Sizde farklı düşünceler oluşturabilir bunada saygım sonsuz :)

Yazıma son verirken ben halen aracı almaya kararlıyım fakat şunuda söylemeden edemeyeceğim, benim bayimde beni arayarak siparişi daha önce verdiğim için zamdan etkilenmeyeceğimi belirtti. Fakat bazı arkadaşlar tekrar zam gelecek ve bunu yansıtacaklar gibi birşeyler yazmışlar. Şayet böyle bir durumla karşılaşır henüz Türkiyeye gelmemiş olan 1.4 olan modele iki defa yaptıkları zamları ayırttığım araç için uygulamaya kalkarlarsa testte vw in gösterdiği marka özgüveni Almanyadan gelene kadar Doğuş otoda özgüven patlamasına dönüşüyorsa kimse kusura bakmasın bunun adı şark kurnazlığı olur. O zaman o eksik olan donanımlarıda eklese almam aracı. Diyorlar ya illaki aracı alacak biri bulunur. Bende diyorumki illaki benim gibi düşünenlerde bulunur :) umarım sizleri sıkmamış ve araçla ilgili düşünceleri olanlara bir nebze yardımcı olabilmişimdir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
8 yıl
Çavuş

Arkadaşlar aracımı nihayet bugün aldım. Darısı bekleyen kardeşlerimin ve almak isteyip te sipariş vermek için bekleyen diger kardeşlerimin başına. Araç ile ilgili ilk izlenimim; boyut olarak vw tourege yaklaşmıs olması ve eski tiguandan cok farklı olması. Aslında yeni bir suv ismiyle bile çıksa olurmuş. o derece ciddi fark var eski kasa ile. Araç eski kasaya göre enine ve boyuna gözle görülür derecede büyütülmüş. Ben golf 1.4 tsı 125 hp highline dan sonra bu aracı tercih ettim. İyiki de oyle yapmısım.

Araç ön ve arka bas diz omuz ayak kol dirsek vs benim için epey geniş geldi. Hatta tiguanı almadan once diger markaların suvlarına baktım. koltukların ileri geri gidiyor olması aracın sağı solu onu arkası üstünün cam olması araca muazzam bir ferahlık katmış. Bagajı ise golfe gore biraz büyük ve istenilirse daha da büyütülür. bunun için arka koltuklarda yeterince öne çekilecek mesafe mevcut. araç içerisinde ki eski golfümde sadece on iki kapı da olan ambiyans aydınlatmaları tiguan da adeta bolca serpiştirilmiş. dört kapı üstünde , ön iki kapının ayak marşipiyelinde ve özellikle cam tavan boyunca uzanan sağlı sollu çift ambiyans aydınlatmaları gece yolculuğunuzu keyfe dönüstürüyor. Ne yalan söyleyeyim aracı kullanan biri olsaydı arkaya geçmek ve aracı daha fazla izlemek isterdim. Araçta ayak aydınlatması da mevcut.

Aracın dış görünüşü bana göre oldukça ilgi uyandırıcı. Tasarımı ve çizgileri kararında.Tungsten gri renk; aracın yeni hatlarını fazlasıyla cömert sergilemiş. Bana göre renk kartelasındaki en güzel ve bu arabaya en çok yakışan renk.

Aracıma ekstra vw başarandan seramik kaplama kaput koruma filmi koltuk koruma iç vinil koruma ön cam su itici gibi belli baslı koruyucu önlemler yaptırdım.Size de tavsiye ederim farkı göreceksiniz. seramik 3 yıl kaput koruma 5 yıl garantili.

Aslında aracla ilgili bahsedeceğim çok sey var fakat hepinizin merak ettiği motor, performans,yakıt tüketimi,süspansiyon,konfor ve yalıtım konularına kısaca değineyim.

Motor golfte de kullanılan hem verimli hem de torku yuksek 1.4 tsı 150 hp act dört silindirli motor dsg sanzımanla birlikte. torku da bu arada 250 nm. epey uzun zaman oldu otomatik kullanmayalı ve ilk defa kullandım dsg yi. Fakat hem bmw nin zt sanzımanını bildiğim için hemde 14 yıllık soförlüğün deneyimi ile kesinlikle dsg bir bmw sanzımanı değil fakat vites geçişleri de bir kıa ya da nissandan daha iyi. ayrıca iki sürüş modu var drive modu sport modu. Aracta manuel f1 kulakcıkları da mevcut. bu da ayrı bir keyif unsuru. Dsg arızalanıyor , sorunlu vs gibi tartısmalara girmek istemiyorum. Sonucta motor işi mekanik herkesin dsg si arzalanmıs olsaydı su an vw türkiye de dsg arac satamaz vaziyete gelirdi.arızalı dsg işi tamamen sans ve kullanım ile ilgili sonuclardır.

Arac ta performas hakim mi? kesinlikle evet. arac aslında sakin kullanımda cok rafine fakat aracı spor moduna alıp onunuzdeki aracı sollamak istediğinizde ben gitmem demiyor ve bir anda spor otomobil edasına bürünüyor. Ha bu arada performas dediysem fazla beklenti içine girmeyin. Sonucta bu bir suv. Ama ivmelenmesi sürati vites değişim oranları bence gayet basarılı.

Aracın konforu gayet guzel. Cok rahat ön ve arka koltuklara sahip. Hatta hem otomatik hem cruıse control hem de bu rahat koltuklar, bir de üzerine yüksek suv havası da eklendimi içine, seyir halindeyken uyuyasınız geliyor, o derece yani. :))

Arac yalıtım konusunda golften bir tık düşük geldi. Sanki 110 km den sonra yol ruzgar sesini alıyor. Ama bunu ilerleyen zamanda daha cok test edecegim.

Geldik en önemli konuyaa. YAKITTTT

Bu aracla ısparta Antalya arası ve Antalya da sehiriçi toplam 160 km yol yaptım. Geneli sakin olmak uzere bazen sporta alıp bu neymiş bi bakım edasıyla gazladım ama henuz 140 km yi gecmedim. Aracı sureklı yuksek hızda kullanmadım hatta 90 km yı de pek gecmedım. Malum radar:) Sadece yokus yukarı hızlanmalarını ve ondeki aracı gecmek için bir de meraktan iki üç kez spor moda alıp aracın hızlanmasını gormek için agresif kullandım.Son deger ortalama 6.5lt. Ama sunu da belirteyim benim eski araclarım polo ve golften fazla yakacagını tahmın ediyorum. polo 1.2 da ortalamam 7 idi golf 1,4 te ise 8 lt idi.(bu arada bu araclar epey bir agresif kullanılmıstır.). sonucta neyakacagı pek önemli değil benim için . Yılda 10000 12000 km yapan biri için dizeli önermem. Varsın 1 2 litre fazla yaksın. Arac suv ve binek otomobillere gore agır bir arac. Aracın yakıtı ile ilgili zamanla paylasımda bulunurum.

Aracın bana göre eksi yonleri.

Bagajının otomatik acılıyor olmaması. Tamam opsiyon olarak sunulmus fakat keske anahtarsız calıstırmanın yerine easy open donanımı araca eklenmıs olarak gelseydi. Anahtarsız calıstırma benim için artistik hareketten öteye gecemiyor. bugun cebimde anahtar, kzım ögrendi kapıyı acmayı bi acıyor bi kapatıyor :))) sanki eski sistemde kontrol daha fazla bende gibiydi.

Eski golfüm acılır cam tavandı. ve diyelim ki aractan indin cam tavan acık kalmıs. Anahtara basılı tutunca cam tavan otomatik olarak kapanıyor beni bayagı bir zahmetten kurtarıyordu. Ancak st ile aynı olayı tiguana denedik sadece acık olan camları kapatabildik. Cam tavan da en ufak bi kıpırdama yok. Biz mi beceremedik, yoksa o kodlar acılmadı mı yoksa vw bu araca o ozelliği koymamısmı anlayamadık. Hadi ben anlayamadım adamlar da anlayamadı. Ama bu işin peşini bırakmayacagım.

Diğer bir husus aracın tam olarak kestiremediğim fakat cam tavanın arka kısmında, ya perdeli sürgüden ya da camdan bozuk yollarda ve kasislerde rahatsız edici trim sesleri. Yani sanki rezonans yapıyor. sanki cam tavan yerine tam oturmamıs gibi. Bakalım pazartesi salı servise bi göstereceğim. İnşallah önemli bi şey değildir.

Arkadaslar şimdilik yeni tiguanla ilgili aklıma gelenler bunlar. sizin de sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Unuttugum bisey var sa ve sürçü -lisan ettiysem affola.

Aracla ilgili memnuniyetimi belirtmem gerekirse 10 üzerinden 8( trim sesi ve vw nin herseyi opsiyon koyması 2 puan :)))) )

Hepinize iyi geceler.< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/2288553/18191f1f-6ea8-4d14-aa22-5f6a62465584.jpg


Bu mesaja 7 cevap geldi.
C
8 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: madran89

Ben ordan burdan dolma bilgilerle forumda kimsenin kafasını karistirmiyorum. Verilerle bilgi veriyorum. Mayıs ayında satıs rakamlarına gore yorum yapıyorum. Burası yeni tiguan forum sayfası git baska forumda milletin kafasını karistir sen. Gerci ne yapsan da sonuc değişmez. Kalite ortada. İnsanların kafalarındaki degistiremezsin wv bu borumu.

Bence bir sus artık ya. Takılmış gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsun. Bu kadar fanatik olmayın artık. Sanki VW babanızın malı. Sanki sizin cebinize giriyo o satış rakamları. O listede duster da çok satıyor. Duster da mı çok iyi. Yeminle ilkokul çocuğu gibisin. "Benimki birinci oldu lala lala laalaa"
Bu arada marcos_alonso harika bir yazı yazmış. Görüşlerine aynen katılıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar, 2017 yılında sıfır aldığım 1.4 tsi Tiguan aracımdan yaklaşık 80000 km sonra ayrıldım. Aileler için pek çok ayrıntısı düşünülmüş, konforlu, yakıt tüketimi az, bizi hiç üzmeyen, çok iyi hizmet eden bir aracımızdı.
Burada araç hakkında sizlerden çok değerli bilgilerde öğrendim. Herkese kazasız belasız sürüşler ve gönüllerinde araçlara binmeyi dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
8 yıl
Çavuş

Aldigim teklif, donanimlar ve fiyat listesi fotolarini ekledim.
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Binbaşı

Marka takıntısını bir kenara bırakalım,.Tiguan'daki o yüksek fiyatlara ve opsiyonel donanımlara bakınca insan ister istemez Tucson ve Ateca ya da bir göz atıyor..Tiguan’da bulunan o göze hoş gelen her şey için extra extra para vermek lazım..Seat kesinlikle bir VW değil ama aynı motor ve şase var..Motor seçenekleri ve fiyatlar daha uygun olursa milletin çoğu Seat’ı tercih edecektir..
VW Golf 40 yıllık bir efsane olduğu için yıllarca o segmentin kralı fakat bu SUV segmenti öyle değil..Bir marka daha doğrusu bir model ekol olmak istiyorsa x fiyata çoğu markanın modellerinde bulunan şeyleri standart sunmalı..VW Tiguan da bu konuda milleti biraz öpmeye çalışıyor..



H
8 yıl
Teğmen

Bu forumu 10. sayfasından beri aktif takip ediyorum, tüm yazılan negatif ve pozitif yorumlara göre kendime göre iyi seçim olduğunu düşünüp kaporayı 7 Nisan tarihinde direkt Doğuş Otomotive gönderip 1.4 TSI Highline DSG modeline 126,678 TL liste fiyatı ile yazılıp beklemeye başladım. Higlhline'a ek olarak cam tavan ve anahtarsız giriş özellikleri var Tungsten girisi.

Bugün Doğuş Otomotiv satış yetkilisi beni arayıp aracın 24 Nisan'da gümrüğe gireceğini, işlemleri bitirebilirsek önümüzdeki hafta sonuna kadar teslim edebileceklerini söyledi. Ben de 7 Nisan teklifteki rakamdan mı vereceksiniz hiç indirim yapmadan diye sordum. Cevap "şu anda fiyat 127.500 TL oldu, geçen bir zam geldi , 24.'ünde bir zam daha gelecek o fiyattan vereceğiz aracı" dedi. Ben de "Bu yaptığınız fırsatçı yaklaşımı kabul etmiyorum, ben indirim beklerken fiyat arttırıyorsunuz. Yıllardır VW grubunun kurumsal müşterisiyiz, onlaraca araç almışız, şu anda 5 adet VW grubu aracımız var şirketimizde hali hazırda ve hiç indirim almadan hiç araç almadık ömrümüzde, olmadı bu yaptığınız, eğer ciddiyseniz bu aracı almaktan vazgeçiyoruz, kaporamızı iade edin lütfen" dedim... Bunun üzerine ST önümüzdeki hafta fiyat kesinleşince haber veririz, sizin takdiriniz dedi..

VW araçlarına olan uzun süreli afinitemiz yüzünden yıllardır başka araç arayışına pek girmedik, Emisyon skandalını bile görmezden geldik yine VW aldık ama bugünkü durum fırsatçı bir distribütör tarafından satışı yapılan bir markanın Türkiye'de insanların bu afinitesini ciddi şekilde kullandığını kanıtlıyor, bilinçli müşteri olmadığımız için de bu sistemden ciddi nemalanıyor Doğuş grubu. Muhtemelen VW Tiguan bir adet eksik satacak, BMW X1 bir tane fazla satacak sonuç olarak önümüzdeki hafta... Bizi bile alternatif markaları araştırmaya yöneltebilecek bu firmaya helal olsun diyorum, sağ olun gözümüzü açtığınız için..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yüzbaşı

Öyle şey olurmu hiç biz vw aşığıyız, geri görüş kamerası olmasada olur alır takarız, motor kapağı olmasada olur zaten görünmüyor problem değil baktık olmadı alır takarız, stepne olmasada olur alırız çıkma teker jant, hatta ilerde tek ayna tek silecekle gelsede olur alır takarız ;)

- 3008 in az satması kötü olduğu anlamına gelmeyeceği gibi dusterin çok satması iyi olduğu anlamında gelmiyor...

- Aracı alıp birkaç ay kullanmadıktan sonra ne kadar test sürüşü yapsanda, test inceleme karşılaştırma videoları izlesende, araçların - + sı ince detayları anlaşılmıyor..

5 aylık tiguan deneyimimden sonra bugün yine 117 bin tl verip comfortline alırmısın deseler, kararım net bi şekilde evet olmaz.

-Tr de highline comfortline olarak satılmalı. 160 binlik Highline çok daha oyuncaklı olmalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osus3535 -- 6 Nisan 2017; 20:51:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @altınkaya
S
7 yıl
Yüzbaşı

başka bir forumda bulduğum bu yazıyı OKUTKAN diye bir arkadaşımız yazmış. kendisine teşekkür ediyorum emeğine sağlık.

İşlemi nasıl yapıyorlar?
Aracı takviye kablosu ile harici bir güç kaynağına bağlıyorlar.
Ardından vagcom cihazının servislerin kullandığı orijinal versiyonu ile araca bağlanıp güncelleme işlemini başlatıyorlar
Güncelleme işlemi sırasında satın aldığınız kod kitapçığı içerisindeki kodu sisteme giriyorlar.
Bu kod girildikten sonra bağladıkları bilgisayar VW sunucularına bağlanıp cihazınıza özel yeni yazılımı yüklüyor.
Yani işlem vagcom kodlamalarında olduğu gibi sadace bir beyindeki değeri değiştirip kodlama şeklinde değil.
Cihazınızdaki var olan bir fonksiyonu aktif hale getirmekten ziyade yeni fonksiyonun yüklenmesi diyebiliriz.

Yükleme yapıldıktan sonra neler değişiyor?
-cihazda menü tuşuna bastığınızda cikan app-connect'te tıklayınca servisle iletişime geçin yazısı artık çıkmıyor.
"Starting App-Connect" diyor.
-Android cihazları ister mirrorlink ister android auto ile bağlayabiliyorsunuz. İlk açılışta size soruyor. İlerleyen günlerde daha detaylı karşılaştırmayı paylaşacağım.
-
Android-Auto ile neler yapabilirm?
-Navigasyon barındırmayan composition media üzerinde google navigasyon kullanabiliyorsunuz.
-Spotify üzerinden müzik dinleyebiliyorsunuz. Ekranda çalan albüm bilgileri ve albüm kapağı vb detaylar görüntüleniyor.
-Android auto'da ekrandaki mikrofon tuşuna bastığınızda istediğniz bir lokasyonu aratıp navigasyon başlatabiliyorsunuz.
-Yine aynı tuşa basarak "ahmet'i ara", ahmete mesaj gönder" şeklinde türkçe sesli komutlar verip arama ve sms gönderme yapabiliyorsunuz.
-Android auto'da WhatsApp vb uygulamalardan mesaj geldiğinde sesli olarak okuyor. ve isterseniz cevapla dedikten sonra sesli olarak istediğiniz mesajı yazdırıp gönderebiliyorsunuz.
-Yine aynı tuşla müzik çal, pop müzik çal, Şebnem Ferah çal vb diyerek ister Spotify ister google play music üzerinden müzik çalma işlemini sesli olarak başlatıp müzik dinleyebiliyorsunuz.
-Android auto ana ekranında telefonunuza gelen ve android auto destekleyen uygulamalara ait bildirimleri ve bulunduğunuz konumdaki hava durumunu görebiliyorsunuz.
-Android auto ekranındayken teybin kendi cd, radio veya media fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz.
-Android auto kullanırken telefon ekranınız tamamen kilitleniyor telefonda başka bir işlem yapamıyorsunuz. (güvenlik amaçlı)
-Android auto üzerinden gelen aramaları cevaplayabiliyorsunuz. Telefon rehberinde eğer kayıtlı ise arayan kişinin ismi ve resmi görünüyor.
-Direksiyondaki ses + - tuşları çalışıyor, direksiyondaki |< ve >l tuşları parçalar arasında gezinmek için çalışıyor.
-Direksiyondaki telefon simgesi bulunan tuş gelen aramaları cevaplama esnasında çalışıyor (arama yapma kısmını hatırlamıyorum deneyip yazarım.)
-Direksiyondaki sesli komut düğmesi (üzerinde konuşan kafa resmi olan) maalesef çalışmıyor. Sesli komut aktive etmek için servisle iletişime geçin diyor. (bunu servisle tekrar konuşacağım. bana app-connect yükleyince bu da açılıyor demişlerdi)

Andorid Auto'yu nereden yüklerim?

Maalesef Google henüz play store üzerinden bu uygulamayı yüklemenize izin vermiyor.
O nedenle internet üzerinde güvenilir olarak kabul edilen apkmirror.com sitesinden apk dosyasının indirip yükleyebilirsiniz.
Forum kurallarına aykırı olabileceğinden direk link vermiyorum.

Android Auto hangi telefonlarla uyumlu?
Adından anlaşılacağı üzere ilk şart telefonunuzun android bir telefon olması gerekiyor.
android sürümümün de lollipop5.0 veya üstü olması gerekiyor.
http://support.google.com/androidauto

Mirrorlink uyumlu telefonlar hangileri?
http://www.mirrorlink.com/phones

Apple CarPlay uyumlu telefonlar hangileri?
http://www.apple.com/ios/carplay


App-Connect yaptırmaya değer mi?

App-connect'i açmak için verilen para bence değer çünkü aracı kullanırken aracın içindeki özellikler sizi mutlu eden, konforunuzu artıran şeyler.
Baktığınızda arka stopların led olmasının siz aracı kullanırken size aslında hiç bir artısı yok
Veya Egzozlara taktığımız krom uçlar da sizin sürüş deneyiminizi etkileyen şeyler değil.
Dışarıdan bakıldığında evet güzel görünüyor. Veya stopların led olduğunu bilmek insanı mutlu ediyor ancak.
Siz direksiyon başına oturduğunuzda deneyiminizi değiştiren birşey değil.

APP CONNECT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ------------------------------------------------------
App-Connect de ise direkt olarak sizin sürüş deneyiminizi etkiliyor.
Telefonunuzu bağladığınızda android auto üzerinden google navigasyonu kullanabiliyorsunuz.
Spotify,google music vb uygulamalar üzerinde müzikleri aracınızın teybinden dinleyebiliyorsunuz.
Gelen sms,whatsapp,facebook messenger mesajlarına sesli cevap verebiliyorsunuz.
Yine sesli komutla Google'a sorabileceğiniz birçok soruya Türkçe yanıtlar alabiliyorsunuz.
Google navigasyonu kullanmanın avantajı ise internet üzerinden çalıştığı için sürekli en güncel navigasyon bilgisi oluyor.

Diğer navigasyonlu teyplerde olduğu gibi sürekli internetten yeni harita çıkmış mı? yeni yazılım çıkmış mı? cracklisini nerden bulurum derdiniz olmuyor.
Diğer navigasyonlarda olduğu gibi adres girmek için şehir mahalle sokak cadde kapı numarası girmenize gerek kalmıyor.
Ekrandaki mikrofon resmine tıklayıp nereye gitmek istediğinizi söylüyorsunuz (örneğin istinye park avm) google adresi bulup navigasyona başlıyor.



V
7 yıl
Teğmen

Arkadaşlar 2016 new tiguan sahibiyim. Dijital gösterge paneline Vag-com kablosuyla yaptığım kadran selamlama ve yine aracı alırken yaptırdığım car play de iphone cihaz bağlama hakkında, ve son olarakta direksiyondaki sesli komut tuşunu siri vasıtasıyla kullanma ile ilgili küçük ve amatörce bir video hazırladım. Umarım biraz fikir verir.


Herkese kazasız sürüşler ve iyi bayramlar.


https://youtu.be/P5X3Ao8tNY0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahittelli -- 25 Haziran 2017; 1:12:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Mitokondri Kristası

Yalnız inceleme hatalı olmuş C5 aircross 'un türkiye'de ki tüm versiyonları standart güvenlik paketiyle geliyor. Karşılaştırmayı yaparken güvenlik paketi olan versiyonun çarpışma test puanları ile karşılaştırmalıydınız, böyle olunca türkiye'de satılan tüm c5 aircross'lar vw tiguandan daha güvenli olmuş oluyor.
Maalesef burada yanılıyorsunuz. C5 Aircross ekstra güvenlik donanımlı hali dahi tiguandan kötü sonuçlar veriyor.

Şöyle açıklayayım; NCAP testlerine göre

Tiguan Baz Yetişkin Yolcu Koruması : %96

C5 Full Yetişkin Yolcu Koruması : %89

Tiguan Baz Çocuk Yolcu Koruması : %84

C5 Full Yetişkin Yolcu Koruması : %86


Tiguan Baz Yaya Koruması : %72

C5 Full Yaya Koruması : %67

Sadece Güvenlik asistanında öne çıkıyor orada Tiguan ın full aracı devreye girdiğinde yine geride kalıyor.

Ayrıca C5 small overlap gibi gövde dayanımını öne çıkaran teste girmiyor, NCap testlerinde dahi zorlanan bir aracın small overlap ten geçme şansı yok denecek kadar az.

Tiguan Small Overlap Testinden Top Safety Pick ödülünü alıyor.

Diğer bir bilgi ise C5 Aircross ta önden çarpmalarda yan perde hava yastıkları full araçta dahi açılmıyor. (Gerçi hiçbir PSA aracında açılmıyor)

Sonuç olarak Tiguan Baz aracı C5 Extra Güvenlik Paketli araçtan daha güvenlidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badibadix -- 23 Ağustos 2021; 14:40:6 >

M
8 yıl
Onbaşı

120 standart desek, inci beyaz rahat 4000 küsür (almanya cünkü 1000€ küsür), r line 8000 desek, cam tavan 4500 desek yapti 136.5 sudur budur falan 140 gibi cikar. bu arac icin fazla. qq desen ona da fazla. araclari abartiyorlar kur farki varmis diye...

20 " jantlar güzel ama bel diye birsey kalmaz sizde. herseyi his edersiniz ve o kücük 150 1.4 beygir motor zorlanir. fazla büyük jantlar. hava baska birsey degil. ayrica yeni lastiklerin fiyati insani fakir yapar 20" güzel duruyor ve neredeyse şart ama o motora fazla.

burda cok sallayan arkadas var paran yoksa sürme hesabindan giden. bunlar sonucta vw baska birsey degil. bmw x5 porsche cayennelerle karistiriyorlar galba kendilerini eski kasaya 25% kazik yemek istiyorlarsa buyursunlar. dünya capinda rezil olan ve zorlanan şirket anca böyle müsterilere satar. güle güle kullanin ben bu rezilige evet demem.herkese hayirlisi olsun!



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @frostburn , @haunt54
R
8 yıl
Yarbay

Tum dunya da guvenilirligini kaybedip artik cok temkinli yaklasilan,prestij kaybederek tarihinin en buyuk zararini yapmis bir markanin ortada olmayan incelenmemis yollara cikmamis araci icin bu kadar kafa yorulup yok led di yok wiev areaydi yapiliyorsa.hala insanlar ders cikarmamis ve hala koru korune bu markanin ne oldugu belli olmayan aracini istiyorsa dogus ta bu bu millete hem sira bekletir hem indirim yapmaz hem de parayla donanim satar.nokta.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.