Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1086
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2014 Kia Ceed F1 Vites Otomatik Hakkında acil
M
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar bugün 2014 model 1.6 dizel f1 vites 114 bin km de araç bakmaya gittim. Arabada herşey güzel yokuşta düz yolda kaçırma yok ayağı firenden çekince araba ileriye doğru ivmeleniyor. Çok dik bayırda bile kaçırmıyor. Ama aracı manuele alınca vtes geçişleri hissediliyor. Durur vaziyetteyken D,P,R konumlarında gezerken özellikle d ye alınca hafif ama hissedilirsarsıntı oluyor. Bu araç alınır mı?



A
5 yıl
Yarbay

Merhaba, sanırım 6 ileri tam otomatik modeldi anlatıyorsunuz. 2013 modeline sahibim, bu durumu benim de yaşadığım zamanlar oluyor (aracım 83.500 km'de). Bana göre ilk sebebi araç tam durmadan vitesi P konumuna alınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aracı bakıma götürdüğümde arkadaşım olan ustaya bırakırım bazen aracı, dükkanın önüne geldiğinde vitesi, ışık hızıyla P konumuna alır. Ben arabaya binip yola çıkacağım zaman P'den çıkarken falan bir sarsılma meydana geliyor.

Diğer konu ise, bu vites geçişlerini hissettiğiniz manuel modda ben de aynı durumu yaşadım (aracı sıfır aldım, ilk aldığım zamanlarda da bu durum dikkatimi çekmişti). Direksiyondaki vites kulakçıklarını kullanırsanız hem vites geçişleri daha hızlı oluyor, hem de bu sarsma yaşanmıyor.

Araç konusunda uzman değilim ancak yaşadıklarınız, benim yaşadıklarımla benzer görünüyor. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @MonteRole
L
5 yıl
Yarbay

Önce boşa alıp, el frenini çekip, sonra p ye alın. Şanzumana güç bindiği için soruna neden olabiliyor direk p ye alma. Önce el freni sonra p.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.