Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
1546
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1gb internetin operatöre maliyeti
S
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Forumda mutlaka bu konu hakkında bilgisi olan vardır. Abonelerin kullandığı 1 gb internet operatöre ne kadara maloluyor. Yada hiç maliyeti olmadan sadece bant mı meşgul ediyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savasyaman -- 29 Ağustos 2017; 20:5:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
8 yıl
Yarbay

Tahmin 0,75krş olabilir.

Turk Telekom - Avea ikilisinde bence 0krş.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Yarbay

Sadece gb olarak bakarsak maaliyeti çok düşük hatta yok denecek kadar az önemli olan baz istasyonundaki sistemler belli bir kullanıcıya kadar kaldırabilir siz baz istasyonunu tek kişi kullanarak 100mbit alıyorsanız o baza 100 kişi bağlanırsa herkes 1mbit alır gibi düşünülüyor ama öyle değil pingler 1-2-3k gider hızlar edge seviyesine düşer yani internet kalitesi düşer kimse sağlıklı internet kullanamaz bunun içinde baz istasyonlarına ek donanım gerekir asıl maaliyet oluşturan şeyde bu hatta radyolink ile çalışan bazlarında kapasitesi yetersiz gelebilir + fiber maaliyetide eklenir. Yani sürekli altyapı masrafı gerektirir tabi altyapı bu kadarda kötü değil kişi başına 4gblar yerine aynı fiyata 15-20gb lar verilebilir ama operatörler anlaşma yapıyor olsalar gerekki böyle bir paket çıkmıyor hiç birinden.



D
8 yıl
Yarbay

yüzde 70 vergi düşünürsek artan yüzde 30 , yatırım +çalıştırdığı binlerce işçi+baz istasyonu kira bedelleri v.s.
net bir maliyet belirlenemez...



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Yarbay

bu pazardaki bir mal değilki kilo veya adet hesabı yapacaksınız....



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yüzbaşı

hesabı basit aslında ama bilinmeyen çok.

1. 3g-4g-5g-6g vs ihalelerine ödenen/tahmini ödenecek ortalama yıllık tutar
2. baz istasyonu kurulum-işletme-bakım maliyetleri
3. bandwidth için interneti sağlayan nihai kuruma ödenen tutar
4. ofiste çalışanların/bayilere verilen paranın/müşteri hizmetlerinde çalışan elemanların abone başına yaklaşık tutarı

vs. vs. ayrıca internetin artık her yerde olması nedeniyle dolaylı olarak düşen ses/sms gelirlerini de hesaba katmak faydalı olur.

Bir tahminde bulunmak zor ancak şunu unutmamak gerek. 4.5g ihalesi rekorla sonuçlanınca millet auuv vauuv yapıyor ama o para nihai olarak bizden çıkıyor, şirket kendi ödemiyor. bir sonraki ihale de rekorla sonuçlanınca yine bizden çıkacak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.