Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
629
Tıklama
0
Öne Çıkarma
18 Mart,ABD işgali devam ediyor hala.SAVAŞA HAYIR
S
18 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

"18 Mart'ta barış ve adalet için sokaklara

16/03/06-BiRGün

'İki gün önce, annemle konuştum. Bizim I yaşadığımız Sünni mahallesi ne zamandır olaylı bir yer haline gelmişti zaten... Köşede Şii bir ailenin işlettiği derici dükkân var. Anne ve çocuklar da dahil tüm aileyi, beş kişiyi sokağın ortasında öldürmüşler. Elbette, bu olayı yetkililere bildiren yok. Ayrıca bu tür olaylar sorunun bir parçası olarak da görülmüyor. Yani Sünni mahallesinden yaşayan Şiiler kovuluyor, aynısı Şii mahallesinde yaşayan Sünniler içinde geçerli deniyor. Ancak gerçek şu ki, Bağdat'ta ya da bir kaç şehirde daha farklı mezheplerden insanların bir arada yaşadığı mahallelerde mezhep çatışması mevcut. İnsanlar kendilerini tehdit altında hissediyorlar. İşte bu tür olaylar her zaman bildirilmiyor elbette.'

Bu ifadeler, Salam Pax'a ait. Salam Pax Irak işgali sırasında yayınladığı güncesiyle uluslar arası kamuoyunun ilgisini çekmiş ardından da pek çok yayın kuruluşunun Irak'ı içerden anlatan bir kişi olarak baş vurduğu kaynak haline gelmiştir. Salam'ın BBC muhabiri Aylin Bozyap' a anlattığı yüzlerce hikâyeden sadece biri.

Bir başka hikâyede, 37 yaşındaki yüzbaşı Malcolm Kendall Smith İngiliz Hava kuvvetlerinde, askeri doktor olarak çalışıyor. Irak'ta iki kısa görevde bulunduktan sonra 2005 yılında Basra'da görevlendirilmeyi reddettiği için yargılanıyor. Kendall-Smith, 2003 yılında başlayan Irak savaşında yer almayı reddeden ilk İngiliz asker. İngiltere ve Yeni Zelanda vatandaşı olan Yüzbaşı Kendall-Smith, "yasal bir emre itaatsizlik" iddiasıyla suçlanıyor. İngiliz mahkemeleri yüz başı ile ilgili ne karar verir bilmiyoruz acı gerçek yüzbaşının insanları öldürmediği için yargılanmasıdır.

Savaş cepesinde ise, Financial Times'ın haberine göre 'ABD, önleyici saldırı doktrininden vazgeçiyor':

Şimdiki Dışişleri Bakanı Condoleezza Ri-ce'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olduğu dönemde hazırlanan strateji belgesinde 2002 yılından beri ilk kez önemli değişiklikler göze çarpıyor. 'Terör' tehdidine karşı önleyici saldırı doktrininden uzaklaşılırken, Rusya, Çin ve özellikle İran'a karşı söylemin sertleşmesi dikkat çekiyor.

Raporda, 'Tahran'ın nükleer faaliyetlerine gönderme yapılarak, 'İran'dan daha büyük tehdit yoktur. İran rejimi terörü destekliyor, İsrail'i tehdit ediyor, Orta Doğu barışını tehlikeye atıyor ve Irak'ta demokrasiye zarar veriyor' denilmektedir. Anlaşılan o ki ABD savaş stratejisini gözden geçirmek durumunda kalırken bile Ortadoğu ülkelerini tehdit etmekten çekinmiyor.

Yukarda ki iki örnek ve bir açıklama'dan anlaşıldığı üzere, ABD tüm dünya halklarını karşısına almıştır. 18-19-20 Mart tarihlerinde, başta ABD de olmak üzere tüm dünyada savaş karşıtları bir kez daha alanlarda olacak.

Biz de ülkemizde üzerimize düşen görev yerine getireceğiz. Bütün savaş kışkırtıcılarına rağmen alanlarda barışı, adaleti, eşitliği ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz.

18 Mart'ta İstanbul, Kadıköy, Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon'da meydanlardayız."


Evet arkadaşlar çok fazla yazıya da gerek duyulmayacak bir konu.Duyarlı, keninde insanım diyebilen her insan yarın Türkiye genelinde yapılacak olan eylemlere güç vermeli, emperyalist saldırganlığın karşsında, ölen ezilen halkların yanında olduğunu haykırmalıdır.



D
18 yıl
Teğmen

Dünyanın en büyük eli kanlı terör örgütü cıa ve bush çetesinden başkası değil.

bunu bilelim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.