Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
104
Cevap
12982
Tıklama
32
Öne Çıkarma
11 YIL İPHONE KULLANDIKTAN SONRA S20 FE'YE GEÇİŞ DENEYİMİ(MİNİ GEÇİŞ REHBERİ)
F
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Dostlar,

Yaklaşık 11 yıldır sırasıyla aşağıdaki cihazları kullandıktan sonra bu hafta Samsung S20 FE 256 Snapdragon cihaza geçtim.

İphone 3gs 1 yıl
İphone 4- 16gb , 5 yıl
İphone 7plus 128 GB 4,5 yıl

Uzun süre düşündüm,yine iphonedan devam etmek istedim.Bunca yıllık kullanım alışkanlığını değiştirmek,konfor alanından çıkmak istemedim ancak iphone'un fiyatları ve sunduklarının artık benim mantığımla örtüşmediğine karar verdim.

Akıllı telefonlar,pek çok anlamda hayatımızı kolaylaştırdığı için eskisinden daha önemli hale geldi bence. Navigasyon,fotoğraf,iş amaçlı kullanım,zaman geçirmek için sosyal medyalar,videolar,oyunlar derken daha büyük paralar ayırma fikrin eskisinden daha sıcağım ancak telefona 10.000 ₺ verme fikri, verebilecek olsam da aklıma yatmadı.

Seçenekleri 2'ye indirdim;

-iphone 11 128 GB(sıfır,piyasada bulunabilen fiyatı 7700 ₺)
-samsung S20 FE 256 GB snapdragon (sıfır piyasada bulunabilen fiyatı 5.700 ₺)

Xiaomi,oppo gibi markalardan almamı öneren arkadaşlarım oldu,ancak henüz bu markaların servis ve uzun kullanım anlamında ispatladıklarına inanmadığım için bu iki seçenek üzerinde durdum.

NEDEN SAMSUNG S20 FE SEÇTİM :

•İki telefon taşımaktan kurtuldum.Şirket ve şahsi hattımı aynı anda kullanabiliyorum.Dolayısıyla 2 eski telefonu birden satabiliyorum.Ayrıa çift sim kullanımının epey avantajı var,bir hattın GB biterse diğerinin GB hakkından devam edebiliyorsunuz ve iki telefon taşımaktan kurtuluyorsunuz.

•İki küçük çocuğum var ve hiçbir fotoğrafını videosunu silmek istemiyorum dolayısıyla büyük hafızaya ihtiyacım vardı. 256 gb dahili hafıza ve micro sd ile artırılabilir oluşu benim için önemliydi.İphone hem 128 hem de artırılamıyor.

•Cloud yedekleme kullanıyorum.Google 100 GB aylık yedekleme ücreti (5,99 TL) ,icloud 50 GB'dan (6,99 TL) daha ucuz. İcloudun 200 GB aylık 19,99, Google drive'da 9,66₺ ye geliyor.

•Artık aracımdaki teyp,bilgisayarımdaki uygulamalar,evdeki tv gibi herşeye telefonumu adapte etmek için ilave ücret,yazılım,cihaz almak istemiyorum. Ayrıca yanımda basit bir usb 》c type çevirici taşıyarak her türlü datayı telefona aktarabiliyorum.Yahu çok basit yıl olmuş 2021,bir şarkıyı,bir videoyu,bir pdfi Telefonuma sürükleyip bırakarak yüklemek, istediğim zaman açmak istiyorum. Beni bu gibi durumlardan önemli ölçüde kurtardı.

•İphone 11 128 ikinci el temiz 7500 civarı,bu telefonun ikinci el temizi 5.000-5.100 TL civarıydı.Elimdeki iki cihazı da satabileceğim için cebimden çıkan ilave maliyet yaklaşık 900 TL olacak.Bu da önemli bir seçim nedeniydi.

1 günlük araştırmanın sonunda 4.900 TL'ye 1 ay kullanılmış,temiz bir Samsung S20 FE 256 GB Cloud White - Snapdragon TR garantili cihazı kutusu,faturası ve tüm kutu içeriğiyle birlikte aldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

İOSTAN ANDROİDE SORUNSUZ GEÇİŞ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER :

Evet cihazı aldım iostan 110 GB datayı hatasız,eksiksiz nasıl geçireceğim konusunda araştırmalara başladım.Smart switch uygulamasıyla foto,video,rehber,ses kayıtları,notlar,uygulamalar,SMS mesajlar geçti.Bunun için tek yapmanız gereken iphone'a da uygulamayı yüklemek ve benim gibi fazla miktarda datanız varsa sabretmek.

Geçiş öncesi aşağıdaki konulara dikkat etmenizi tavsiye ederim ;

• Uygulama en az %80 şarjınız olmalı diyor ancak geçişten önce her iki telefonun da şarjını %100 yapmayı unutmayın, bende 110 GB datayı aktarırken %3 kala ucu ucuna işlem bitti.
• SMS'leri aktarırken,uygulamada default olarak son 1 aydaki mesajları aktarıyor,nelerin aktarılacağını seçtiğiniz ekranda tarih aralığını değiştirmeyi,geçmişten bugüne tüm mesajları aktarmayı seçmeyi atlamayın.
• Çift sim kullanacaklar için her iki hattın whatsapp'ını da kullanmak isterseniz çözümü ;
Telefonunuzdan Ayarlar/ gelişmiş özellikler/ dual messenger aktive edin,ikinci whatsapp yükleniyor.
Ayrıca bir işletme hesabı veya 3. Bir numaradan whatsapp kullanmak isterseniz,
Whatsapp business kurup tanımlarsanız tek telefonda 3. Bir numaranın whatsappını da kullanabilirsiniz.

Not : Bu uygulamayla sorunsuz ve hızlı geçiş için usb c <> apple lightning kabloya ihtiyaç var.Bu kablodan yoksa lightningin usb olan ucunu c type'a çevirici alabilirsiniz,kablodan daha ekonomik çözüm olur.

İOS'TAN ANDROİDE WHATSAPP SOHBETLERİNİ EKSİKSİZ AKTARMAK İÇİN:
En büyük problem whatsapp konuşmaları ve medyalarını geçirmek.Bunun için aşağıdaki videoda tarif edildiği şekilde adımları eksiksiz yaptım,çok uzun sürdü (toplam 510.000 mesaj,30 GB medya).
Ve eksiksiz&ücretsiz aktardım.

https://www.youtube.com/watch?v=zciWbGT4CsY

Whatsapp'ın androide taşı özelliği var ama malesef bende çalışmadı.

Önemli tavsiye:Whatsappı aktarmadan önce gereksiz grup konuşmalarındaki gereksiz medyaları silin,whatsappı biraz hafifletin.Ben sadece hayırlı cumalar resimlerinin ve videolarının paylaşıldığı bir kaç gruptaki videoları ve resimleri sildim,30 GB, 16'ya düştü.

İLK ANDROİDE GEÇİŞ SONRASI DENEYİMLER :

İlk gün biraz yadırgadım ama üç günde tamamen alıştım.

• Klavye,hareketler,telefonun her fonksiyonunun ios'un izin verdiği kadarı değil benim ihtiyacıma göre düzenleyebilmek en çok beğendiğim şey oldu.Uzun süren bir askeri okul sürecinden evci çıkmış gibi hissettirdi 🙂

•iphone 7 plustan sonra ekran daha büyük ve canlı geldi.

•İphone 7 plustan sonra bana çok hızlı geldi.Pubg iphone7 plusta 40-50 snde açılırken bu telefonda 12-15 sn arası açılıyor.Arada 5 yıl var neredeyse o kadar fark olması normal.

•Wireless modülü iphone 7 plusa göre daha güçlü,daha iyi ve kesintisiz çekiyor.

•Dokunmatik ekranın algılama şekli iphone'da daha farklı ama alıştım.

•Kamerası,ses çıkışı gayet güzel.Airpods 2. Nesil ile gayet uyumlu ve hızlı bağlanıyor.Piyasada usb c type uçlu kablolu kulaklık çok az.

•Hızlı şarj fonksiyonu,kablosuz şarj fonksiyonu güzel.Ayrıca bu telefon ile şarjı azalan başka bir telefonun şarj edilebilmesi de çok güzel.

•Loş ortamlarda fotoğraf çekimi mükemmel. Selfie kamerasını çok başarılı bulmadım,iphone 11'in ön kamerası bence daha iyi.

•Telefonun kasasının malzeme kalitesi iphone 7 plusta daha iyi. Arka kapak plastik gibi, iphone'da metal. Ama bildiğim kadarıyla iphone 11de de plastik.

•Telefonu ilk aldığınızda yapılması gerekenler ile ilgili aşağıdaki başlığı okumanızı tavsiye ederim,çok değerli bilgiler var.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=145987421

Şimdilik çok memnunum,sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

Zaman ayırıp okuyanlara teşekkürler..

NOT:Sizlerden gelen bilgilendirmeler,iyileştirmeler neticesinde ilk mesaj güncellenmektedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 11 Kasım 2021; 8:50:1 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Boş geyik yapma. iOS ekosisteminde kullanılan sistemlerin en az üçte biri Microsoft, IBM ve Google'a ait ve Apple sürekli bu firmalara ödemeye yapıyor. Yani fanatiği olduğun ci...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-0B3097644 - 3 yıl +37
Anlayamadım net bir done söylemediniz,siz fikrinizi söylemişsiniz.
Ben bu kadar iddialı konuşunca bir bilgi paylaşacağınızı düşündüm.
Yoruma Git
flyingraper - 3 yıl +20
2 ay sonra "bir daha alanın allah belasını versin" diyerek bitecek süreçtir efendim.
Yoruma Git
cokomayi - 3 yıl +18
L
3 yıl
Yarbay

İyi yapmışsınız hocam, s20 fe fiyatına göre en alınası telefon. Bu cihaz çıktığından beridir birçok kişiye SD865'li s20 fe önerir oldum. İp 11 tasarım olarak takoz bir cihaz, ekranı da iyi değil segmentine göre.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

~
3 yıl
Yarbay

Detaylı anlatımınız bu telefonu yeni alacak arkadaşlara çok iyi rehberlik edecek cinste. Emeğinize sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

iPhone 11 cam kasa, alüminyum çerçeve hocam yani malzeme kalitesi S20 FE'den daha iyi.
Hayırlı olsun. Uygulama kalitesi, performans gibi konular hakıında yorum yaparsanız güzel olur. A10 ne kadar eski olsa da 835 eş değeri bir işlemci yani kesinlikle azımsanamaz.



H
3 yıl
Binbaşı

Ben yinende iphone alırdım ilerisininde düşünmek gerekti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Binbaşı

İlerisini düşününce ne oluyor? Avuç kadar telefonu 5 sene kullanan arkadaşlarım var. Ben yanlarında 6.5 inç açınca oha diyorlar. Tamam iphone daha stabil ama bir telefonda yapabilecekleriniz de sınırlı. Elimde Samsung s10 var ve başka telefon aramıyorum. Bu telefonla kafadan 2 sene daha giderim. Sonrası zaten yeni teknolojiler çıkıyor. Ha gerek var mı yooo... Hafızası sorun çıkartmadıkça telefonu geberene kadar kullanicam.
İleriyi de düşünmek lazımmış. İphonecilerin yeni iPhone alamadıkları için uydurdukları bahane.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
3 yıl
Çavuş

Hayırlı olsun ben de uzun süre 6s, 7, ve 8 plus kullandıktan sonra samsung s10+ a geçiş yaptım ekran kalitesi ve kullanım zevki olarak çağ atladım resmen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Sana katılıyorum hocam bunu 11 senedir iphone kullanan biri olarak diyorum samsung hakkında cok karalama yapıyorlar lakin bence s9 dan sonra samsung düzellti bana göre kendini eskisi gibi buglar kasma felan yok millet gidiyor A12 A13 bionic işlemci ile s3 s4 kıyaslarsa tabiki android kasar yeni işlemcileri güzel ve stabil exnoss faciasını ayrıyorum sd işlemcili modelleri gayet güzel alınabilir bir model



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Alim
C
3 yıl
Çavuş

2 ay sonra "bir daha alanın allah belasını versin" diyerek bitecek süreçtir efendim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Neden?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cokomayi
C
3 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: flyingraper

Neden?
Ben renklerin ve zevklerin tartışmaya açık bir konu olduğunu düşünmüyorum.

Bugün, Samsung, Microsoft ve Google gibi şirketlerin çalışanları bile Twitter'da ürün tanıtırken iPhone'dan paylaşım yapıyorlar. Bu çok kez ortaya çıktı ve inkar edilemez bir durum.

Daha adamlar bile kendi yaptıkları ürünleri kullanmazken ben neden alayım ki?

FIFA, Pesten iyidir.
iPhone, Android'den iyidir.

yani hayatta bazı gerçekler var ve bu zevk ve renk tartışmasına giremez. Biri çıkıp da; Pes, FIFA'dan daha iyi bir oyun derse ona güler geçerim. Ciddiye de almam. Biri çıkıp Android daha iyi derse de güler geçerim. Ciddiye almam.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Anlayamadım net bir done söylemediniz,siz fikrinizi söylemişsiniz.
Ben bu kadar iddialı konuşunca bir bilgi paylaşacağınızı düşündüm.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yüzbaşı

Telefonun selfie kamerası nasıl hocam..selfie fotoğraf çekimlerinden memnun musunuz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yarbay

apple sevdalısı da ondan öyle demiş




Bu mesajda bahsedilenler: @flyingraper
S
3 yıl
Yarbay

iPhone 11 alsaydınız da çift sim kullanabilirdiniz. Ben şuan iPhone 12 Pro Max'de çift sim kullanıyorum; fiziksel sim ve eSim olarak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İphone 11 de Çift sim nasıl kullanılıyor?
Baya normal arama yapıp arama alabiliyor,SMS gönderebilir,data hattını kullanabiliyor musunuz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scanh
C
3 yıl
Binbaşı

Hocam whatsapp video linki telefondan erişilemiyor. Linki yenilermisin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Youtube uygulamasıyla açmayı deneyebilir misiniz ben de sorunsuz açılıyor

https://youtu.be/zciWbGT4CsY



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cenkcirak
C
3 yıl
Binbaşı

Nedense uygulaya geçmiyor hocam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @flyingraper
S
3 yıl
Binbaşı

Yıllar önce iphone 7plus cihazımı denize girerek bozduktan sonra en son çıkan samsung galaxy s9+ almıştım.
-s9+ Bana yavaş gelmişti.
-Bataryası daha hızlı bitiyordu.
-Ekran kavisli oluğu için ekran koruyu bir türlü düzgün olmuyordu.
Yıllar sonra 21 yılı karşılaşmasını görmek bi tebessüm ettirdi.

kullandığım iphone 11 pro max ' da cift sim kart var.
İphone 11 arkası cam kenarları alüminyum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirrealsQ -- 20 Eylül 2021; 9:50:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.