Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
127
Cevap
56297
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: 11'İNCİ KOMD.TUG. SÖKE K.YRD.LIĞI/AYDIN SÖKE (6. sayfa)
J
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar merhaba.

Sn. Topuz Komutan adında bir komutan duydunuz mu? Özellikle son 2 dönem giden arkadaşlar.

Ya da komutanlar değiştiğine dair bilginiz var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yarbay

Vay be bedelliler ben orda sskerligimi yapmistim. Yarbay bektas orda mi hala ? Yakup bektas ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yüzbaşı

Var dostum. Kendisi iyi olmaya, asker olmaya çalışan birisiydi. Gereksiz hareketleri ve olan bir olay yüzünden herkesin gözünde karizması çizilmiştir.

Üniversite mezunu birisi ama işte eğitim her şeyi örtemiyor. Organizasyon büyük bir problem söke de. Baştaki kişilerden 2. Yetkili sırada kendisi vardı 2 kişi ile beraber.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JohnNashhh
A
6 yıl
Onbaşı

arkadaslar 20. celp olarak bitirdim askerligimi, simdi 21 orada olmali, sanirim haftaya terhis oluyorlar. daha sonra gidecek arkadaslara bir kac tavsiyem var;

yaninizda mutlaka kupa vs bir bardak goturun. cay kahve icmek istediginizde kupa goturmus olmanin ne demek oldugunu anlayacaksiniz. hatta benim onerim poset cay ve kahve de goturmeniz yonunde olacak. sira beklemezsiniz en azindan.

yaninizda mutlaka plastik muayene eldiveni goturun. ben 10 cift goturmustum, duruma gore fazlasinin kullanmaniz bile gerekebilir. sonucta wc temizligi, mintika temizligi, yemekhane mintikasi gibi olaylar var ihtiyac olabiliyor. kiyafetin cebine iki uc cift atip gezerseniz gun boyu sikinti yasamazsiniz.

camasir yikama yok, bence her gun icin bir cift corap, her iki gune birde don-atlet sayip koyun bavula. orada iki cift corap ve ikiser don-atlet verecekler size. isterseniz daha fazlada alirsiniz yaniniza yalniz her dusa gittiginizde kisitli zamaninizi don atlet yikamakla gecirmek istemiyorsaniz bu konuya dikkat edin. ben camasir yikama olur diye ummustum olmadi. ikinci haftanin sonuna dogru kantinden aldim herseyi ama kantinde de olmama ihtimali var, dikkat.
ayrica yaniniza bol bol acik yesil-kahverengi haki thsirt almayi da unutmayin. gene iki tane veriyorlar yetmiyor. kantinde de her zaman olmuyor.

deodorant lutfen goturun yaninizda. hem kendinize hem cevrenizdekilere iyilik etmis olursunuz. sabun ve tuvalet kagidi da goturun mutlaka. tuvalet kagidi ne yazik ki yok. havlu (el-yuz ve banyo) almayi sakin unutmayin. banyo ve wc icin terlik almayi da unutmayin.

sakal trasini sabah olmaya dikkat edin. sakali aksam tras ettiginizi anlamak zor degil. sabah 5 dakika ugrasmamak icin kendinize is cikarmayin, butun gununuzu rezil etme riskini almayin. sifir kesen bir tras makineniz varsa cok isinize yarar, her sabah asagida sira beklemezsiniz.

biz ramazan ayinda gittigimiz icin ihtiyac dusu gece 1de aciliyordu. sanirim size sabah 5de acilacak. benim onerim ihtiyac dusunu kullanin. takimla haftada iki defa gitme hakkiniz olacak, surede kisitli olacak. ihtiyac dusu icin biraz erken kalkarsiniz ama temiz olursunuz.

sular cok kirecli, dis fircalarken tadini alacaksiniz. dis fircalamak icin pet sisede su indirin agzinizin tadi durduk yere bozulmasin.

nizamiyedeki erler sende sim kart var diyerek aradan sectiklerini neredeyse don cikaracak kadar ariyorlar. benim her esyam uc defa x-rayden gecti ama sivil sim kartimi tuvalet kagidi rulosuna saklamistim. bir dunya esyalari geri toplamak zorunda kaldim, sim karti sigara paketine koymayin, coraba ayakkabiyya koymayin, cuzdana koymayin buralari ezberlemisler milleti 3 saniyede yakaladilar. giriste sizi tehdit edecekler bak kamera var saklarsan hakkinda islem vs vs diye. yok oyle birsey, yakalarsa ismini alip bir zarfa koyuyor sim karti cikarken geri aliyorsun. iyi sakladiysan sokacaksan verme. yakalarsa alir ama sana birsey olmaz. bu arada kamerasiz telefonunuzdaki son aramalarin hepsini silin, yasal olmamasina ragmen bakiyor, kardesim sen gelirken arama yapmissin hadi ver sim karti diyor. silin.


bu arada yaniniza bozuk eski bir sim kart alip giderseniz yok sim kart dersiniz, baktiniz ariyorlar tamam deyip calismayani sakladiginiz yerden cikarip verirsiniz. digerini iceri sokarsiniz. guzel taktik, duyunca niye aklima gelmedi dedim valla. disarida 95 lira olan askercelli nizamiyede 110 liraya satiyorlar orada bir katakulli donuyor ben soyleyim. fatura falan da vermiyorlar haberiniz olsun. bu arada askercelliniz yoksa niye telefon var derse buradan alacam dersiniz ama almasanizda kimse niye almadin demiyor.

akilli telefon sokmanizi onermem. akilli telefonu gorurse cilgin atiyorlar, bizde akilli telefonu olan varmis ya teslim etsin yada icinizden gecelim dediler, bir kac kiside varmis goturdu verdi adamlar o sebeple birsey olmadi ama baska birliklerde duydum yakalatip bir hafta akilli telefondan uzatanlari. zaten 20 gun degil yani bu askerlik bosuna bir hafta daha eklemeyin, akilli telefonla giderseniz nizamiyede teslim edebiliyorsunuz. bu arada, haftaici sabah 8 aksam 6 sivil hat ile konusma yapmayin, neden? cunku askercell o saat araliginda kapali da ondan. tongaya dusmeyin :) birde eski ama kamerali telefonunuz varsa kamerayi kirmaya raziysaniz kamerasi kirik helde aliyorlar. dert kamera.

pijamadan ayri olarak bir uzun esofman ve buna uygun ayakkabi ile iki tshirt alin bence. sivil serbest dediklerinde bu esofman alti ve tshirt ile gezeceksiniz. ben neyseki esofman giyip gitmistim rahat oldu.

kitap almanizi oneririm. vakit gecirmek icin iyi oluyor.

nizamiyedeki isbankasi atmsine guvenmeyin. benim isbank kartlarimi okumadi, gitti baska banka kartimi okudu. onada 10 dakika falan anca parayi cektim herhalde. acayip yavas ve salak bir makine. selam sana isbankasi!

kantin alisverisleri icin mumkunse temassiz kart alin, cok daha rahat olacaktir.

vizite (yani doktor) pazartesi ve persembe sabah geliyor. benim onerim en azindan bir kere doktora iyi bir sebeple gidip hastaneye sevk olmaniz. bir ogleden sonraniz disarida gecer. cok iyi geliyor insana :)

yaniniza 3-5 paket sigara alin. kimseden istemediler ama ya hadi vereyim aram iyi olsun deyip nizamiyedekilere falan vermenize gerek yok. oyle seyler yasak zaten. bence en az iki paket sigara stogunuz olsun, birlikte sigara bitince herkes dileniyordu asds

komutanlar genelde iyi niyetli ama arada ariza cikiyor elbet. bahsi gecen binbasi kral adam demiyecegim 50 kisi demis zaten. ama kral. takim komutanlari falan onlarin derdi de ustlerinden azar yememek olaya oyle bakin. zaten takim olarak iyi olursaniz, kurallara uyarsaniz bir bok olmaz rahat rahat gecer. cikinti adam illa olacak yapacak birsey yok.

sanirim yemekleri de sizden secilen adamlar yapacak, bulasigida siz yikayacaksiniz allah yardim etsin. ben yari yemekhane yari kantin yedim. yemekler guzel degil yapacak birsey yok. bulasiklar genelde temiz degil yapacak birsey yok.

kedi seven varsa yaninda mama gotursun ya, etrafta yavru kediler var bol bol izlersiniz. pek kisi besliyordu ama mama verirseniz daha iyi gelir herhalde.

bozuk parayi anca gazinodaki playstationlara ve langirtlara kullanabilirsiniz. cok oynarim diyorsaniz alin.

uzun donemlerle ilgili bir sikinti yasamadik yalniz yemekhane mintikasinda dikkat edin, kendi taraflarinida size temizletmek isteyeceklerdir. onlarin isini yapmayin! siz kendi isinize bakin. dinlenme zamanlarinda denk gelebilirsiniz, muhabbeti guzel olan uzun donemler vardi. onlarinda pek cok derdi var, size karismiyorlar siz de onlara karismayin.

baya uzun oldu, aklima gelenleri yazdim. bunlara dikkat ederseniz gorece kolaylarsiniz herhalde. gidince burasi ne lan diyeceksiniz elbet ama hizli geciyor zaman. caninizi fazla sikmayin, uzun donemler var orada biz gene 18-19 gunde cikiyoruz.


unutmusum, yaniniza iki yastik kilifi alin bence. hatta uc tane bile alabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkinkasap -- 29 Haziran 2019; 10:7:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
6 yıl
Er

Buraya yazdıgınız negatif düşünceler forum tarafından siliniyor neden ozaman yazıyoruz neden o zaman adı forum ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yüzbaşı

Binbaşı burayı okuyor arkadaşlar bilginiz olsun :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Er

Arkadaslar sevk tarihi 20 Temmuz olan, 22 Temmuzda teslim olacak olan arkadaslar bu gruba dahil olabilir. Ben baska grup bulamadigim icin kendim kurdum
https://chat.whatsapp.com/invite/JOo6UCG9cq97SyQ4rlAuP7





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtylmz842 -- 21 Temmuz 2019; 16:39:53 >

D
6 yıl
Onbaşı

24 Ağustosta gidecekler için WhatsApp grubu kurdum. bilgi paylaşımı için buyrun.

https://chat.whatsapp.com/invite/H9Wf3LxbzQjCGMRaZlACsZ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Er

Bende Ekim ayında bedelli olarak gidecektim fakat iptal ettirip Kasım ayında uzun dönem gideceğim. Hayat...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

Binbaşı burayı okuyor arkadaşlar bilginiz olsun :)
25. bdc olarak askerliğimi burada yapıp 9 ağustos cuma yemin töreninden sonra btirdim ve geldim. Burada veya farklı yerlerde yazılanlar ile gittiğim yerin alakası yoktu. Sağda solda milletten okuyarak birşeyler yapmayın gidin yaşayın. Binbaşı olsun, teğmenimiz Kansu olsun, Mehmet Topuz olsun, Adnan komutan olsun, Veysi komutan olsun hepsi kral adamlar. Özellikle binbaşımız bir kaç konuşmasında ona söylenenleri ve yazılanları anlattı.Ben öyle birisi olduğuna inanmıyorum kendisi çok kral insandır Allah başımızdan eksik etmesin. Kendisine has bir mizacı var, üslubu çok güzel anlattığı şeyi dinlerken hiç bitmesin istiyorsunuz çünkü güzel anlatıyor. Ben sivil hayatta felaket yemek seçen birisiyim, toplasanız 4-5 çeşit dışında yemek yemem. Orada kantinden bir kere tost dahi almadım hep yemekhaneden yedim, Allah devletimize zeval vermesin çok güzel yemekler çıkıyor. Bazı arkadaşlar komutanların sürekli etrafında toplanıp muhabbet edip yalakalık yapan tiplerdi. Ama en çok onları şikayet edenler de onlardı arkalarından konuşanlar da onlardı. Karaktersiz insan çok vardı bizim celpte. Sigara içmediği halde mıntıka yaparken yerden izmarit topladı diye yediği içtiğini atıp ben sigara içmiyorum izmarit topluyorum onlar da benim çöplerimi toplasın bana ne diyen koca koca mal heriflerle muattap oldum mesela orada. En çok iş yapan, yorulan celp biz olduk bu arada komple garnizondaki otlara kadar temizledik sabah 9 akşam 10 a kadar. Bundan da gocunmadım, gerekliydi ki yapıldı. Binbaşımız hakkında, teğmen Kansu hakkında kötü düşünen kim varsa o kişilerin kendi karaktersizliğidir. Veya aptallık yapmışlardır ki birşeyler olmuştur. Neyse fazla uzatmak istemiyorum Allah hepsinden razı olsun çok aptal vardı, koca koca adam görünen asalaklar vardı bizim celpte kahrımızı çektiler haklarını helal etsinler. Binbaşı ve Kansu teğmen ile törenden sonra fotoğraflar çekildik çıkartıp odama koydum hepsi tertemiz insanlar. Aklına takılan birşey sormak isteyen özelden yazarsa da yardımcı olurum.



B
6 yıl
Er

Cümleten Selamın Aleyküm. 24 Agustos da bende buraya birliğime bedelli askerlik olarak katılacagım. Çevremden kimse buraya gitmedi. İzmir den gelecegim.



G
6 yıl
Yüzbaşı

11 İNCİ KOMD.TUG. SÖKE K.YRD.LIĞI/SÖKE , 26 agustos'da teslim olacağım, istanbuldan geliyorum.



O
6 yıl
Yarbay

Ulan sizde askerlik mi yapiyorsunuz :) 342. Donemden selamlar kardeslerime . Ben mi yapayim yapin 20 gunde bisey olmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Er

Selam arkadaşlar

30 kasım celp döneminde bende sökeye teslim olacağım.kimler bu tarihte oraya gidecek.bana mesaj yoluyla ulaşabilir.belki ulaşımı beraber sağlarız.daha rahat olabilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
6 yıl
Er

Bende Kasım 1 teslim olucam herhangi bi wp grubu falan var mı ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Bulent0312
G
6 yıl
Yüzbaşı

Gidin gidin topuz komutan sizi bekliyor 😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Er

A
6 yıl
Onbaşı

Olur bu renk, koyu değil açık mavi kullanılır tskda.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aliveli1010
A
6 yıl
Er

akıllı telefon için ne diyosunuz dostlar