Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
144
Tıklama
0
Öne Çıkarma
100 Bin Dolar
F
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yeniçağ Gazetesi Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir’in “100 bin dolarınız olsa ev mi alırdınız dolarda mı kalırsınız” sorusuyla ilgili şu şekilde konuştu;
“Bu şartlarda 100 bin doları olan insanın dövize yatırım yapması daha mantıklı. Çünkü son 10 yıllık istatistiklere baktığımızda konut fiyatlarının döviz fiyatlarının gerisinde kaldığını görüyoruz. Her ne kadar Türkiye’de konut çılgınlığı yaşansa da yine de doların daha fazla kazandırdığını söyleyebiliriz.
10 yıl önce 1 milyon liraya alınan bir evin değeri bugün değeri en fazla değeri 2 milyon lira ancak o günün dolarına vurduğumuz zaman yüzde 200 arttığını görüyoruz. Türkiye gibi enflasyonun olduğu ülkelerde yabancı paraya yatırım yapmak her zaman mantıklı
Sadece bugün için değil geçmiş tecrübelerde gösteriyor ki dövize yatırım gayrimenkule yatırmaktan çok daha mantıklıdır.
Borsa kripto vb. yatırım araçlarının riskli olması sebebi ile seçimini iki şık arasında kullanacaklar için döviz mi konut mu diyecekler için ben şahsen ‘döviz’ diyorum.
Zaman zaman Merkez Bankasının faiz indirimi ile konut çılgınlığı yaşansa da bu çılgınlık yine de enflasyonun ve döviz fiyatlarının gerisinde kalıyor. Bilinçli bir yatırımcı olarak ben şahsen 100 bin dolarım olduğu zaman bunu bir konutta değil dövizde değerlendiririm.”
“İLK HAREKETİM EV ALMAK OLURDU”
Yeniçağ Gazetesi Ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut ise aynı soruya “Eğer 100 bin dolarım olsaydı ve evim olmasaydı ilk hareketim ev almak olurdu. Çünkü Türk ekonomisi dışa bağlı olduğu sürece girdi maliyetleri nedeni ile konut fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Dünyanın bin türlü hali var sığınacağınız bir yuva her yatırımdan önce gelir.
Eğer evim varsa ve 100 bin dolarım varsa hiç tereddüt etmeden Garanti veya Yapı Kredi Bankası hisse senetlerinde en az 3 yıl beklemek kaydi ile alış yapardım. Bu bir yatırım tavsiyesi değil, tamamen şahsi görüşümdür. Bekleme imkanım yoksa dolarda kalır ne olacağına bakardım. Vatandaşların yatırım danışmanları ile istişare ederek hareket etmesi ilk kural olmalıdır” ifadelerini kullandı.



O
3 yıl
Yarbay

yanlış. 100bin doları olan adam parasını yabancı borsa hisselerinden almış olsaydı. o yüzbin dolar bugün 500bin dolar olmuş olurdu.

mesela şuan 100 bin doları elektrikli araçlar fonuna yatır 10 yıl sonra 100bin dolar en az 800bin dolar olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

10 yıl sonra dolar kalmıyacak :) ayrıca 10 yıl kim bekler, bizim ülkede dolar daha çok artıyor




Bu mesajda bahsedilenler: @ozbey08
M
3 yıl
Çavuş

yorumlara bakıp haykırdım


ekonominin e'sini bilmeyen 2 kişi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yarbay

Yabancı borsa fonları dolar kazancından gelir getirmez. (Dolar arttığında aldığın fonun değeri artmaz bunu bilen yok galiba)

Her dönem dolar kalmayacak, altın yok olacak, İstanbul-Ankara arası 7 lira, mazot 1 lira gibi saçmalayanlar da oluyor.


Cahiller toplanmış anlayacağınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.