Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
969
Tıklama
0
Öne Çıkarma
10 Sene Garantili Güç Kaynakları Hakkında Yanlış Bilgi
R
4 yıl (242 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba,

6900xt ekran kartım için 850w gold psu arayışına girmiştim. Ürünleri incelerken Xpg Core Reactor, Corsair RM850, Msi Mpg 850 arasında kalmıştım.

İnceleme yaparken resmi distribütörlere garanti olayını sordum 10 sene olduğundan emin olmak için.

Konuştuğum bütün distribütörler markaların Türkiye resmi distribütörleridir...

Xpg: Endeks Bilişim

Corsair: Boğaziçi Bilişim, Penta Bilişim

Daha sonra msi aramaya bile gerek duymadım.

Bu ürünlerde Türkiyeye özel olarak sağlanan garantiler 2 seneymiş. 10 sene garanti olayı tamamen markanın ürününe güvendiğini temsil etmek için koyduğu bir şeymiş ve yurtdışında geçerliymiş. Yani 10 senelik diyerek alınan güç kaynakları Türkiyede sadece 2 yıl garantiye sahip. 2 yıldan sonra ücretli olarak distribütör firma kendi kararına göre destek verip vermemek tamamen onlara kalmış. Kanundada böyle yazdığı için açıkçası distribütörler sanırım işin kolayına kaçıyor. Ben şimdi öğrendim belki acemi arkadaşlarda yanlış biliyordur.

Bilginize...

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzex -- 23 Mayıs 2022; 14:43:48 >

H
4 yıl (9313 mesaj)
Yarbay

10 sene uluslararası garanti hocam. Mesela Corsair se ona gönderiyorsun değiştiriyor buradaki garantisi dolsa bile



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
4 yıl (4980 mesaj)
Yarbay

Bende gigabyte apgm 750watt psu var. Gigabyte kayıt yaparsanız 10 yıl garanti veriyor. Ama gelin görünki alınan yer Türkiye seçilince garanti ya 6 ya 7 yıla düşüyor. Burdaki garanti 2 yıl her türlü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl (12106 mesaj)
Yarbay

10 sene garanti mevzusunu marka veriyor dist değil türkiye için garanti 2 yıl bu 2 yıl sonrası firma ile iletişime geçmen gerekiyor RMA süreci yurtdışına gönderme vs.

Psu'larda 10 sene garanti mevzusu aslında markanın ürününe çok güvendiğinin bir göstergesi 10 yıl garanti verilen bir ürün kolay kolay bozulmaz tabi elektronik ürün sonuçta her şey mümkün ama bu tip tier 1 ürünlerde kullanılabilecek en iyi iç bileşenler tercih edilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 23 Mayıs 2022; 22:16:1 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.