Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1336
Cevap
145201
Tıklama
1
Öne Çıkarma
✎ 0-150 TL Kulakiçi Kulaklık Tavsiye Başlığı / Tek Konu
D
9 yıl
Yarbay

30 tane soru soruluyor 1 tanesi cevap aliyor konuda. kulaklik konusunda tecrubesi ve bilgisi olanlar gelse se hepimiz cevap alabilsek keske.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

30 tane soru soruluyor 1 tanesi cevap aliyor konuda. kulaklik konusunda tecrubesi ve bilgisi olanlar gelse se hepimiz cevap alabilsek keske.
Yoruma Git
Doughnut - 9 yıl +22
KZ ZSN'yi Aliexpressten aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Yurtdışı incelemelerde de söylendiği gibi 20 dolar altı alınabilecek en dengeli kulaklık şuanda.

KZ ZSN'de her kulak için 2 ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mutu07 - 5 yıl +4
M
5 yıl
Binbaşı

KZ ZSN'yi Aliexpressten aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Yurtdışı incelemelerde de söylendiği gibi 20 dolar altı alınabilecek en dengeli kulaklık şuanda.

KZ ZSN'de her kulak için 2 adet sürücü mevcut. Bunlardan birisi BA (balansarmatür) tizler için, diğeri ise 10mm çapında sürücü bas ve midler için. Toplamda 4 sürücüye sahip oluyorsunuz.

Hernekadar 10 sürücülü (her kulağa 5 sürücü) KZ ve diğer markalarda kulaklıklar olsa da 30 40 dolar civarına, şunu rahatlıkla söyleyebilirim ses kalitesini arttırmak için bukadar sürücüye ihtiyacınız yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Baslar çok doygun ve derinden gelen bir sese sahip. Uğultu kesinlikle yok. 10mm sürücü çok iyi iş çıkarıyor. Baslar hızlı ve derin. En hızlı dupsteplerden tutun en derin ve uzun orkestra bas seslerine kadar hepsine uyum sağlamakta.


-Midler; erkek vokallere sahip jazz ve blues tarzı müziklerde çok çok çok iyi. Bas sürücüsünün de yardımıyla siyahi vokallerin ses tonlarına çok iyi uyum sağlıyor. Vokaller çevresel sese sahip. Yani aynı odada ama sizin önünüzde yer alan sanatçılara sahip oluyorsunuz.

Kadın vokaller de çok iyi olmakla birlikte mutlaka burnin den sonra birkez daha dinlemekte fayda var zira burninden sonra mid ve tizler tam olarak yerine oturuyor ve çok yumuşak bir mid ses alıyorsunuz.



-Bu kulaklıkta midler gerçekten ön planda. Okadar açık bir vokal ses alıyorsunuzki yüzünüz gülüyor. Kulaklık slikonlarını widebore denilen slikonların uçları daha geniş tiplerden seçerseniz aliexpressten, midler iyice önplana çıkıyor. Kişisel zevkinize göre mutlaka birçok kulaklık slikonunu denemelisiniz. Boyu çok önemli olmakla birlikte tip de çok önemli. Widebore dediğimiz eartiplerde tüm sesi hiçbiryere sıkıştırmadan direk olarak alıyorsunuz.

Sünger eartiplerde tizler ve baslar birmiktar sönümlenmekte bunun yanında hat safhada ses yalıtımı sağlamakta süngerler. Aliexpresste birçok model mevcut 3 5 çifti 1 2 dolar mutlaka alın deneyin. Ben medium slikon widebore kullanıyorum. Ses yalıtımı çok iyi baslar maximumda bunun yanında midler tüm çıplaklığıyla kulağımda.



-Tizler, BA sürücüsü kulaklığın slikon takılan ön borusunun tam içinde olduğu için çok doygun bir tiz alıyorsunuz. Gitar seslerinde ilk birkaç saat fazla gelse de hem kulaklık burnin'i hem de kişisel beyin burnin'ii tamamlandıkça uyum sağlanıyor. Ve ucuza satılan basshead kulaklıklardan sonra tüm enstrümanları ayrı ayrı duymaya başladığınız için yüzünüz gülüyor. Tizler fazla gelirse süngertipi eartip az gelir ise widebore tipi eartip kullanın. Kutudan çıktığı haliyle oldukça dengeli ve berrak. KZ ZS6 ve benzeri kulaklıklardaki SSSSSSSSSSSS benzeri hıslamara rastlamıyorsunuz. Kulak tırmalayıcı bir tislenme kesinlikle yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Dengeli bir kulaklık olduğunu söylemiştim. Benim aldığım fiyat kampanya ile 14dolar. Şuanda 16 18 dolar arasında bir fiyatı var ve bu fiyata bu kulaklık kaçmaz. Kablosunun çıkarılabilir yapıda olması, kablo ucunun kendinden memory yapıda olması, eski Kz kulaklıkların kablosundan çok daha iyi olması, kulaklık malzeme kalitesinin 50 dolarlık çoğu kulaklıktan çok daha iyi olması, istediğinizde blutooth kablo ile kablosuz hale getirebilmeniz, yedek parça olanakları... Bu maddelerin hepsini topladığınızda gerçekten çok iyi bir kulaklık olduğunu görüyor ve duyuyorsunuz. Mutlaka sipariş edip deneyin.


Bassheadleri de mid ve tiz hastalarını da dengeli yapısıyla mutlaka etkileyen bir kulaklık.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bundan sonraki deneyeceğim kulaklık büyük ihtimalle 30dolar civarında satılan CCA C10 (10 sürücülü) olacak. Ses olarak kutudan çıktığı halde neredeyse birebir KZ ZSN ile aynı sayılır. Ama burninden sonra daha çevresel daha derin bir ses aldığımız söylenmekte.



Kısacası 20dolar altına başka kulaklığa bakmayın. Kz Zsn her müziğe uyumlu yapısıyla TRN IM1den de (kendisi monitör tip kulaklıktır) daha iyi bir kulaklık.

20 30 dolar arasına TRN V80 tercih edin. Birçok kullanıcı trafından Kz ZS10dan ve KZ AS10dan da daha iyi bulunan bir kulaklık.

30 dolar üstüne CCA C10 tavsiye ederim. Yeni çıkan bir kulaklık olmasına rağmen oldukça beğenilen bir kulakiçi kulaklık. Kz firmasının kardeşi diyebileceğimiz bir marka CCA. CCA C10 zaten birebir Kz zsn ile aynı tasarıma sahip. Sadece 10sürücülü.

< Resime gitmek için tıklayın >

Eartipleri mutlaka deneyin. Kulağınıza tam oturmayan bir eartip sesi çok fazla etkilemekte. Mesela en büyük boy eartip ile baslar neredeyse yüzde 30 erimekte benim kulağımda. Çünkü kulakiçi kanala tam olarak girmemekte. En küçük eartip ise kulak içine en derine girmekte ama kenarları boş kaldığı için dış ortam sesleri çok fazla duyulmakta. Bu da gürültü önleyici özelliği azaltmakta. Ayrıca baslar yine yüzde 20 civarı erimekte. Medium ise tam oturmakta baslar yüzde 100 geliyor ayrıca dış ortam gürültüsü yüzde 40 sesten itibaren neredeyse duyulmamakta.


Bu kulaklık bu fiyata kaçırılmamalı malzeme kalitesi, şıklığı ve ses kalitesi ile inanın fazlasıyla tatmin edici bir kulaklık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 27 Aralık 2018; 2:20:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Binbaşı

Max 100 lira. Kulağın icine giren silikon uçlu olmayan kulaklık arıyorum. Cok yüksek sesle dinlemem müzik arada film izlerim. Kaliteli ses verse ve bi kac yil idare etse yeter. Onerileriniz bekliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Binbaşı

Merhabalar,

2 yil boyunca kullandigim creative ep630 1 hafta kadar once sos verdi. Sag tarafi gitti. Sadece sol tarafla da tadi cikmiyordu. Arayisa girdim. Derken Brainwavz M5 carpti gozume forumda. Bugun itibariyle de, W. Amadeus kullanici isimli arkadastan satin aldim. Kendisi sagolsun guvenilir birisi ve urunde de hicbir eksige rastlamadim. (isin bu kismi firmayla alakali...neyse)

Kulakligi alma sebebim bass seslere olan ilgim idi. Bunun yaninda ben ep630'un aksine, enstrumanlari da duyabilecegim ayni zamanda mid ve tizlerin de ezilmedigi
bir kulaklik beklentisi icindeydim. Yaklasik yarim saat gibi kisa sure gecmesine ragmen, Brainwavz M5'in, ep630'dan her yonden kat kat ustun
oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Elbette bu biraz da izlediginiz videonun dinlediginiz sarkinin kayit kalitesiyle de alakali.

Az once ilk su sarkiyi dinledim.https://soundcloud.com/brandonskeie/sia-elastic-heart-by-brandon-skeie-miia

Ardindan da su sarkiyihttps://soundcloud.com/marcela-mazalova/ed-sheeran-thinking-out-loud

bunu da ekleyeyim :https://soundcloud.com/seducom/laura-branigan-self-control

Kulakligin tek kelimeyle inanilmaz oldugunu belirtiyorum. Dikkatimi en cok ceken ve beni memnun eden kismi ise sadece enstrumanlarin girdigi anlarda resmen uctugumu farkettim. Bununla birlikte, basslar gum gum gum seklinde yankilanmiyor. Yerli yerinde ama mid ve tize nazaran cok az daha on planda. Mid ve tizler
de kulaginizda cizirti yapmiyor. Gerek bass gerekse mid ve tizler tamamen dogal. Hicbir asirilik yok. Karsilastirmak ne kadar mantikli bilmiyorum ama mesela ep630'da
her yerde deli gibi gum gum gum bass duyuyorsunuz ve son derece yapay. mid ve tiz de yok, asiri cizirti ile karsilasiyorsunuz.

Brainwavz M5 ise tek kelimeyle muhtesem. Frekans araligi mid tiz ve bass'in hepsi icin yerli yerinde, dogal ve berrak.

Mukemmel bir kulaklik. Bu fiyat araliginda bu kulaklik KACMAZ!

W.Amadeus'a tekrar tesekkurler!



L
9 yıl
Binbaşı

Sonra yeni konu açınca millet konuşuyo.kimse bakmıyo ki buraya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Binbaşı

Arkadaslar vatan gercek magazadan sennheiser cx300 II yi kardesime 119 tlye aldim. D&r internet sitesinde 99.90 media markt internet sitesinde 99 tl gozukuyor. Ben 2 yil once kendime teknosadan 150 tlye almistim. Aralikta da bi arkadasima teknosadan 200 tlye aldim. Cok iyi bir kulaklik. Sesi sonynin 60-70 tllik kafa ustu kulakligindan daha yuksek veriyor (mp4 player aldigimda hediyesi idi) ve enstrumanlar cok iyi duyuluyor. Su fiyatiyla da ayni performansta daha iyisini bulamazsiniz turkiyede. Herkesetavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Teğmen

Bence bunu kafanıza takmayın. L şeklinde jak bu konuda avantaj bu süre kullanımınıza bağlı uzayabilir jak girişini çok bükmeden kullanırsanız gayet iyi bir süre dayanır bu fiyat aralığında malzeme kalitesi hep bu şekilde zaten. Bence gidin alın kullanın en kötü hesaudio sitesi her şekilde yardımcı oluyor hatta şimdi gidip iletişim kurabilirsiniz es18s hakkında. Gidin bir şans verin kulaklık arayıp o mu bu mu diye zaman kaybetmektense doğru bir seçim yapacağınıza eminim. Görüşlerinizi beklerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdnanBey -- 31 Mart 2020; 0:10:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karasew vasilli
G
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere kulaklık bölümümüzün yeniden yapılandırılması kapsamında bazı revizyonlar yapıyoruz. Bu revizyonların bir parçası olarak -bölüm düzenini sağlamak amacı ile- bütçeye göre tavsiye başlıklarını sizlerin kullanımına sunacağız. Bundan sonra bütçenize göre isteyeceğiniz tavsiyeler için bu başlıkları kullanmanızı rica ediyoruz.

Bu başlıklar haricinde açılacak olan tavsiye istek konuları kilitlenebilir / silinebilir, bilginize.

Tavsiye isterken;

-Bütçenizi,
-Ağırlıklı olarak ne tür müzikler (rock, pop vs.) tercih ettiğinizi,
-Hangi karakterde (bass, dengeli vs.) ses tercih ettiğinizi,
-Hangi kaynak (müzik çalar, telefon vs.) ile kullanacağınızı,
-Varsa diğer farklı tercihlerinizi, belirtirseniz daha hızlı ve doğru şekilde yardım alabilirsiniz.

Hepinize iyi forumlar dilerim.



M
11 yıl
Yarbay

Sony Ericsonn Mh650c. Sahibinden veya telefoncular veya Doğubank veya ebay üstünden bulabilirsiniz.



M
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

@mehmet 52

Bence Creative ep-630 düşünmelisiniz. Benim fiyat / performans kralım kendisidir.

Tıkla

guzele benziyor bu kulaklik.insallah mp3 üme uyar.tesekkur ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, Amerika'ya giden bir tanıdığıma kulaklık aldırmayı düşünüyorum fakat işin içinden çıkamadım.

-150 tlye kadar çıkabilirim
-Metal ağırlıklı dinlerim.
-Dengeli bir ses olmasını isterim.
-Telefondan(Nexus One) ya da Sansa Fuze'dan dinliyorum.

2.5 yıldır cx-300 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Ekolayzırdan bas ve tizleri artırarak bas gitar, kick ve zilleri; birazcık da midleri artırarak gitar ve vokalleri istediğim şekilde net duyabiliyorum. Bu yorumlara göre cx-300'den sonra daha çok beğeneceğim ayrıca Amerika fiyatlarını da göz önünde bulundurarak bir kulaklık önerebilir misiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnn -- 28 Ocak 2013; 15:45:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl
Yarbay

ben bugün CX200 II aldım arkadaşlar. Çoğu kişi kötü yorum yapıyordu korka korka aldım markaya güvenerek. Ne mi oldu :D

Aşırı derecede memnun kaldım. Aradığım tipte bir kulaklık, şöyle biraz baktım etrafa benzer fiyatlarda benzer kulaklıklar ve hep benzer sesler. Aşırı derecede yüksek bir bütçe olmadıkça fazla araştırmaya gerek yok diye düşündüm aldım cx200 II yi.

Netteki yorumlara pek takmayın diyorum ben alacak arkadaşlara. Yani takmayın derken yorum yapanlara hakaret anlamadında demiyorum yalancı imasıyla yanlış anlaşılmasın fakat kulaklık test edip yorum yapan herkes o testi nasıl yapmış ve kendi beklentisi neymiş yazması lazım önce. Örneğin,

Her laptopun, bilgisayarın, mp3 çaların sesleri bir olmadığı gibi kullandıkları yazılımların codecleri de bir olmayabiliyor. Birinde iyi ses alırken diğerinde kötü ses alınabilir bu insanları yanıltır. Eko ayarı yapılmış mo flat halde mi test edilmiş bir çok etken var.

Ben laptopta film izleme haricinde eko ayarı hiç yapmam müzikleri flat modda dinlerim standart olacak ve bu seviyedeyken kulaklığın bassları gerektiği yerde vurmasını, tizlerin ise S leri çatlatmamasını isterdim dengeli olacak yani. EP630 da sağlam bass var ama bass varmış yani tiz hikayeymiş. Yani ep630 da ekolayzırın başı ve sonu var gibi ortası yok. cx200 II de ise ekodan tizi kısmadan tizden güzel verim alıyorum ve sahne mi diyorlar ne diyorlar terim olarak bilmiyorum ama seste yapaylık yok kulağın yanında çalmıyor müzik, derinden geliyor yormuyor kulağı.

Telefonda ise kullandığım programlar jetaudio ve poweramp tır. Sakin şekilde müzik dinlerken jetaudio biraz daha basslı bişeyler istersem poweramp kullanıyorum tone ayarları daha iyi. Bu iki program ve Desire HD kullanıyorum beats audio yazılımı var rootlu. Ses çok tatminkardı hoşuma gitti yumuşak geliyor sert değil.


Uzun lafın kısası, benim gibi dengeli ses istiyorsanız, (bu arada bass yok diye şikayet ediyorlar ama ep 630 dan daha tatlı geldi bassları sert değil yumuşak yine ama çok uzamıyor) tizlerde çatlama olmasın diyorsanız, yurt dışından alma şansınız yoksa ve sevmiyorsanız :) , almışken çift sürücülü bişeyler almayacak bütçeniz kısıtlıysa CX200 street II modelini tavsiye ederim. Bugün vatandan 70 liraya aldım 10 taksit. Memnunum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Epey okudum ettim ve bu dördü arasında kaldım.

En çok klasik ve blues dinlemekle birlikte ara ara rock ve metal gibi gürültülü şeylere de kaçabiliyorum. Nasıl bir karakteri olmalı kulaklığın bu tarzlara göre bir fikrim yok fakat basların arkada kalmaması lazım. ses temiz ve karışık olmamalı.


Astrotec am-90 (balanced armature)
Astrotec am-800
Steelseries Flux In-Ear
MEElectronics A-151

Kulağımdan düşmemeli ve gevşememli bir de. İyice komik oldu ama elemek için her şeyi düşünmeye çalışıyorum, sanırım herhangi biri tatmin eder beni çünkü.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
9 yıl
Yüzbaşı

Dün araştırmaktan yorulup konu açmıştım, boşa kirlilik yapmışım, öncelikle özür diliyorum.

Kulakiçi kulaklık arayışı içine girdim ama neyin içine dalsam bir sonuca varamıyorum, kafam karışıyor. 2 güne alacağım kulaklığı. D&R'da iyi kampanyalar var, iyi denk geldi. 3-4 kulaklık var aklımda. Yurtdışından alamam şuanda. Rap dinliyorum. Bass benim için önemli ama ne beklemem gerektiğini biliyorum (bass'ın hapsettiği diğer sesleri, boğuk müzik keyfi değil bu tabi :)). Daha önce 15 TL'lik kulakiçi kulaklıklar kullandım. Panasonic RP-DJS400 Kafabantlı kulaklığım var, dışarda kullanmak sıkıntı değil benim için ama büyük olduğu için yoruyor gibi. Linkler vereceğim. Önerilerinizi bekliyorum.

Bütçe: 100 TL civarı.
Kullanacağım alet: Sony Xperia L. Şuan standart kulaklığını kullanıyorum. Sony Walkman'im var ama onunla çok sık kullanamayacağım.

http://www.dr.com.tr/Elektronik/Marley-Smile-Jamaica-1-Button-Mic-Mint-Kulakici-Kulaklik-Em-Je041-Mn//Ev-Elektronigi/Kulakliklar/Kulakici-Kulakliklar/urunno=0000000562995#!DR

http://www.dr.com.tr/Elektronik/Sennheiser-CX-200-Street-II-Kulakici-Kulaklik-Beyaz-//Ev-Elektronigi/Kulakliklar/Kulakici-Kulakliklar/urunno=0000000292645

http://www.dr.com.tr/Elektronik/Yurbuds-Im-Inspire-Beyaz-Kulaklik-10111//Ev-Elektronigi/Kulakici-Kulakliklar/urunno=0000000403809

http://www.dr.com.tr/Elektronik/Urbanears-Kransen-Control-Talk-True-White-ZD4090112//Ev-Elektronigi/Kulakliklar/Kulakici-Kulakliklar/urunno=0000000562426#!DR


Linklerden gibi kulakiçi istiyorum, diğer türlü kulağımdan düşüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar artık yeter ! kulaklık almak istiyorum.. maddeler halinde yazayım lütfen yardımcı olmanızı istiyorum..

*KULAK İÇİ
*0-150 dedik ama 100'den çok yukarı çıkmasın.. sonra zütü kaybediyorum..
*solo gitar, bateri, latin, Pink Floyd, edm dinlerken hazzın doruklarından inmeyeyim..
*dengeli olsun arada tizleri de yakalamak istiyorum..
*oyun içinde kullanacağım.kulak içi olmayanlarla yazın oyun oynanmaz..
*xperia z2 için uyumsuz olmaz sanırım.. olabilir mi ki ??


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yüzbaşı

Dizüstü bilgisayarda kullanmak üzere kulakiçi kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum. (Telefonda da kulanacağım.)



V
9 yıl
Yüzbaşı

beta cks77 ile nerdeyse aynı üründü. çok benzer bir sürücü kullanıyorlar fiyatına göre ben de çok şaşırdım. en pahalı cihazları brainwavz r3 ve s5 ile kıyaslarsam bin defa beta derim. zaten ben brainwavz'lar içinde dezavantajlarına rağmen R1'i tutuyordum, beta'dan sonra fikrim beta'ya kaydı. işin daha da tuhaf tarafı brainwavz alpha, beta, delta diye bir seri yürütüyor ve delta gayet sıradan bir kulaklıktı, beta'dan da haliyle pek birşey beklemiyordum ancak bu kulaklık piyasası gerçekten çok acayip. brainwavz'ın ürünleri farklı kaynaklardan geliyor bir çeşit çatı firması, neyin ne olduğunu kendileri de bilmiyorlar ki, kendi sitelerinde yaptıkları tanıtımlar tutarsız.

fiyatlara çok şaşırmamak lazım aslında, kulaklıkların üretimi zor değil sadece tasarımı zor onu da bir kere yaptın mı gerisi mühim değil. sonuçta cks77-cks99 da 15-30 dolar arasında satılmıyor mu... brainwavz beta ürününde daha da kısmış işte, zaten cks'leri de toptan alınca o fiyata yaklaşıyorsun. demek ki üretim maliyeti 1 dolar belki daha da düşük bunların... adamlar bu fiyatla kar edip üstüne de garanti hizmeti verebildiklerine göre...

koss ruk30 ve plug çok farklı kulaklıklar. plug'ı kullanmak cidden zor piyasadaki gelmiş geçmiş en çok equalizer ayarına gereksinim duyan kulaklık olduğundan şüpheliyim. 125hz'den 1khz'ye kadar bütün frekansları yüksek miktarda arttırımlı geliyor, kafa şişiriyor. fazla frekans içermeyen sade suya tirit pop şarkıları için düzenlenmiş gibi ama sonuçta uygun eq ayarıyla normale dönebiliyor. ruk30'la farkı vokallerinin ve genel olarak ses kalitesinin bir miktar yukarda olması. gerçekten ses kalitesi şaşırtıyor. ruk30 daha sıradan bir kulaklık ancak o da yabana atılmayacak kadar gelişmiş bir kulaklık. öyle ki koss daha iyisini yapamıyor, kdx100 ve kdx200 gibi daha pahalı kulaklıkları bunların ufak revize edilmiş halleri.

uzun lafın kısası burda da fiyata bakmamak lazım. ha plug neden daha ucuz ? belki üretimi daha kolaydır bilemiyorum, çok basit bir tasarımı var zaten. yada tuhaf frekans dengesi dolayısıyla fazla satmıyordur belki, yada insanlığın çoğu bundan etkilenmeyecek çöp müzikler dinlediğinden tam aksine daha çok sattığı için ucuzlatmışlardır. koss da kendi çapında ayakta kalmaya çalışıyor işte... beta'nın mikrofonlu versiyonu var. koss'ta ise ispark var sanırım sadece, onun da fiyatı farklıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 18 Ekim 2015; 22:34:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kitmaker
C
8 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar,
4-5 aydır kullandığım Piston 3 kulaklığım bozuldu, biraz araştırma yaptım ve SoundMAGIC PL11 almaya karar verdim. Benzer fiyatlara daha iyi bir kulaklık almam mümkün mü? Yada aynı ürünün üst versiyonları daha mı iyidir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
-Bütçe: 40-100 TL Arası
-Ağırlıklı olarak ne tür müzikler denlerim: Elektronik, Pop
-Hangi karakterde: Bass, dengeli
-Hangi kaynak: Telefon (Mi 4)
Teşekkürler.



V
8 yıl
Yüzbaşı

yeniden beta alıp bozulanı garanti sürecine sokman mantıklı olur. kulaklıkların belli frekans aralıkları gümleyebilir, bas üretimi gider, tiz üretimi gider, mid üretimi de gayet tabii gidebilir bunda bir anormallik yok. beta'nın baslarda tıkanması diye birşey söz konusu olmaz senin ses kaynağında sorun olabilir. phiree mini-ear, para yoksa mecburen fiio e06 kulaklık amfisi kullanman yüksek ses ve bas başarısını arttırır. derin baslara ağırlık vermen gereken parçalarda 60-500hz arasındaki sert bas frekanslarında ciddi indirimler yapman gerekebilir. eq ayarları detaylı bir ses kaynağı iyi olur.

M2'nin bas ile bir alakası yok ve genel olarak çöp kulaklıktır. keza piston da iyi şişirilip yıkanıp yağlanmış bir kanalizasyon artığıdır. M5 sadece bas konusunda tatmin edip diğer konularda üzer. M4 zaten piston 2 kopyası. "beta'nın bile gayet yeterli gelmesi" doğru bir tanım değil aksine yanlış yönlendiriyor. beta'nın fiyatının ucuz olması kötü bir kulaklık olduğu anlamına gelmiyor aksine brainwavz külliyatı içindeki en iyi kulaklıktır.

öte yandan aynı kulaklık türkiye'de audio-technica cks77 olarak 150 liraya peynir ekmek gibi satılıyor hiç şikayet almadan. bu da ayrı bir ispatıdır.




Bu mesajda bahsedilenler: @fatihburak95
D
8 yıl
Yarbay

kaliteli kulaklığa yüzlerce tl bayılmak istemeyenlere tavsiyem F/P ürünü


https://www.youtube.com/watch?v=vmv41dXM86Y





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvietnam -- 18 Nisan 2016; 20:39:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.