Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1813
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Akvaryumda yeniyim, tavsiyeleriniz 30lt x2 kerevit ve diğer baliklar
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar, rastgele verilen bir kararla esimle birer akvaryum aldık(tecrubem yok). Olayın gelişimi bir toptan markette canlı kerevitleri gormemle başladı, akvaryumda yasarmi diye sordum sorun olmaz dediler. 3tl ye 2 adet yerli kerevit aldım. Boylari biri 10 diğeri 12cm falan. Gittik akvaryumcuya esimde kendisi zevkine gore 30lt(50x20x30) lık akvaryum için yaklaşık 8 balık + vatoz çöpçü falan aldı. Tabanı için çakıl, midye kabukları falan. 40cmlik su gecirmez beyaz floresanlar, balıkların olduğu akvaryum için 100w yazan (tabi cin malıdır 100w falan değildir) termostat, ve iki akvaryum için ayrı ayrı ( yine 100lt akvaryum için yazan ama tabi cakmadir) gurultusuz yazdigi halde biri acayip ses yapan filtreli hava pompası aldık. Kerevitlerin olduğu akvaryumda termostat yok, aldığım yerde soğuk sudalardi zaten. Kaliteli olduğunu düşündüğüm 2 de yapay bitki var. Size sormak istediğim eksik fazla ne vardır, ne tavsiye edersiniz, bunlar boylece yasar mi vs.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bunlar da fotoğraflar.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Turuncu olan su sızdırıyordu, onu değiştirip siyah aldım. Fakat yeni aldığım da su sızdırmaya başladı. Gıcık oldum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 14 Kasım 2014; 23:54:04 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

30ltlik bir akvaryum için çok fazla balık var. Hem stresse girerler hem sağlıksız olur. O balıklar için en az 60lt hatta 100lt akvaryum lazım.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam biraz karıştırdım forumlari ama herkes yazmış buyuk akvaryum daha iyi tabi mutlaka, büyük akvaryuma geçmek te hem güzel yatırım istiyor, o kadar yatırım yapıldıktan sonra da basindan ayrilamamak oluyor malesef. Aldığım 2. akvaryum da sizdiriyor. 30lt akvaryumun bile daha yeni aldım isleri bitmedi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

Daha önce akvaryumum vardı. Normalde insanların yaptığı masrafın onda birine yapmıştım. Biraz araştırma ve boş zamanla çok ucuz fiyatlara maledebilirsiniz. Ben kendim yapmıştım akvaryumumu, hem camı tanıdık camcımdan çok ucuza aldım, hemde kenarına çektiğim alümintum çerçeveleri toptancıdan falan almışım. Gerçekten çok ucuza malolmuştu. Çok sene önce olduğu için fiyat veremem ama 30-40lt lik hazır akvaryum fiyatına 150ltlik, piyasadaki 150ltliklerden daha kalın camlı, ve daha güzel görünen bir akvaryum çıkmıştı ortaya. Kendiniz yapamazsanız bile, akvaryum alırsanız ilerde tekrardan, mutlaka hazır almadan, camcıyada sorun ne kadara yapacağını.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tabi yaptırmak daha ucuza gelebilir.Ama ustu açık kalır sanırım, özel birşey yaptirmadikca.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
9 yıl
Çavuş

hocam akvaryum yerine egzotik canlılar ilgilenir misin :) elimde çok güzel pashmid türleri olacak yakın zamanda. Peruphasma schultei diye aratırsan, otçul ve barışçıl/sevimli canlı türüyle tanışmış olursun ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yarbay

En az 120-150 litrede bakılması gereken balıkları 30 litreye tıkmışsınız. Maalesef buna çare bulmazsanız balıklarınızı kaybedeceksiniz. Almadan önce biraz araştırsaydınız keşke sonuçta canlı bir yaşamdan bahsediyoruz. Onların hayatları bu kadar ucuz olmamalı.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Haklisiniz, akvaryumlarim hacim olarak küçük, büyüdükçe bakım vs. sorunları artacak. 30lt bile yerinden kalkmiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

sizin yerinizde ben olsam şuanki balıkları lepistes, moli, veya kılıçkuyrukla değişirim. Akvaryumun boyutundan dolayı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar kerevitlerim sizlere ömür. İkisi de birden ölmüş dün gece. Kerevitlerin olduğu akvaryumda çok az suda yeşilleşme vardı. Diğer akvaryumda da bir sarı prenses öldü. Bir de beyaz prenses ölmek üzere gibi duruyor.

Su değişimini haftasonu yaptım. %25 oranında değiştirdim. Su olarak %100 5lt lik petlerde satılan aytaçlardan koyuyorum. İlk çeşme suyu koymuştum fakat bizim buranın suyu çok kireçli, camlarda çok leke bırakıyor. Su değişiminden sonra birer çay kaşığı kadar kaya tuzu koymuştum. 10 damla da mavi damladamlattım. Akvaryumcu su düzenleyici diye verdi. İlk eklediğimizde 20 damla ekle demişti.

30lt akvaryuma ne kadar yem atmam gerekiyor sabah akşam birer çimdik atıyorum. Kerevitlerin akvaryumunda şu an 2 tane sarı tetrazon ve vatoz var. Diğer akvaryumda çöpcü, japonlara saldırıyor. 3 japon vardı, birini yemişler. 2 japon biraz daha büyük fakat onlara da arada saldırıyorlar. Kerevitlerin akvaryuma alayım dedim, tetrazonlar daha saldırgan çıktı, aynen geri eski yerlerine aldım.

Aklıma gelen sıkıntı bu 100lt uyumlu RESUN 1100L filtreler var. Bunlar çok kabarcık yapıyor balıklar çok rahatsız olmasın diye az hava veriyordum. Havasız kalmış olabilirler mi ? Az hava vermeme rağmen su içerisinde fazlaca hava kabarcığı geziyordu yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 25 Kasım 2014; 22:31:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu sabaha da bir siyah vatoz ölmüş.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.