Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
251
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fön makinesi arızası.
O
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar bu sabah fön makinesini çalıştırdıktan 5dk sonra sigortalar attı ve fön makinesi çalışmayı kesti. Makinenin için açıp baktığımda devre kartının bir kısmı kararmış ve BY298 numaralı diyot yerinden çıkmıştır. Lehimlere baktım sağlam. Bu diyotu avometre ile çift yönlü ölçtüğümde de değer görüyorum ve buzzer ötüyor. Diyot bozukmu yoksa yapısımı böyledir? İlk defa by ile başlayan diyot gördüm genelde 1nxx şeklinde olurdu kullandıklarım. Bu diyot ekingen de bulabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.


Edit: Asıl sorum aslında şu bozulan parçanın yenisi yerine takılır ancak buna ne sebebiyet vermiş olabilir fazla akım mı? neden? Havalandırma çıkışından dicem ama orayıda hiç kapatmadan kullanıyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.

Diyot bu: http://www.robitshop.com/BY298-Diyot,PR-3000.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzcndyr -- 24 Eylül 2014; 11:19:42 >

E
10 yıl
Yüzbaşı

İki yöndede buzer ötüyorsa diyot bozuktur.Yerine herhangi bir 4Amperlik diyot takılabilir.İlk defa BY ile başlayan diyot gördüysen daha göreceğin çok şeyin olduğuna emin olabilirsin. .Yerinden çıkmış dediğine göre (bu nasıl mümkün olur bilmiyorum) diyot kısa devreye sebep olmuş,hem kendi bozulmuş hemde kısa devre yaptırarak sigortayı attırmıştır.




Bu mesajda bahsedilenler: @ogzcndyr
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.