Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
785
Tıklama
0
Öne Çıkarma
işletme bünyesinde kafe açmak
O
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar bi tanıdığım 3500-4000 üye kapasiteli 3 katlı bir spor salonu açıyor. spor salonunun içerisinde yer alacak cafenin işletmesini dışarıya verecek, bu durum sadece bir projeyken bana söylemişti cafeyi sen işlet diye bende tamam demiştim. şuan mekanı tutmuş evrak işleriyle uğraşıyor 1hafta içerisinde tadilata başlıcakmış, yarın gidip konuşcam cafenin işletmesini almak için %99da alıcam. daha önceden işletme sahibi olmadım kafamda çok fazla soru var, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1-2 salonda gözlem yaptım. okul kantinlerinden çok farkı yok biraz daha süslü okadar basit atıştırmalıklar tost pohaca simit sandwich gibi bide bolca çeşitli içecek, en azından başlangıç aşamasında bunlar yeterli, mekanda yeni açıldığı için başlangıçta 500-700 üyeyle açılış yapar 3000 falan olunca üye sayısı cafeyi farklı şekillendirebilirim talebe göre.
Şimdi burası cafemi büfemi kantinmi marketmi ne olarak geçer? internette araştırdım hepsine uyuyo. hangi isimde açmam daha mantıklı olur. anlaşabilirsek salonun personel yemeklerinide ben yapmayı düşünüyorum. benşmle beraber 4-5 eleman olacak
İşletme içinde işletme olduğundan farklı bi prosedürü varmıdır? şimdi bu adam mekanı kiralamış senelik olarak mal sahibine ödüyor kirayı. bende bu adamdan kiraladığı yerin bi kısmını kiralamış oluyorum. elektrik su olayı farklı bi sayaç olmıcak ben buna elektrik su içinde misal 5bin kira ödicem. gider olarak gösteremicem elektiriği nasıl olur bilmiyorum.
birde şöyle bir sıkıntım var salon 06.00-23.00 çalışacak. sürekli başında duramam kasaya koyacağım akrabam falanda yok. müdür tarzında bi eleman almayı düşünüyorum vardiyalı olarak işletmemiz için. adet olarak günde 500ün üzerinde ürün satılır ıvır zıvır herşeye fiş kesilmez malum. ben yokken ne satıldı kasada para tammı değilmi bunları nasıl takip edebilirim?

arkadaşımın spor hocası olarak çalıştığı bir salon var onunla konuştum oranın cafesinde 4 eleman çalışıyomuş cafenin sahibi haftada 1-2 kez uğruyomuş. müdür almış kafeye o herşeyi hallediyor diyo. bu adam nasıl takip ediyo başında bile durmadan aklım almıyo.
bu bahsettiğim salonun müdürüyle arkadaşım konuşmuş işler nasıl falan diye. 2500 üyesi varmış salonun, günde 500 tane su satıyormuş tanesi 1 liradan. 200-300 arası kola meyvasuyu gidiyomuş.

bütçe olarak 50bin liram var aracım da var. böyle bir iş için çok çok yeter diye düşünüyorum. zaten üye sayısına endeksli büyütürüm cafeyi. inş :D



S
10 yıl
Yüzbaşı

Garip isimli içecek yapın, yapması kolay olsun ama adı şekilli olsun. mesela meysu-tamek farklı meyveleri karıştırıp büyük bi bardağa dökün soğuk soğuk ama bardakta koyu renkli olsun, aloha kokteyl diye 8 liradan verin içine buz,bardağada limon kesiği koyun. maliyet 2 lira kazanç 6 lira, parası olduğu için cool takılmaya çalışan ergen badicileri kazıklamak paha biçilemez

diğer işlere karışmiyim hocam bilen biri cevaplasın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ya o konularda sıkıntı yok google alkolsüz kokteyl yazdığında dünyalar çıkıyo :D en maliyetlisi 2lira grecian kokteyl, watermelon shake, cinderella kokteyl vs. isimlerini söylemek 5 liradan başlıyo :D satmakta sıkıntı olmaz çok elit bi bölgeye açılıyo salon. asıl sıkıntım açmak konusunda. 2tane muhasebeciyle konuştum kolay yaa o işler açmak sıkıntı değil hallederiz falan dediler ama verdikleri güven duygusu sıfır. varsa cafe işletmecisi birisi bilgi verirse çok büyük hayır işler :)



B
5 yıl
Er

Merhaba

Yazınızı okudum kafeyi açtınız mı ? Bende böyle bir şey düşünüyorum bu konuda size danışabilir miyim tecrübelerinizi öğrenmek için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

+1



bilgilendirici bir yazı falan yazsan çok güzel olur hocam @ozmen_bey



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ozmen_bey
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.