Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
270
Tıklama
0
Öne Çıkarma
YAKIN ÇEKİM HAKKINDA
K
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yakın çekim olarak misal dün oğlumu çimene yatırıp yakın olarak sadece yüzünü çekmek istediğimde bulanık gösteriyor netlemedi SONRA 18-105 nikon lensi ile beraber yakın çekim olarak ürün çekimi yapmak istiyorum misal telefon ama netleme yapmıyor bunun nedeni nedir ?

Makina D7100 ve 18-105 ile beraber çekim yapıyorum

Sizce bu sorunu hangi lens ile atlatabilirim

http://fotografium.com/ sitesinden macro lenslere bakınca karşıma şunlar çıkıyor ;

http://fotografium.com/sigma-70-300mm-f-4-5-6-apo-dg-macro-lens

http://fotografium.com/sigma-18-200mm-f3-5-6-3-dc-macro-os-hsm-lens

Sizce bunlar işime yarar mı



S
10 yıl
Teğmen

Soru da fotoğraf gibi net olmamış biraz :) O yüzden tahmin üzerine konuşacağım ama eğer hiçbir nokta netlenmedi ise lensinizin minimum odaklama uzaklığından daha yakın bir mesafeden çekmeye çalıştığınız için olabilir. Ya da belki yere uzanarak çekmeye çalıştığınızda daha yakındaki bir objeyi veya çimlenleri net alana almış olabilir. Fotoğrafı görmeden bir şey söylemek zor.

Yukarıda saydığınız lensleri kullanmadığım için artı ve eksi yönlerini bilmiyorum ama her işi yapmaya çalışan lensler olduğu için hiçbir şeyi çok iyi yapamayacaklarından emin olabilirsiniz. Portre ya da makro ise önceliğiniz, buna uygun çokca prime lens var.. tercihinizi prime lenslerden yana kullanın derim. 18-105 yerine 18-200 alırsanız tek avantajınız 2 kat yakınlaştırma olur. Kalite olarak elinize geçen çok bir şey olmaz.

Size tavsiyem 60mm micro olurdu. Bütçenizi aşarsa aşağıdaki prime lenslerden bütçenize uygun olanı araştırarak alırsanız kafanız rahat eder.

http://www.donanimhaber.com/fotograf-makinalari/haberleri/DxOMark-Nikon-D800-ile-en-iyi-performans-alinabilecek-lens-modellerini-acikladi.htm
http://www.donanimhaber.com/fotograf-makinalari/haberleri/DxOMark-Nikon-D800-ile-en-iyi-performans-veren-lens-modellerinin-ikinci-bolumunu-yayinladi.htm
http://www.donanimhaber.com/fotograf-makinalari/haberleri/DxOMark-Nikon-D800-ile-en-iyi-performans-veren-lens-modellerinin-ucuncu-bolumunu-yayinladi.htm

Tabi prime lens istemem; tak çıkar ile uğraşmayayım, gerekirse biraz kalite kaybı olsun derseniz de, listedeki tele lenslerden birini seçebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 30 Temmuz 2014; 18:00:10 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.