Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
222
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni sistem topladım rastgele mavi ekran alıyorum
A
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar:

Yeni sistem topladım ama rastgele mavi ekran alıyorum.Kaynağını bir türlü çözemedim.Ramlerden olduğunu düşünüyorum özellikle onları kullanacak şekilde programdan programa geçiş yaparken oluyor.Kaynağı ise sanırım şu;
benim ramler normalde 1866mhz.Biosdan baktığım kadarı ile düşün hızda çalışıyorlar.

Bu orjinal hali:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra burdan DRAM Freq. da auto yerine 1866 seçtim yine aynıydı.Şimdi ise 1866 seçip zamanlamarı 10 11 10 30 yaptım.Lakin bir gariplik var gözüküyor:

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdilik mavi ekran almadım ama alırım gibi geliyor.Gelişmeleri yazarım.Sizce neden olabilir? Tamamiyle rastgele oluyor belirli bir şeması yok.Mavi ekranda dumping memory diyip 100e kadar dolup restart atıyor.Sıcaklıklar normal gözüküyor.Bu arada ram slotlarını 2-4 şeklinde taktım.Ananakart msi gaming 7.Kitapçığında böyle gösteriyordu.



E
10 yıl
Yüzbaşı

A
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: enes yağmur

o ramları tam tak tam

Hocam sorunun ramlerden olmadığını çıkardım driver sorunu var.Dün ramleri çıkarıp yeniden takmıştım.Arkada ki power ı açtıktan sonra uykulu uykulu dalgınlığıma gelip biraz hızlıca açmayı denedim pc yi.Tam boot edemedi normal olarak.Mecbur bios resetlemek durumunda kaldım.Açılırkende windows hdd düzeltme v.b bir şey yaptı.Sonra gel gör ki pc düzeldi :D Uzunca kullanımdan sonra anakartın gaming app diye bir programı var onla oynarken(ki oda OC programıymış) kendi OC lu bir sistem hazırlayıp restart attı ve tekrar başladı mavi ekran.Yalnız belirtmek isterim olay OC'lu da OC'suzken de oluyor.Şuan herşey auto da mesela.Olayı biraz araştırdım ve driversal özellikle Asmedia driverlarından dolayı olduğunu gördüm.Hatta mesaj atanların biri tek çözümü biosu resetlemek olduğunu da söylemişti.Şuan tam bir çözüm bulamadım.Şimdilik Asmedia sata driverını sildim(önerilen çözümlerden biri).İşe yaramaz ise Asmedia 3.0 denetleyici driver silcem.Oda olmadı biosdan bu denetleyici devre dışı bırakcam(performans kaybı olur mu?).Bu arada bu ramleri stabil olarak 1866 da kullanmak için şu ayarları vermişler.Timingler 10 11 10 30 olcak.Ben böyle yapmıştım.(sonra mavi ekran yiyince değiştirdim tekrardan)Doğru mudur?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

EDIT:Smart daha kullanan programlarda sebep olabiliyormuş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 29 Haziran 2014; 12:40:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Asmedia Sata ve 3.0 driverlarını silerek sorunu büyük ölçüde azalttım ama yine de özellikle oyunlarda alt tab yaparken karşılaıyorum.Bu da mavi ekran hataları:

http://i57.tinypic.com/x6ihwg.jpg

Sildiğim driverlar performansı etkiler mi acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 29 Haziran 2014; 16:19:36 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.