Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
6277
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: yardım...GM discovery kulaklık sorunu. (4. sayfa)
Y
8 yıl
Çavuş

Şimdi iphone 5s aldım sıkıntısız kullanıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
8 yıl
Çavuş

Apple yapıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Teğmen

OMTP nin ne olduğunu araştırırken denk gelmiştim. Bu kulaklıklarda iki farklı dizilim olduğunu biliyordum, isimlerinin böyle olduğunu bilmiyordum.
< Resime gitmek için tıklayın > aradaki fark bu şekilde.
Bunları birbirine çevirmek için çeviriciler var. Piyasada bulması zor olabilir, bulduklarınız da monoblok yapıda olup telefona taktıktan sonra telefonun jakı kırılmasın diye şekilden şekle girebilirsiniz. Eliniz yatkın ve gerekli aletler varsa kendi çeviricinizi yapmayı deneyebilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Öncelikle kullanmadığınız bozuk falan olabilir, Kulaklığın kablosunun jak tarafından 5 10 cm(ne kadar isterseniz) kesiyoruz. Kulaklık telefon kulaklığı olsun.
Sonra telefoncu tamircilerinden olabilir(bir tane 3.5 mm kulaklık giriş parçası temin ediyoruz. Eski telefonlardan sökülenler de olur, zamanla gevşeme aşınma yapmamış ise kullanabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Kulaklık kablosunun uç kısmını açıyoruz,derken kesik ucu açıyoruz jak kısmına dokunmuyoruz. 4 tane tel çıkacak. Bunların boyasını bıçakla nazikçe kazıyıp soyarız. multimetre (o yoksa pil ve lambadan oluşan bir düzenekle hangi tel jakın neresine bağlı tespit edip not alıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın > OMTP ve CTIA dizilimleri resimdeki gibidir. Buna göre kabloları 3.5 mm kulaklık soketine lehimleyip dışına makaron geçirmek suretiyle sağlamlıyoruz.

Aynı şekilde yapılan 2.5 mm to 3.5 mm çevirici.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 24 Şubat 2016; 16:50:45 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @torquehp
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.