Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
775
Cevap
31826
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: HALO THE MASTER CHİEF COLLECTİON (Ana Konu) (38. sayfa)
F
4 yıl
Binbaşı

Geriye dönük uyumlu oyunlar Series X'in gücünden faydalanacağı için Mcc yerine orjinal Reach,3 ve 4 ü oynayabilirim. Playlist ve menüler orjinal oyunlarda çok daha iyiydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Kasım 2020; 17:39:13 >

G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Sevgili Halo severler. Ne yazık ki oyunun konusu, hikaye örgüsü ya da Halo evreniyle ilgili Türkçe içerik yok denecek seviyede. Bir şekilde ilk 3 oyunun hikayesini ve evreni az çok birkaç kaynak bulup okudum. Az önce de Halo 5'i bitirdim ve birçok şey havada kaldı, aklımda da bazı sorular var. Bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim.


öncelikle anladığım kadarını kısaca yazayım, yine eksikleri ya da yanlışları düzeltirseniz sevinirim. Anladığım: Cortana denen yapay zeka kontrolden çıkıyor, kendince bir plan yapıyor ve çok uzun zaman önce yapılan gibi tüm canlı ırklarını yokedip, dünyada yaşamı sıfırdan başlatmak istiyor. Hatta kendisine robot ordusu kuruyor, sonrasında bu ordu kendisini dinlemeyip emrinden çıkıyor. Bu planı öğrenince, normalde insan ırkıyla düşman olan diğer ırklar, biz insanlarla ittifak kuruyor. Master Chief ile geçmişinden, ona güveninden ve ilgisinden dolayı bu süreçte onu koruma altına alıp, evreni yeniden yaratırken yanında olmasını istiyor. Locke(sanırım adı buydu) diğer bir makine-yapay zeka yardımıyla bu planı son anda engelliyor ve Master Chief'i kurtarıyor. Benim anladığım senaryonun en kısa özeti bu.


Buralar Spoiler sayılmayacağından açık yazayım.
Master Chief oyunun başında nereye ve neden kayboldu? Biz neden sürekli onun peşindeydik? Cortana neden cozuttu?
Bu mesajını geç görmüşüm. Sanırım sıfırdan Halo 5'i oynamışsın sadece. Hikayeye tam anlamıyla hakim olamayan biri için hikayenin şuanki sonu evet tamda anlattığın gibidir ve bir çok soru havada kalır.


Madde madde cevaplayayım:

1- Cortana'nın herşey süt liman olsa bile görev süresi 8 yıl. Yani 8.ci yılda bozuluyor zaten, tasarlaması böyle. Ayrıca Halo 2'de Covenant'ların (İlk baş düşmanımız hikayede) High Charity adlı başkent-gemisinde The Flood ile (ikinci baş düşmanımız ve bunlar herkesin baş düşmanı aslında) birlikte esir kalıyor. Hikayenin teorisyenleri diyor ki orada "zarar görmeye" başladı. Halo 3'te kurtarsak da Halo 4'te diğer bir baş düşman The Forreruner ile kapışma sırasında Chief ve Cortana ayrılmak zorunda kaldı, daha doğrusu Cortana Chief'i terketti. Bunun sebebi de Cortana'ya göre oyunda sıklıkla adı geçen Mantle of Responsibility ("Evrenin yasa koyucu sorumluluğu" diyelim biz buna tam türkçe çevirisini bilmiyorum.) yaşayan herhangi bir organik canlıya verilemez. Bu yüzden bu sorumluluğu Cortana kendi üzerine almaya karar verdi. Böylece "kontrolden" çıktı.

2- Robot ordusu dediğin şey aslında The Forreruner ile "Antik İnsan ırkı"nın savaşından arta kalan insanlar. Hikayeye göre günümüz insanlığından önce de bir insan ırkı vardı ve bu insan ırkı galaksiye yayılacak kadar güçlüydü. Fakat The Flood ortaya çıktı ve insanlık bununla amansız bir savaşa girişti, bu savaş sırasında The Forreruner ırkının gezegenlerini de The Flood yayıldığı için yok etti. Bu durum zaten insan ırkına ayar olan ve "Mantle of Responsibility"i kendilerinden alabileceğini düşünen The Forreruner'e beklediği fırsatı verdi ve onlarda Antik İnsan İmparatorluğuna saldırdı. İnsanları "The Composer" adlı bir teknolojiyle organik varlıklarını yok edip zihinsel verilerini topladılar ve onları o gördüğün robot askerlere çevirdiler. (Ancak The Forreruner de The Flooda yenik düştü.) Halo 4'te bunun hikayesi ve Antik İnsan Irkı anlatılır.

3- ".....insan ırkıyla düşman olan diğer ırklar, biz insanlarla ittifak kur....muyor." aslında. Hani ilk baş düşmanımız olan The Covenant var ya. O birlik Galaktik-Teokratik (din kurallarıyla yönetilen) bir imparatorluk ve 7-8 farklı ırktan oluşuyor. Bu imparatorluğa bir çeşit kast sistemi hakim. Halo 2 ve 3'te (ayrıca 4'ün başında) anlaşılıyor ki bu kast sistemi parçalanıyor ve bu parçalanışta da baş rol elbetteki Sierra 117, John, Master Chief'e ait. Kabaca bu imparatorluğun başındaki 3 peygambere göre askeri hiyerarşideki Sangelhi ırkı (eliteler yani) kendilerince kutsal sayılan ve "Great Journey"e yapılacak yolculukta işaretler olan Halo dünyalarını insanlara karşı koruyamadığından daha alt sınıflardan bir ırk olan The Bruteleri (hani oyundaki gorile benzeyen aşırı gelişmiş yaratıklar) Sanghelli'lerin yerine bir çeşit darbeyle getiriyorlar.( Halo 2) Daha sonra bir iç savaş patlak veriyor hatta biz Halo 2'de kendimizi bu iç savaşın çapraz ateşinde buluruz. (Bu anların doruk noktasının müziği de artık Halo fanlarının kült müziklerinden biri olan "Blow me Away"dır . Ayrıca Cortana dalga da geçer bu savaşla alakalı, eliteleri ve bruteleri savaşırken görüp "Acaba biz oturup seyretsek mi?" der dalga geçen bir ses tonuyla.)

O savaştan sonra The Covenant'a bağlı bir çok ırk birçok parçaya, topluluğa bölünüyor ve sadece "Bazıları" insanlarla işbirliği yapıyor. Oyunda arada bir oynadığımız The Arbiter'in başını çektiği grup insanlarla işbirliği yapan "Sangelhi Kılıçları"nın lideridir mesela. Halo 3'te birlikte kaçarız Halo'dan.

4-Locke yeni nesil bir spartan olup görevi Master Chief'imizi durdurmak. Hikayeye göre Halo 4'te Cortana ayrılınca Chief üstlerinden izinsiz olarak Cortana'nın peşine düşüyor. Halo 5'te bu yüzden Chief başrolde değil. Zira biz onu arıyoruz. "diğer makine-yapay zeka" dediğin şey de aslında Halo halkalarının koruycu-yönetici bilgisayarı ve en mehşuru "343 Gulty Spark". Bu arkadaşlardan 7-8 tane var. Yani her Halo halkasının kendi 343 Gulty Sparkları var. Birisi The Flood'a esir düşüyor mesela biz onu Halo 2'de görüyoruz. Halo 5'teki hangisi yalnız onu bilmiyorum :D.


Bundan 1.5 yıl evvel askere gitmeden evvel Halo hikayesini buradan yazacağımı belirtmiştim. Fakat işe girişince gördüm ki ucu bucağı belli olmayan bir evren, yetiştiremeyeceğim. (Bence StarWars ve Star Trekten iyi değil ama kesinlikle başabaş gider. Hem genişlik açısından hem de içinde barındırdığı özellikle politik göndermeler açısından.) Yazamadım o yüzden. Fakat hikayenin en az %90'ına hakim sayılırım. Hikaye ile ilgili istediğinizi bana bu başlıkta beni etiketleyerek sorabilirsiniz. :)

Ek: Oyunun grafik açısından en güzel oyunu (en gelişmiş demedim bak) Halo 2 Anniversary'dir. Halo Infınıte eleştirilirken çok kullanılan Bruteler tam olması gerektiği gibi yapılmıştır mesela. Onu da ayrıca belirteyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Eylül 2020; 7:44:42 >

G
3 yıl
Binbaşı

Xbox'a geldimi bilmiyorum ama PC'de Halo 4 an itibariyle gelmiş bulunuyor. :)



S
3 yıl
Yarbay

Bugün Series X update'i geldi oyun 120 FPS'de kaymak gibi akıyor.



T
3 yıl
Binbaşı

Arkadaslar grafik ve oyun olarak size halo master chef mi yoksa halo 5 guardians mi indirmeliyim ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tacsizkral05

Arkadaslar grafik ve oyun olarak size halo master chef mi yoksa halo 5 guardians mi indirmeliyim ?
Halo MCC oynamadan guardians dan birşey anlamazsın çünkü tüm hikaye birbiri ile bağlantılı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tacsizkral05
G
3 yıl
Teğmen

coop olarak en fazla kaç kişi oynanıyor. 3 arkadaş aldık tüm seriyi 3 kişi coop oynayabilir miyiz?

Reach için 3 arkadaş oynanabiliyor denmişti incelemesinde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı

4 olması lazım hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @tunc4y
G
3 yıl
Binbaşı

Z
3 yıl
Yarbay

Selam,

Bu oyunla ilgili bir sorum var oyunu seri s cihazıma ilk yüklediğimde tüm içerik Çince olarak geldi şimdi de içerik Almanca oldu. Oyunu İngilizceye almanın bir yolu var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı

valla aklıma mağaza bölgenizin ayarlarının düzeltilmesi gerektiğinden başka bişey gelmedi. ben pcden oynuyorum, pc olsa yardımcı olurdum daha fazla da konsolu bilemeyeceğim.. :(




Bu mesajda bahsedilenler: @Zwandar
W
3 yıl
Yarbay

Arkadaşlar halo 2 ce oyununda oyun esnasında altyazılar gözükmüyor sadece ara sahnelerde çıkıyor neden böyle saçma bir hata var? (Master chief ed. x/s versiyon)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Binbaşı

Klavye mouse desteği çok yakında gelecekmiş. Seriye 2007'de pcde CE oynayarak başlamıştım. Multisini 2 sene oynadım ve o şekilde beğendim. Gamepad için tasarlanmış oyun olsa da asıl Halo keyfi k&m ile çıkıyor bence. Bir müddet gamepad ile oynadım ama aynı zevki vermedi. Uzun süredir de oynamıyorum. Cihazda halen yüklü duruyor k&m güncellemesi için tutuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 yıl
Yarbay

Çünkü beyinsizler. Ben de Halo reache başladım. Sadece cutscenelerde altyazı var. In game yok. Sene olmuş bilmem kaç insanlar binbir çeşit erişebilirlik özellikleri ekliyorlar şunların yaptığı işe bak




Bu mesajda bahsedilenler: @waleur5
M
3 yıl
Teğmen

Xbox halo 5 indirdim menüler Çince geliyor Türkçe veya İngilizce nasıl yapabilirim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yüzbaşı

Menuden oyun içi ayarlardan degistirebiliyorsunuz ama tek tek denemelisiniz bende deneyerek bulmustum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @manjut
W
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çözemezseniz haber verin arkadaşlar. Resimli olarak ekleyeyim konuya nasıl düzelteceğinizi. Telefondan translate ile kolay olur gerçi..



L
3 yıl
Yarbay

Bende de çinceydi youtubedan bakarak dğzeltmiştim. Son gğncellemeden sonra saveime devam edemiyorum. Benzer bir sorun yaşayan var mı? Reach oynuyordum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay