Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
116
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Av tüfeğine 1 yıl 8 ay hapis
Z
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Eşinin üzerine yaptığı araziyi vermediği gerekçesiyle av tüfeği ateş açan şahıs, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Adana'da bir süre nikahsız yaşadığı eşinin üzerine yaptığı 55 dönümlük araziyi vermediği gerekçesiyle av tüfeği ateş açan şahıs, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde oturan Senem Ünal, 2008'de ailesi çiftçilik yapan H.K. ile tanışıp evlenmeye karar verdi. Ancak H.K.’nın ailesi Ünal'ı istemedi. H.K.'nın ısrarı üzerine ailesi nikahsız yaşamalarına izin verdi 2011'de yapılan düğünde hediye olarak gelin Senem Ünal'ın üzerine 55 dönüm arazinin tapusu çıkarıldı. Bir erkek çocukları dünyaya gelen çiftin birliktelikleri geçimsizlik nedeniyle kısa sürdü. Senem Ünal, baskı ve şiddet yüzünden oğlunu da alıp eşinden ayrıldı. Ancak H.K., evlenirken verdikleri 55 dönüm araziyi geri istedi. Genç kadının araziyi vermemesi üzerine aralarındaki gerginlik arttı.

İddiaya göre H.K., Senem Ünal'ı ölümle tehdit etti. Tehdit üzerine genç kadın da Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. H.K., 26 Mart 2012'de genç kadına oturduğu apartmanın önünde pompalı tüfekle 3 el ateş etti. Genç kadın yere yatarak ölümden kurtuldu. Saldırının ardından polise başvuran Senem Ünal, "Ne olur bana koruma verin. Yoksa beni öldürecek" diye yardım istedi. H.K., olaydan sonra yakalanıp çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ünal'a da talebi üzerine mahkeme tarafından koruma verildi. Senem Ünal, bağlı bulunduğu polis merkezinden gelen ekiplerle birlikte dışarı çıkıp, ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. İddianamede, H.K. hakkında 'silahla tehdit, korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık H.K., suçlamayı kabul etmedi. H.K., "Aramızda tartışma çıkınca korkutmak amacıyla havaya doğru 3 el ateş ettim. Kötü niyetim yoktu" dedi.

Şikayetinden vazgeçtiğini belirten Senem Ünal da, "Tüfeği doğrulttuğunu gördüm. Kendimi yere attım. Ne tarafa ateş ettiğini görmedim" diye konuştu.

Mahkeme, sanık H.K.’yı 'silahla tehdit' suçundan önce 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. H.K., 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse ceza ortadan kalkacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 28 Aralık 2013; 23:22:18 >

J
10 yıl
Yarbay

M
10 yıl
Yarbay

Adana: Asayiş olaylarında marka...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
10 yıl
Yarbay

arpası fazla geliyor bunların.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.