Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
243
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dövüş oyunları
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Stres atmakta en büyük uğraş kuşkusuz dövüşlerdir. Nitekim sinirlenildiğinde en çok başvurulan yöntem olan dövüş ve şiddet daha sonraları filmlere, kitaplara ve tiyatrolara yansımıştır. şimdi de dövüş unsurunu oyunlarda görüyoruz. Oynadığımız oyunun türünü seçerken genelde dövüş oyunu olmasını dikkat ederiz. Günümüzde bilgisayar oyunlarında ve oyun konsollarında belli başlı dövüş oyunları bulunurken flash oyunlarda ise binlerce dövüş oyunu ile karşılaşabilmekteyiz. Sizlere bu oyunları tanıtmakta fayda var.
dövüş oyunları oynamak istediğimiz zaman özellikle playstation ve wii yardımımıza koşuyor. Yeni oyunların özellikle bu platformlarda yayılması ile birlikte oyun sektörü de buraya doğru kaymaktadır. Efsanevi oyunlardan birisi olan Mortal Kombat ile başlayalım. Dövüş unsurunu en iyi şekilde yansıtan bir oyun olan Mortal Kombat bir seriden ibaret. Serinin son oyunu da bilgisayar yerine playstation 3 için gelmiştir. Tamamen dövüşten oluşan bir oyun olan Mortal Kombat, onlarca karakterin kendine özgü yetenekleri ile düşmanı yenmesini anlatıyor. Multiplayerinde 2 3 veya 4 kişi olarak oynayabilmeniz mümkün durumda. Belirlediğiniz süre ve periyotlarda düşmanınızı yere sermeye çalışıyorsunuz. Yaptığınız kombo ve skiller ile düşmanınızın canını azaltırken, yapılan ataklar ve savunma durumunda kazanılan enerji ile XR atabiliyorsunuz. Oyunun en güzel yanlarından birisi oyun komutlarına istediğiniz zaman bakabiliyor olmanızdır. Ayrıca düşmanınızı yendiğinizde yapabileceğiniz Fatality hareketi ile kazanma duygunuzu da güçlendirebilirsiniz.
Bir diğer dövüş oyunu da Street Fighter olmaktadır. Bu oyun da efsanevi bir oyun iken bir seri halinde ilerleme göstermektedir. Aynı mantığın biraz daha farklılaştırılması ile oluşturulan bu oyundaki karakterler de oldukça tanınmıştır. Siz de bu oyunda yerinizi almak ve arkadaşınızı yenmek isteyeceksiniz. Son olarak bahsedeceğimiz oyun ise tekken olmaktadır. Filminin ve birçok sanatsal çalışmasının da yapıldığı Tekken, farklı bir grafik yapısına sahip olduğu için dövüş unsurunu bir zevk aracı haline getirmeyi başarıyor. Karakterlerin kendine özgü yetenekleri ile yine aynı şekilde düşmanınızı aşağıya indirmeye çalışıyorsunuz. Bu oyunların dışında son zamanların gündemdeki yapımlarından Smackdown’ı da unutmamak gerekir WWE yapımında oluşturulan bu oyun da bayağı bir tutulmuş durumda.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.