Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
371
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Blaster ve Sasser
C
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar. Bilgisayarımda norton 2003 var ama blaster ve sasser virüsünü bulamıyor. Bu virüsleri nasıl temizleyebilirim. Başka bir program var mı. Win2000 kullanmaktayım.



V
20 yıl
Yarbay

Antivirusler bu wormlar için çare değildir. Mutlaka Microsoft'un sitesinden gerekli yamaları yüklemen gerekiyor. Aslında tüm kritik güncellemeleri yüklersen böyle bir sorunun da kalmaz. Ama sadece bu ikisi için olanları da yükleyebilirsin.



C
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bütün yamaları sonradan yükledim ama makinamda virüs var. Çünkü klasörleri sağ tıklayıp özelliklerine girmeye kalktığımda hiç bir pencere açılmıyor. Bu sasser ve blaster virüsünü nasıl temizleyebilirim.



V
20 yıl
Yarbay

Sasser :http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe

Blaster:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe

NOT: Bu temizleme araçlarını çalıştırmadan önce Windows'un sistem geri yükleme özelliğini devre dışı bırakman gerekiyor. Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp özelliklere gelirsen sistem geri yükleme (System restore) menüsünü görebilirsin.

Kolay gelsin.



E
20 yıl
Onbaşı

sana cevabımwww.symantec.com burada hem manuel olarak cok guzel anlatıyoda ama ingilizcen iyi değilse birisinden yardım alabilirsin.... Zaten vozer herşeyi hemem hemen ana hatları ile açıklamışş... koly gelsin sana



C
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Birde birşey soracam win2000 kullanıyorum ve desktop ta bulunan bir klasörü sağ tıklayıp özelliklerine girmeye kalktığımda girmiyor nedne olanbilir. Bu arada blaster ve sasser ı araştırdım birşey bulamadı. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.



P
20 yıl
Teğmen

kardes windowsun dosyalari bozuk yada ayarlari bozulmus. tek yapman gereken sey. format
silbastan geri kur. ve pc-cillin 2004 kur ve update et.
sonra bak keyfine. topu topu 20dk ni alacak hepsi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.