Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
252
Tıklama
0
Öne Çıkarma
vmod ne demek?
F
20 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

arkadaşlar vmod nedemek birde ben bu ekran kartını nasıl o.c. edecem etsem hangi programı kullnacam



A
20 yıl
Yarbay

RivaTuner programı ile overclock yapabilirsin. Ati Radeon 8500 den yukarı bütün Ati kartlarını destekler.

Vmod da ise RAM veya Core'a elektrik sağlayan dağıtıcı çipe direnç takarak vcore değerlerini artırma yoludur.

Ekran kartının modeli ne acaba?
Her markada ve çipte ekrana kartında bu dağıtıcının bağlanma şekl, farklı oluyor.

Ekran kartının marka ve çip modelini söyleyebilir misin?



F
20 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

imzamda vardı ama ben bu lehim işinden uzakdurmak isterim ben o riva tuner olayını daha önce denedim ama bir ASUS mx440da peki bu programı nasıl kullanıcam doğru olarak



H
20 yıl
Binbaşı

Sana tavsiyem ilk önce overclock nasıl yapılır. Yükselttiğin değerler frekanslar nedir neye aittir. Artifact nedir. bunalrı bir öğrenmen. sonra overclock yapabilirsin tabii çok basit bir iş mouse ile 2 tuşa basmak ile hallolan bişi. Vmod ise eğer overvlovk ile çıktığın hızlar ekran kartını yeteri kadar hızlandırmıyor ise chipe giden voltajı arttırmak için ekran kartı devresine direnç bağlama işidir. Fakat orjinal soğutma sisteminde yetmeyecek kart daha fazla ısınacaktır. o yüzden bu işi ertelemen daha iyidir bana göre.



C
20 yıl
Binbaşı

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by FARUKBABA</i>
<br />Sana tavsiyem ilk önce overclock nasıl yapılır. Yükselttiğin değerler frekanslar nedir neye aittir. Artifact nedir. bunalrı bir öğrenmen. sonra overclock yapabilirsin tabii çok basit bir iş mouse ile 2 tuşa basmak ile hallolan bişi. Vmod ise eğer overvlovk ile çıktığın hızlar ekran kartını yeteri kadar hızlandırmıyor ise chipe giden voltajı arttırmak için ekran kartı devresine direnç bağlama işidir. Fakat orjinal soğutma sisteminde yetmeyecek kart daha fazla ısınacaktır. o yüzden bu işi ertelemen daha iyidir bana göre.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Farukbabayi dinlesen iyi olur. Vmod ondan sorulur



F
20 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

peki bana bu ekran kartına nasıl bir o.c. yapıbşleceğimi anlatırmısın artifak ne?



A
20 yıl
Yarbay

Artifact grafik ünitesinde çipin veya RAM in bulunduğu süratte elektrik dağılımını iyi yapamaması o sürat için voltajın yetersiz kalması, çipin direncinin artması gibi durumlarda belleklerin ve çipin dataları doğru işlememesi ve birleştirme hesaplarını hatalı yapması sonucu ortaya çıkan bozuk görüntüler .. Bunlar daha çok 3D nesnelerin birleşim yerlerinde beyaz noktacıkların görünüp kaybolması, üçgenlerin(poligon) eksik,yanlış oluşması karmakarışık görüntü gibi şekillerde olurlar..

Özellikle Direct3D ve OpenGLde üçgenler acayip şekilde oluşuyorsa ve GDI(Windows) da da görüntü kaymaya başlıyorsa RAMe voltaj yetmiyor veya ısınıyor ve RAM yamuluyor demektir.

RAMlere voltaj verip bir yandan soğutmak da da bunun için yapılmaktadır.



RivaTuner programıyla overclock için de program açıldıktan sonra Kartın isminin yazdığı satırda dik üçgen olacak. Ona basarak kart ayarlarına girerek (resimli zaten düğmeler) chip ve ram hızlarının ayarlarına erişilir. İstediğin ayara getirirsin, önce test eder,sonra da uygular.

Bu sayede overclock unu çekmiş olursun.



F
20 yıl
Yarbay

şimdilik çok fazla soğutma ile uğraşamam dersende hiç olmazsa kartına dışarıdan (üstten mesela) ayrı fanlarla daha fazla soğutma uygularsan yararlı olacaktır. vtd nin ramlerinin üzerinde blok varmı mı bilmiyorum ama özellikle bu soğutma yardımı ramler için çok gerekli bir olay.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.