Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
417
Cevap
99397
Tıklama
78
Öne Çıkarma
Cevap: Bir Mezuna Kalma Hikayesi... [9K > İlk 500] (4. sayfa)
P
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İlk mesajda tüm sorularınızın cevabı var


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @harunyasr
F
11 yıl
Yüzbaşı

Aman hocam kalma nolur nolmaz demeye girdim zaten kalıp canına okumuşsun sınavın. Tebrikler.



Z
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

Arkadaşlar selam.
Okumaya vakti olmayanlar için özet: YATIN KALKIN DENEME ÇÖZÜN
---
Geçen sene istediğim dereceyi yapıp Bilkent ya da Odtü EE'ye gidemediğim için tercih yapmayıp sınava tekrar girmeye karar verdim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi Matematik berbat. Diyeceksiniz şimdi bu matematikle bu adam nasıl mühendis olacak, orasını karıştırmayın

Evet arkadaşlar sonuç geldi ve yıkıldım ben. Matematiği bu kadar kötü beklemiyordum. Aslında bekliyordum çünkü nasıl bir cesaret geldiyse artık boşlarımın hepsini salladım 10 gün kadar süren yıkıntı döneminden sonra toparlandım ve tercih yapmayacağımı söyledim aileme. Tıp yazdırmak isteyen akrabalar oldu ama hepsine gereken cevabı verdim, kendi hayalimi akrabanın sözüne değişmeyecektim herhalde.

Fem dershanesine yazıldım mezun olarak ve tekrar çalışmaya başladım. Kitaplar dergiler verdiler, hepsini harıl harıl çözmeye uğraşıyordum. Tam bir inek gibi, ne anlama var ne bir şey. Amaç kitaplar bitsin yani
Kasım ayı geldi Femset 3 de bitti. Adamakıllı denemelere girmeye başladım Zaman olsun Fem denemeleri olsun. Ama hiç kendim evde deneme çözmüyordum (sınav zamanına kadar da çözmedim). Netler hep aynı 140-148 arasında inip çıkıyor. Bu durum şubat ayına kadar devam etti. Şubat ayında ilk defa 150 neti gördüm havalara uçtum resmen 1-2 günlük rehavete girdim bu sevinçle.
Her neyse, YGS günü geldi sınava girdik bir şeyler yaptık. Derece şöyle geldi: (bu arada LYS sonucu da görünüyor ama ondan biraz sonra bahsedeceğim)

< Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi geçen sene ile neredeyse aynı. Dedim ki kendime "ulan bir insan 1 sene çalışır da hiç mi bir şey eklenmez bilgisine". Bu düşünceyle biraz moral bozukluğu ve hayal kırıklığı yaşadım ama Allah'tan çok etkilenmedim. Yine amele gibi soru bankası yaprak test devam ettim. Sonra mayıs'ta Güvender sınavı oldu matematiğim 8 yanlış geldi 15 yanlışa göre gelişme var belli ki ama yine yetmiyor bana. 1 senemin boşa geçtiğine iyice inanır oldum o sıralar.

Sonra rehberlik hocam bana bir deneme seti verdi "bunu mutlaka çöz" dedi. Çözdüm ben de. Fark ettim ki deneme çözmek sb çözmekten çok daha kolay ve zevkli. O zaman bende şimşekler çaktı, kendi kendime dedim "sınavda önüme soru bankası mı koyacaklar sanki, deneme koyacaklar" bunun üzerine dershaneye gitmeyi ve soru bankası çözmeyi bıraktım ve piyasadaki tüm deneme setlerini almaya karar verdim. Güvender sınavından LYS matematik sınavına kadar yaklaşık 120-130 tane deneme çözmüşümdür. Yani soru bankası gibi deneme çözer oldum günde 3 hatta 4 deneme çözdüğüm zamanlar oldu. Şimdi kafamı taşlara vuruyorum "keşke daha önce bunu fark etseydim" diye.

Çözdüğüm 100 civarı matematik ve 20-25 civarı fen denemesinin üzerine sonuçlar gördüğünüz gibi arkadaşlar. Matematik 15 yanlıştan 2 yanlışa indi (fizik 4 yanlışa çıktı ama çaktırmayın ) ve bu artış tamamen denemelerde yapamadığım soruları deşmem sayesinde oldu. Bütün sene fdd bilfen soru bankalarını çözdüm hiç netim artmadı. Şimdi diyorum "keşke akıl etseydim de sene başından denemelere başlasaydım" diye.

ÖZET:

1. Ölümüne deneme çözün. Neden? Çünkü sınava yakın sorular denemelerde olur.
2. Şimdiki aklım olsa dershaneye yazılmaz, onun yerine tüm dershanelere teker teker gidip, bütün sene denemelere girmek için izin alır parası neyse peşin olarak yatırır, tüm dershanelerin denemelerine girerdim.
2. "Konularım eksik" deneme çözmemeniz için bahane olamaz. Bu bahaneyi çok duyuyorum. Benim mayıs ayına kadar konularım eksikti, zayıf olduğum konular vardı ve bu eksiğimi denemeler çözerek kapattım.
3. Soru bankası çözer gibi 25'li deneme kitabı çözün. Yanlışlarınızı MUTLAKA VE MUTLAKA kesip dosyalayın. Günaşırı dosyanızdaki soruları tekrar çözün, elinizde kalanları hocalarınıza sorun. Çözdüklerinizi çöpe atın, daha sonra bakmıyorsunuz emin olun.
4. Günde 3-4 deneme çözmek cidden zahmet değil. 320-360 soru dediğin nedir ya? Madem 360 soru külfet geliyor, soruyu hızlı çözmeye çalışın. Birim soru başına geçen zaman az olduğu için sıkılma miktarınız da azalacaktır. "Bazısı dakikada 2 soru çözer bazısı da 2 dakikada 1 soru çözer" de bahane değil. Ben de 2 dakikada 1 soru çözüyordum ama sonradan hızlandım işte. O kadar ki, kol gibi denilen 2013 lys matematik bile yetişti.


Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, daha sonra eklerim belki. Bu sene sınava girecek olan arkadaşlar, şimdiden vakit kaybetmeyi bırakıp denemelere başlasalar iyi olur.

--------

Bazi sorulari pm'den cokca aliyorum bu sorulari teker teker cevaplamak yerine buraya yazayim.

1) Geo/fizik/mat derslerim sifir ne yapmam gerekiyor deneme onermeyeceksiniz herhalde?
- Oncelikle sunu belirteyim. 15-16 fizik geo neti, 25 mat neti sifir demek degildir. Bu civarda net yapiyorsaniz denemeden baska bir sey cozmenize gerek yok. Ama sorularin yarisindan fazlasina kalem degdiremiyorsaniz, ihtiyaciniz olan sey "Tamami cozumlu soru bankasi". Cozumlere baka baka soru tiplerini ogrenirsiniz bu sekilde, benzer sorular cikti mi cozum yolunu bilmis olursunuz. Ozellikle geometride bu yontem cok ise yarar.

2) Nasil verimli calisilir?
- Arkadaslar bu sozu gerek ogretmenler gerekse ogrenciler cok soyluyorlar: Az calis ama verimli calis. Simdi verimli calisma nedir onu belirtelim. Daha dogrusu verimli calisma ne DEGİLDİR onu soyleyelim.
Konu calismak verimsiz calismanin ilk ornegidir. Zaten okulda dershanede konuyu anlatiyorlar not aliyorsunuz daha niye konu calisiyorsunuz? Saatlerini gunlerini hatta haftalarini "eksik konularini bitirmek" icin harcayanlar var. Bunu yapmayin. Bunun yerine acin onunuze soru bankasini yaninizda da konu anlatimli kitabi bulundurun, cozemediginiz soruda kitaba bakin. Ya da cozumlu soru bankasi alin cozemediginizde cozume baka baka ogrenin. Ama konu calisarak haftalarinizi harcamayin.

Nasil verimli calisacagimiza gelince. Onunuze koydugunuz soru bankasini denemeyi ya da baska bir kaynagi sure tutarak cozun. Mumkun oldugunca kisa surede bitirmeye calisin hatta bunun icin kendinizi cok zorlayin. İste bu verimli calismadir. Bir de ogrenciler "bazilari 1 dakikada 2 soru cozuyor bazisi da 2 dkda 1 soru cozuyor" diye bahane uretirler. 1 dkda 2 soru cozenlere bu yetenek gokten zembille inmedi herhalde; onlar su iki seyi yaptilar:
-Soru cozerken asiri konsantre oldular ve kendilerini zorladilar
-Bol soru cozduler.
Evet arkadaslar konsantrasyon yetmiyor ne yazik ki. Bu konsantrasyonla cozebildiginiz kadar cok soru cozmek gerekiyor. Ancak bu sekilde hizli ve dogru soru cozmeye alisabilirsiniz.

Kisacasi; az calisarak basarili olmak diye bir sey yok. Turkiye'de ilk 1000'e girenlerin 60-70'ini taniyorum ve HİCBİRİ az calismadi. Gecelerini gunduzlerine kattilar ve soru cozerken adeta transa gectiler hicbir seyle ilgilenmediler.

3) Ne kadar calismaliyiz, sen ne kadar calisiyordun?
-Gecmis senelerde bilkent ee'ye giden bir abim bana sunu dedi: "Bilkent zor ama tipki vardiyali bir isci gibi sabah 9-aksam 4 suresi icinde odevleri projeleri bitirirsen hicbir problemin kalmiyor, aksam 4'ten sonrasi tamamen sana kaliyor istedigini yapabiliyorsun." Ben boyle calistim iste. Yani sabah 9-aksam 4 araligi 7 saat calistim gunde. Peki sonra ne yaptim? Aksam 4'ten sonra kitabin yuzune bakmadim. Cs global offensive bf3 knight mass effect bioshock ne oynamak istediysem oynadim bilgisayarda. Evet bu kadar calismaya ragmen gunde 2 saat pc oynuyordum :D
Yani kisacasi arkadaslar, vaktinizi planlayarak harcarsaniz emin olun bol bol vakit kaliyor dinlenmek icin.

Forumda heyecanla okudugum tek hikayeydi.bende denemelere başlıyayım o zaman :D



H
11 yıl
Binbaşı

Türkçeyle ilgili birşey göremedim hocam :/




Bu mesajda bahsedilenler: @Psydia
Z
11 yıl
Yarbay

Sen kaç soru çözüyodun merak ettim :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeroKinTR -- 15 Ağustos 2013; 15:37:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ank_yer_6
A
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: majestic38

Sen kaç soru çözüyodun merak ettim :D

Valla degisiyordu oyle kesin bir sati yoktu ama 200 de cozdugum oldu 800 900u bile gordum bir iki gun




@Psydia: Tebrikler sana da ellerine sağlık guzel yazmissin katılıyorum yazdiklarinin çoğuna. Mat2den sadece simetriyi bitirdim baska kitap cozmedim denemeler haric. Deneme olarak da 15 20 mat denemesi anca cozmusumdur mat2 icin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Onbaşı

Teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için...Bende tekrar hazırlanan biri olarak dediklerine katılıyorum.



X
11 yıl
Binbaşı

ben güvenderin matematiğinde 4 boş bi kaç tanede yanlışım vardı lysde 30 net yaptım :) bu sene senin yaptığını yapıp full deneme çözecem



G
11 yıl
Binbaşı

Güzel konu teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Şu ana kadar dh üyeleri tarafından açılmış en faydalı öneri konusu budur bence, daha önce yorum yapmışım bir daha yapayım



P
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler arkadaşlar inşallah faydalı olur da sene sonunda hayırlı haberlerinizi bizimle paylaşırsınız tek amacımız bu




Bu mesajda bahsedilenler: @Bilâl , @Gianuzzi Yarımayı
A
11 yıl
Yarbay

Hocam sizden gaza gelip deneme çözüyorum 2 gündür Türkçe ve sosyal hiç çalışmadığım halde 30 ar yapıyorum yaklaşık onlarda sıkıntı yok ta fen ve matematik hep düşük geliyor hiç 30 neti göremedim birey 25 mat1 denemesi çözeceğim ama fenden ne önerirsiniz başlangıç için ygs kimya ve biyoloji konuya çalıştım fizikten mercekler dalgalar elektrik konuları felan kaldı.
Aynı zamanda mat2 çalışmam lazım simetriden çalışıcam yanınada karekök lys ve ygs mat çalışmayı düşünüyorum . Önerileriniz nelerdir fen denemesi önerisi lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir arkadaşa yazdığım pm'den bir kısım: (özel olmadığını düşünüyorum söylediklerim çoğu kişi için geçerli)
quote:

Dostum sakın moralini bozayım ailemi dinleyeyim deme. Ben dinlemedim ailemi ve karlı çıktım. Bana da çok dediler "tıp tutuyor neden gitmiyorsun puanına yazık etme" diye. Onlar senden daha mı iyi bilecekler hangi puanın iyi olup hangisinin yazık olacağını? Şimdi hedeflediğim dereceyi tutturdum ve hepsi bana zamanında öyle dedikleri için pişmanlar.
"Yanımda olan kimse yok" demişsin. Bu senin için önemli mi, hedefine ulaşırken illa yanından yürüyen birisine mi ihtiyaç var? Ayrıca "karar verdim" dediğin anda akan suların durması gerekiyor. Ailene senin hakkında konuşma izni vermemelisin dostum çok ciddiyim. Çünkü en bilinçli anne baba bile evladının hedeflerinden amaçlarından haberdar olamaz; olduklarını zannederler orası ayrı. Senin sahip olduğun vizyona bilgiye kültüre sahip olamazlar asla.

Bu durumda senin şunları yapmanı tavsiye ederim dostum:
1- Hedefini kesin ve net olarak belirle ve hedefini soranların haricinde kimseye söyleme. Sorsalar da söyleme. Keza ben sene içinde sorduklarında sadece "mühendislik" dedim.
2- Hedefin için çalışırken çalışmanı engelleyecek her şeyi ortadan kaldır. Gerek yakarak yıkarak, gerekse tatlı dille. Umarım ailen benimki gibi değildir de yakıp yıkmak zorunda kalmazsın.
Bu maddeyi biraz daha açacağım. Seni engelleyecek şeyler nelerdir?
-Dershane
-Kız-erkek ilişkileri
-Ailenin sana tavsiye vermeye çalışması
Bu üçünü hallettiğin sürece önüne pek engel çıkmaz. Bunlar hakkında kısaca konuşayım.

Dershane: Günün en verimsiz ve en çok zaman çalan öğesi. Fem dershanesine gidiyordum sabah 9'dan öğlen 2 hatta 3'e kadar ders dinliyordum. Gitmesi gelmesini saymıyorum bile. Bak normal bir vardiyalı çalışan (memur işçi öğretmen) nasıl çalışır? Sabah 9 akşam 5 değil mi. Akşam 5.30 gibi evine gelir çoluğuna çocuğuna bakar gezmeye gider sohbet eder televizyon izler. Biz ne yapıyoruz peki? Normalde günde 7-8 saat derse ayırmak gayet güzel ve verimliyken bu 8 saatin 6'sını dershaneye hibe ediyoruz! Sonra da telafi etmek için evde ekstra 6 saat çalışıyoruz etti mi 14 saat sana? E nerede kaldı bizim dinlenmemiz eğlenmemiz gezmemiz kendimizi geliştirmemiz? Bunu göz önünde bulundurarak dershaneye git ya da gitme. Ya da dershaneye yazılacaksan yazıl yine ama yalnızca denemelere girmek ve soru sormak için kullan çünkü ben öyle kullandım. Günde 8 saatimi derse ayırdım gerisinde de eğlendim kitap okudum pc oynadım alışveriş yaptım.

Kız-erkek meselesi: Çok bir şey söylememe gerek yok. Kızların %90'ı kezban erkeklerin de %90'ı kamil bu yüzden karşına çıkacak ilişki kuracağın kişi muhtemelen sürekli trip atan, sana mesaj yazan ve yanıt bekleyen, işinin gücünün farkında olmayan birisi olacak. Kendine uygun karşı cinsi ancak mantalite olarak senin seviyende olan insanlarla birlikte olacağın bir ortamda (ÜNİVERSİTE) bulabilirsin.

Ailenin sana tavsiye vermesi: Peşin olarak söyleyeyim. Ailen hiçbir şey bilmiyor. Bunu onlara direkt olarak söyleyebilirsin bu saygısızlık olmaz. Bilmiyorlarsa bilmiyorlar kardeşim kabul etsinler ve senin yolundan çekilsinler değil mi?
Ailelerin tavsiyeleri bizi şu yüzden tedirgin eder: Bize bir tavsiyede bulunurlar ve bu tavsiyeye uymamızı beklerler. Halbuki tavsiyelerinin bizim için hiçbir faydası yoktur çünkü bu sınava hazırlanma işi %1000000 münferit olarak yapılır. Biz de onların bu tavsiyelerine uymadıkça (daha doğrusu doğru bildiğimizi yaptıkça) onlar sinirlenir "laf anlatmaktan dilimde tüy bitti" derler. Yav he he deyip geçmek zorundasın işine devam etmek zorundasın. Zaten seni iş başında yani ders çalışırken gördüklerinde yavaş yavaş susacaklar.
Bir de şu var: hani dedim ya "eğlendim pc oynadım" falan diye. Ona da laf edecekler mutlaka "sen kendini çok biliyor sanıyorsun da bir b.k değilsin" diyecekler. Bu durumda onları susturamazsın. Susturmak için yegane yol sınav sonuçların olacak. Sınavlarda dershanede ilk 5'ten türkiye'de ilk 200'den aşağı düşmezsen sana söyleyecek hiçbir şey bulamazlar.

3-Hiçbir surette çevreni etkileme ve çevrenden etkilenme. Tamamen kapalı kutu ol kimse senin ne yaptığını bilmesin; yalnızca yaptığının doğru olduğunu sonuçlarla göster. Pragmatizm mantığı yani: ne olduğunun önemi yok, sonucu iyiyse iyidir.

Bu söylediklerimi kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Doğru ya da yanlış olanlar olabilir, sana uygun olan ya da olmayanlar olabilir. Ama genel hatlarıyla bunları uygularsan, özelde de çok sağlam ve verimli bir plan yaparsan, planına da kimseyi karıştırmazsan Allah'ın izniyle başarılı olursun dostum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Psydia bu mesajı paylaştı
P
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Dershaneye gidiyor musunuz? Keşke herkese "dershaneye gitme" diyebilsem, bazılarının ihtiyacı oluyor çünkü. Ama gerçekten çoğu kişinin ihtiyacı yok hele ki ilk 50k'ya girip ikinci senesine kalanların. Ben bu sene gittim dershaneye ne oldu? Çoğu zaman derslerden çıkıp eve gittim hatta bir süre sonra dershaneye gitmeyi bıraktım bile. Çünkü bildiğim ezberlediğim konular sürekli anlatılıyor ve dersin işleyişi çok yavaş ve verimsiz. Yani bana göre verimsiz. Bana göre verimsiz'in ne olduğunu açtığım konuda biraz açıkladım, burada daha detaylı açıklayacağım.

Bizim için önemli olan ana maddeler şunlar:
1- Masanın başında geçirdiğimiz vakit
2- Sosyal ilişkiler (eş dost aile akraba sevgili vs.)
3- Moral seviyesinin yüksek tutulması
4- Kendimize ayırdığımız vakit
5- Dershaneye ayırdığımız vakit.

Önce masa başında geçirdiğimiz vakte bakalım. Ders çalışırken vakti verimli geçirmek nedir?
1- Tamamen derse konsantre olmak
2- Birim zamanda yapılan iş -çözülen soru- miktarını artırmak (harcanan zaman aynı ancak yapılan iş azsa verim düşüktür bunu yükseltmeye çalışacağız)

Tamamen derse konsantre olmak şu demek: Gerçekten ama gerçekten, içten gelen istekler dışında, dışarıdan gelen etkilere kapalı olmak. İçten gelen isteklere karşı olmayacağız çünkü nefsimize zulmetmeyeceğiz. Çoğu kişi bunu yapıyor bakın, diğer kişilere gerekli cevapları veremedikleri için kendilerine acı çektiriyorlar. İradenin en çok devreye gireceği yer burası işte, küsüp ayrılmak hatta kavga etmek ve kaba kuvvet kullanmak zorunda olsak bile doğru bildiğimizden vazgeçmemek. Nitekim ben yıl içinde ailemle planlarımız farklı olduğu için onların planlarına uymamak adına çok kavga ettim. Ben denemenin ortasındayken beni balkona çay içip bisküvi yemeye çağırıyorlar nasıl sinirlenmeyeyim? Ancak ve ancak kendimiz bisküvi çay istiyorsak hazırlayıp yemeliyiz. Dışarıdan gelen etkiden kastım bu.

Birim zamanda yapılan işe gelince. Bu madde çok önemli çünkü çoğu kişi "bazılarının dakikada 2 soru çözüp bazılarının 2 dakikada 1 soru çözmesinden" yakınıyor. O dakikada 2 soru çözenlere de bu yetenek gökten zembille inmedi herhalde, onlar da sürekli soru ve deneme çöze çöze kendilerini geliştirdiler. Bu konuda hiç kimse kusura bakmasın öyle yatarak gelişme olmuyor, elimizi taşın altına sokmamız lazım. Peki bu yeteneği nasıl geliştireceğiz?
Soru çözerken aşırı konsantre olmak bu işin ilk kuralı. Beynimizin tüm nöronlarını soruyu anlamaya odaklayıp soruyu öyle çözmek gerekir. Mesela beynimizin yarısını kullanarak soruyu 60 saniyede çözüyorsak bu sayede 30 saniyeye kadar çözme süremizi düşürebiliriz. Buna da ancak bol soru çözerek alışabiliriz. Bu yüksek konsantrasyon için iyi bir uyku ve düzenli (EKMEK ve UNLU MAMÜLSÜZ) beslenmenin, günlük sporun ya da egzersizin şart olduğunu söylememe gerek yok herhalde :)


quote:

Moral seviyesinin yüksek tutulması: Moralimizi en çok bozan şeylerden birisi çevremizdekilerin bizim hakkımızdaki yersiz yargılarıdır. İçten gelen düşünceler moralimizi bozmaz çünkü onlar bize aittir. Fakat dışarıdan gelen etkiler bizim iç huzurumuzu bozar, kendimizi bir pislik gibi hissetmemize bile neden olabilir. Bu noktada çok ünlü bir sözümüz var "önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye" cidden bu söz bizim için altın değerinde. Acaba kim bizim için moralimizi bozmaya değer olabilir? Aile? Sevgili? Akrabalar? Öğretmenler? Arkadaşlar? HİÇBİRİ.
Çevredeki sosyal baskıyı bir kenara bırakırsak YGS-LYS çalışması birtakım sayılar ve kelimelerden ibarettir. Bu kadar basit bir olayın içindeyken sosyal baskı ile işimizi neden zorlaştıralım, karmaşık hale getirelim? İşte bu yüzden tüm sosyal ilişkilerimizi minimuma indiriyoruz.


quote:

Kendimize ayıracağımız vakit:
Basitçe bir günü üçe bölersek 8 saat uyku, 8 saat çalışma, 8 saat serbest şeklinde vaktimizi harcayabiliriz. Burada serbest vakitte yapmamız gerekenleri paylaşacağız.
-Spor ve egzersiz
-Kitap okuma
-Yemek yeme ve diğer ihtiyaçlar
-Ders dışı sosyal aktivite

Bunlar geri kalan 8 saatte yapmak zorunda olduğumuz şeyler. Evet ders dışı sosyal aktiviteyi de kattım çünkü ders saatinde %100 konsantrasyonla ders çalışacağız ama ders dışındayken de dersi düşünmeyeceğiz. Ne istiyorsanız yapabilirsiniz ben bu sürenin 2-3 saatini PC oyunları oynayarak geçirmeyi tercih ettim mesela (oyun bağımlısıyımdır da ) vaktinizi nasıl geçireceğinizi belirlemek sizin bileceğiniz iş. Fakat kafayı dağıtıp sonraki günün çalışmasına hazır olduğunuzdan emin olmanız lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen

Bir?ey soraca?ym sana 8 saat uyku 8 saat ders 8 saate kendizine ayyryn demi?sin kitap okumak,spor egzersiz,bilgisayar falan falan peki sen 8 saatlik ders çaly?ma süreni nasyl de?erlendiriyordun oturup full deneme,soru mu çözüyordun yoksa mesela pazartesi günü 4 saat matematik,4 saat gemometri gibi mi yapyyordun yani 8 saatini nasyl geçiriyordun

Not:Ayryca imrendim o puanlary aldy?yny görünce



E
11 yıl
Yüzbaşı

selam. bu sene bölümü bırakıp tekrar hazırlanma kararı aldım. fakat unuttum herşeyi 2sene oldu sıfırım. ne yapmam gerekli konumu çalışayım yoksa dersaneyi mi bekleyeyim?

ayrıca yurtta kalıyorum beytepede. bilirsiniz kızılaya uzak biraz ve dersanelerde kızılayda hep. şimdi acaba memleketim olan afyondamı çalışsam dersaneye gitsem, şimdi evdeyim ortam bunaltıcı geliyor biraz. rahat hareket edemem gibi geliyor.

diğer yandan yurtta kalırsam sadece hafta içi geliş gidiş yoracak onun haricinde kütühanede soru çözüp çalışabilirim molalarda iki insan görüp muhabbet ederim. sizzce hangisini yapmalıyım?

ailem yemeğin önünde yol derdi yok diye eve kapan çalış diyor. ama burdada rahat hissetmiyorum kendimi pek. ne yapayım sizce yardım edin lütfen..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Çok doğru arkadaşın söyledikleri katılıyorum ve uygulayacağım



M
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Piszenci

selam. bu sene bölümü bırakıp tekrar hazırlanma kararı aldım. fakat unuttum herşeyi 2sene oldu sıfırım. ne yapmam gerekli konumu çalışayım yoksa dersaneyi mi bekleyeyim?

ayrıca yurtta kalıyorum beytepede. bilirsiniz kızılaya uzak biraz ve dersanelerde kızılayda hep. şimdi acaba memleketim olan afyondamı çalışsam dersaneye gitsem, şimdi evdeyim ortam bunaltıcı geliyor biraz. rahat hareket edemem gibi geliyor.

diğer yandan yurtta kalırsam sadece hafta içi geliş gidiş yoracak onun haricinde kütühanede soru çözüp çalışabilirim molalarda iki insan görüp muhabbet ederim. sizzce hangisini yapmalıyım?

ailem yemeğin önünde yol derdi yok diye eve kapan çalış diyor. ama burdada rahat hissetmiyorum kendimi pek. ne yapayım sizce yardım edin lütfen..


hangi bölümü bırakıp hangi bölümü/üniyi kazanmak istiyorsun ?
bence aile yanında değil okuduğun yerde çalış derim genelde hep öyle yapıyorlar.. aile yanında baskı oluyormuş biraz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl
Yüzbaşı

Ben yer geliyor 1 dkda 3-4 soru cozuyorum onerebilecegim sey BOOOL BOOOL KITAP OKUMAK. Okumayi soktugum andan beri hatta sokmeden sadece resimlere bakan, annesine okutturan bir kitap asigiyim ben. Tavsiyem ayda en az 3 kitap bitirmek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
11 yıl
Binbaşı

Denemenin faydasını sadece bu yaz gördüm.Yüksek puanlara çıktığında insanı motive ediyor.Ve adam gibi konsantre oluyorsan ve bunu başarabilmişsen herşey mükemmel demektir.Galiba tek eksiğim senin kadar zaman bulamamam yapacaklarım için.