Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
349
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ASP mi PHP mi?
B
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir web programlama dili öğrenmek istiyorum ama hem kullanışlılık hem de öğrenme kolaylığı açısından hangiisni tavisye edersinniz?

Not: İkisini de tavsiye ederim cevap olarak sayılmayacaktır ;)



C
20 yıl
Yüzbaşı

ben ASP kullanıyorum gayet memnunum php örenmekten daha kolay örenmesi... ama bu konu forumlarda 50 defa tartışıldı konu açmadan önce araştırmanı tavsiye ederim... şimdiden kolay gelsin



N
20 yıl
Yarbay

php
kesinlikle?



S
20 yıl
Yüzbaşı

bende php öğrenmek istiyorum. asp den bence daha iyi.



E
20 yıl
Çavuş

Kesinlikle PHP.
ASP daha kolay olabilir ve windows için çoğu yönden daha pratik olabilir ama bence en sağlamı ve en elverişlisi PHP.



M
20 yıl
Yarbay

Şu mantık yanlış php öğrenim ASP önemli değil. gerçekten yanlış bence her ikiside öğrenilmesi lazım.. Ama bana sorarsanız öncelikle PHP derim ..

Görüşmek Üzere ..



M
20 yıl
Yüzbaşı

php yi öğren. asp rezil bi dil. microsoftun dilinden banane



M
20 yıl
Yarbay

dediğim gibi php en iyi ama asp de gerekir arada. sonuçta iyi bir webmaster olan bir insan her iki dilede hakim olmalıdır.

Görüşürüz ..



F
20 yıl
Çavuş

Bence asp ninde php ninde kendine has üstün yönleri var tabiikide. Önemli olan bence bir tanesini öğren ama tamamiyle öğrenmendir. Çünkü bir dilde profesyonel olursan ve müşterinin her isteğini bu dil ile yapabilecek seviyede olursan zaten başka hiç bir dili öğrenmene gerek kalmaz. Bence yapman gereken asp veya php farketmez bir tanesini seç ve onu en iyi şekilde öğren. Beni sorarsanız ben php yi kullanıyorum. İlk başta onu öğrenmek istedim öğrendim ve başka hiç bir dile ihtiyaç duymaksızın her istediğimi yapabiliyorum.
Sanada bu seçiminde allah kolaylık versin :))).

İyi Çalışmalar.



D
20 yıl
Yüzbaşı

asp'ye baslayacaksan .net den gir. cunku sonradan gecmen zor olabilir, mantik olarak farkli.

gerci .net kodlari linuxta da buyuk olcude calisir ama MS politikasindan uzak durmak icin en iyisi pasa pasa php ogrenmek. sonucta php de windowsta da linuxta da calisiyor.



S
20 yıl
Er

asp öğrenmek daha kolay aslinda ama php dili daha iyidir.eğer visual basic bilgin varsa aspde işin kolay ona yönel derim,ama eğer ikisinede en baştan başlicaksan php öğren derim



P
20 yıl
Binbaşı

önceleri vbasic ile başlamıştım bu yüzden asp ye başlamak daha kolay olurdu ama php ye heves ettim ve Php'ye öyle bir alıştım ki birşeyler yazmak harbiden keyif veriyor. Şimdi öyle oldu ki Vbasic yerine Php-gtk ya geçiş yapıcam. Ama Asp de illede öğrenilmesi gereken bişey.



C
20 yıl
Yüzbaşı

http://biltec.org/page.php?id=63 buray#305; bi oku istersen



İ
20 yıl
Yüzbaşı

Gerçek bir OOP ortamı sunması ve ADO.NET gibi olağanüstü bir veritabanı arabirimi, browser ve sayfa nesnelerini bağımsız programlayabilme, Web User Control'ler oluşturabilme bence ASP.NET i PHP den bir adım öne geçirdi. Sistemin biraz yavaş çalışması ve PHP hostlara göre maliyeti fazla olması dezavantajlar arasında sayılabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.