Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
365
Tıklama
0
Öne Çıkarma
bilgisayar durup dururken patladı! yardım lütfen
H
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1haftadır bilgisayar ara ara kendiliğinden restart ediyordu(günde bir kez)Bilgisayarım genelde hep açıktır,birsüredirde tozunu almadım.Dün durup dururken bilgisayar kapandı.Havalarda ısındığındanmı nedir bu aralar cpu ısımda 61 lerde hatta bir ara 69-70e çıktı.
Şimdi açmaya çalıştığımda anakartın ve monitörün ışığı yanıyor,hatta kasa fanı 1sn çalışıyor ve duruyor.Ama bilgisayar açılmıyor,ne yapmalıyım?Bilgisayar bozuldu elim ayağım gitti bir anda:(
Sistem:Amd athlon xp 2000+,256mb ddr pc2700ram+256mb ddr pc2700,asus a7s333



D
20 yıl
Yarbay

amd ve 70© ... oda güzel. madem sıcaklığın farkındaydın niye çalıştırmaya devam ettinki.. fan tozlanmış ve artık işlevini yapamaz duruma gelmiş olabilir. bu sebeplede CPU yanmışda olabilir. buyuk ihtimalle işlemci ama istersen bi deneme yanılma yöntemi uygula...



V
20 yıl
Yarbay

makinanın içini iyice temizledikten sonra bir daha açmayı dene. bios resetlemeside yap.



T
20 yıl
Teğmen

fanın iyi calişmiyor olabir. bide kullandıgın anakartta cop özelliği var.asırı ısınmada devreye girebilir. kullandıgın ram kaliteli degilse kendikendine rest atabilirde. ban de a7s333 kullandim arasıra mavi ekran cıkıp rest atıyordu. en son dandik oem rami değiştirdim kingston aldım duzeldi.



İ
20 yıl
Yarbay

bu aralar yeni bir ekran kartı,hd falan aldınmı?
sanki psu intihar etmis gibi geldi bana anlattıklarından...
70 dercede amd islemci yanmaz arkadaslar...



J
20 yıl
Yüzbaşı

bence işlemci fanındandır. fan çalışmıyosa dediğin dereceye çıktığında yanmamak için kendini kapatır. bu yüzden açılmıyo olabilir. sen bi işlemci fanını değiştirip dene derim



B
20 yıl
Teğmen

aynı sorunlarla bende karsılastım. Mutlaka termal pasta sur islemicyle fan arasındaki sıcaklık teması iyi olmadıgından, islemci ısındıgında kendisini otomatik kapatıyor.



A
20 yıl
Teğmen

Amd yada interl de olsa yanan işlemciler ilk tetiklemeyi aldıktan cok kısa bir süre sonra kapanır 1 sn içinde sistemin kendisini kapatmasına neden olucak kadar ısınan bir işlemci ise bence kesinlikle hasar görmüştür yani artık ifla olmaz tabi bir ihtimalde ana kartın veri yolları ama cok ufak bir ihtimal bence farklı bir işlemci ile dene büyük bir olasılıkla sistemin çalışacaktır.



H
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar cevaplar için sağolun ama sorun power supplydan kaynaklanıyormuş,gittim yeni bir tane aldım düzeldi.evet 70dereceyi gördüm birara şimdi düzeldi,61derecelerde ve buda normal malum sıcaklar başladı.Kendiliğinden restart atmasının sebebi,belki cop özelliğidir.Fanı daha yeni değiştirdim,şu an 4600rpmde çalışıyor.



H
20 yıl
Teğmen

Sen en iyisi o kasayı at ve daha sonra çift fanlı bi kasa al ama eğer sürekli açık kalacaksa ayrıyetten bi iki tane daha fan takmaya çalış.Ya da bulunduğun odaya bi tane klima taktır.



T
20 yıl
Er

ilk baş bilgisayarının takılı olduğu prizde topraklama var mı?
bide power supply'in çıkışlarında bir problem olmuş olabilir power supply değiştirmeyi bir dene...



E
20 yıl
Yüzbaşı

Bilgisayar nasıl patlar yaw? Sistemden kaynaklanıyodur.Ayrıca yaz geldi.Soğutma işlemine dikkat et.Nede olsa AMD kullanıyosun ;)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.