Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
351
Tıklama
0
Öne Çıkarma
hard disk bad sector testi?
L
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar.Ben arkadaşımdan 2.el harddisk almayı düşünüyorum da bunun bad sectoru olup olmadığını nasıl anlayabilirim?Test programları falan var mı?Yoksa bi şeyler kurup öle mi test edecez?



R
20 yıl
Yüzbaşı

En güzeli harddisce format attıktan sonra Xp yüklemeyi dene. Zaten Xp kurulum sırasında bad sector taraması yapıyor. Yalnız bu tarama sırasında gözden geçirme opsiyonunu hızlı değil yavaş yap böylece xp en ufak ayrntıyı bile gözden kaçırmamış olur. Daha da emin olmak istersen Xp kurulduktan sonra disk birleştiricisini kullanıp hdd in kaçta kaçının kullanılabilir olduğunu görebilirsin ya da ne kadar kayıp olduğunu.



W
20 yıl
Yüzbaşı

AYRICA BIR PROGRAM KULLANIRSAN SANA TAVSIYEM ASLA TEST SIRASINDA PROGRAMI KAPATMA BEN OYLE BI NANE YEDIM VE 60 GB LIK VERIM UÇTU
DİKKATLİ KULLAN BENCE



T
20 yıl
Yüzbaşı

ms dos komut istemine scandisk/surface yaz tarat veya format at format sonunda diste ne kadar bozuk küme olduğunu görürsün



C
20 yıl
Binbaşı

uzun uzun scandisk... tek tek gözükür ne var ne yok



V
20 yıl
Yarbay

İngilizce Windows kullandığım için İngilizcelerini yazıyorum, parantez içinde tahmini Türkçe karşılıklarını yazdım. Sabit diski taktıktan sonra Bilgisayarım'dan diske gel, üzerine sağ tıkla ve proporties (özellikler) de. Burada tools (araçlar) bölümüne gir error checking'e gel. (Türkçesi hata kontrolü gibi birşeydir heralde - en üstteki seçenek)Burada çıkan seçeneklerini ikisini de işaretle ve tarat. Bad sector'leri de tarayacaktır.



T
20 yıl
Yüzbaşı

scandisk surface yada format diğerlerini boşver sen



D
20 yıl
Yarbay

nasıl olsa arkadaşın bir şey olursa geri verirsin(tabi alırsa)
diğer bi yolda fdisk tir. FDISK diski bölerken inceleyerek bölüyor ve hatalı kesime işaret koyularak buralara tekrar yazılmamasını sağlıyor.



J
20 yıl
Yüzbaşı

scandisk veya format



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.