Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
239
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BEYLER YARDIM ! ! !
S
20 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

2500+ işlemci soltek in sağlam anakartlarından bitane var bir de twinmos ramlar. defaultta çalışırken sacred oynuyordum. oyun oynarken bir yöne bastım adamın gitmesi için ve takıldı devamlı o yöne dogre gitmeye başladı durmadı sonra windows tuşuna bastım çalışmadı ctrl alt delete yaptım yine olmadı yani klavye komple kitlendi ve sonra reset attım.
reset attıktan sonra çıkan ekranda şöyle diyor

keybaord error or no keybaord present
cmos checksum error-defaults loaded
warning!cpu has been changed or overclock fail
please re-enter cpu settings in the cmos setup and save before quit!

bu dört olay alt alta yazıyor. bunları görünce dele bastım biosa girmek için çalışmadı numlocka bastım çalışmadı ctrl alt delete yaptım çalışmadı. gittim dier klavyeyi taktım yine aynı muhabbetler yazdım. cpu yu çıkardım tekrar taktım yine aynı muhabbet oldu. bende allah alla ne iş diyerekten dier bilgisayardan sizden yardım etmenizi istediğim bu mesajı yazdı.
evet yorumlarınızı alıyım ben anakarttan şüpheleniyorum. ramlarde sorun yok ekran kartıyla zaten alakası yok ya anakart yada işlemci?? 1100 mhz de şu anda anakartın pilini çıkardım taktım yine aynı...

işlemciden de olamaz çalışmasa o görüntüler neyim gözükmezdi. bu arada anakart serial ata yı destekliyen soltek SL-75FRN2-RL



T
20 yıl
Binbaşı

Anakartla ilgili bi sorun gibi görünüyo ama yeri burası deil



C
20 yıl
Onbaşı

eğer alet oc liyken oyun oynuyoduysan eper anakart taki bişeye zarar wermiş olabilirsin. hiç açılmıyosa oyledir derim ben.



S
20 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

o/c li değildi makina default ayarlarındayken oldu valla yorum yapamıyorum. acaba keybaord un anakartla baglandığı noktada mı bir sorun var çünkü keyboardu görmüyor. ne dersiniz?



F
20 yıl
Yarbay

o anakartı kim secti hoca çokmu aradınız?



S
20 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

çok aramadımda anakart sağlam serial ata yı destekliyen anakartlardan bi cvp bulamazsam yarın distribitörü arıycam soltekin.



C
20 yıl
Binbaşı

DOstum bencede sorun anakartta. Ama oncelikle anakartin pilini cikartip biosu sifirlamalisin. Pili cikardiktan sonra fisi sokuk acma dugmesine bas. Sonra pili tak ve islemi tekrarla. Bende bu sekilde bios default a donuyor. Belki bu sekilde sorunu cozebilirsin.



S
20 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

sagolasın arkadaşım ama onu denedim yinede banamısın demiyor. valla ne zamandır bil. kullanıyorum biçok anakart geçiyo elimden ilk defa böyle bi sorunla karşılaştım hiç bişi yapamıyorum kaldım sap gibi..



F
20 yıl
Yarbay

klavye artık görmüyorsa makina muhtemelen anakartın ps2 portu gitmiş...Muhtemlen mouseda gitmiştir..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.