Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
23134
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: AUZEF 'in AÖF 'den farkı var mıdır ? (2. sayfa)
L
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin


quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

cvr haklı onları tanıtmak sana düşmez çalış ve geç sadece. Bunu parayla yaptırıyorlar ama sen bedavadan adamların ekmeğine yağ çalıyorsun. Sana tavsıyem uğraşma bunlarla vaktıne yazık

Aynen ya her konuya onlarin linkini koyuyor amaci nedir?
Para kazaniyorsan helal olsun derimde. Gereksiz yani yaptigi sey

Banlanması lazım zaten göz göre göre forumu kirletiyor. Kimse ilgi duymadığı halde konuları nokta virgül koyarak yukarı taşıyor. Şikayet ettim ama ilgilenen olmadı bundan sonra gördüğüm yerde şikayet edeceğim



N
6 yıl
Çavuş

Sonuçlar ve yorumlar Aöf diyor ama bence Auzef



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yüzbaşı

auzef için yorumlar çok eski. artık herilde sınav yapılıyor ama ben bürosuna filan gidicem diyorsanız büro yok basılı materyal yok pdf olarak tablete indirip okuyabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @nexcium
K
6 yıl
Onbaşı

her ikisinde de aynı anda okumuş/okuyan biri olarak aöf diyorum. Auzef bir çok açıdan çok geride.



1. auzef ders materyalleri açısından 1000 fersah önde. Basılı kitabı geçtim. İnternetten verdikleri ders notları inanılmaz kötü, amatörce bile değil. Yazım, imla hataları ve anlatım bozuklukları ile dolu. Bir tane şema, fotoğraf falan yok. Bazıları o kadar kötü ir dille hazırlanmışlar ki ne dediğini anlayabilmek için 10 kez okumak gerekiyor. Bölüm sonlarında verdikleri sorular hep hatalı.

Bunun yanında aöf te ders kitabı yanında bir sürü yardımcı kaynak verilirken auzefte ders videosu dışında bir şey yok.



2. Sınavlar açısından da aöf önde. Aöf heryerde sınav yapıyor, evinizin çok yakınında giriyorsunuz. Auzefte sadece bir kaç yerde girilebiliyor. Bazı şehirlerde hala sınav merkezi yok. Örneğin ben gebzeden Kocaeli üni. gitmek zorunda kalıyordum. 2-3 saat yol. Eğer zamanında sınav yerini seçmezseniz mecburen istanbula gelmeniz gerekiyor.



3. harçlar auzefte aöfün yaklaşık 2 katı. Aöf te 200tl civari verirken auzef 400 alıyordu.



4. aöfte tüm geçmiş sınav sorularına erişim açıkken auzefte böyle bir imkan yok. Ayrıca soruları açıklamadıkları için sorulara itiraz şansınız da kalmıyor.



5. benim auzefte hoşuma giden tek şey müfredat olmuştu. Gerçi ders içerikleri çok zayıf olduğundan pek yararlı olmuyordu ama müfredattaki derslerin tamamına yakını okuduğunuz bölümle alakalı, yani en azından görünüşte öyle.

Aöf'te çok fazla bölüm açılıyor ama bu bölümlerin müfredatını dolduracak kadar ders oluşturamıyorlar ve başka bölümlere ait alakasız dersler oluyor. Örneğin aöf'te fotoğraf, auzefte felsefe okudum. Daha doğrusu Auzefte felsefeye başlayıp sonra bıraktım auzefin saçmalıklarından dolayı. Neyse aöf'te fotoğraf bölümde sosyolojiye giriş, iletişim bilgisi gibi bölümle hiç ilgisi olmayan dersler aldım ki bu dersler fix olarak tüm bölümlerde var. Auzefte aldığım tüm dersler felsefe üzerineydi. Karşılaştırmak için Aöf-auzef müfredatlarını aynı bölümler için karşılaştırabilirsiniz.



6. Auzefte güzel bir diğer şey örgündeki gibi her dersin bir hocasının olması. Bu hocalarla iletişim kurma şansınız da oluyor ve azda olsa üniversiteli duygusu yaşıyorsunuz. Aöf'te böyle bir durum olmadığından üniversite okuyor havasını hiç hissedemiyorsunuz bile.



7. Auzefte kötü bir şey de sınav sisteminin çok kötü olması. 6 dersin 5'ini cumartesi birini pazara koyabiliyorlar. Bir sınavdaki 20 sorudan 12'sinin iptal olması gibi saçma sapan şeyler olabiliyor.



8. Diğer bir nokta herhangi bir problemde auzef'te çözüm bulmak nerdeyse imkansız. İletişim kanalları sıfır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @evandevan5a1
E
6 yıl
Yüzbaşı

destan gibi yazmışınız emeğinize sağlık,

anadolu aöf te ben geçen yıl sosyal hizmet bölümü için 275 lira ödedim atatürk aöf için 290 lira ödedim
sonra anadolu aöf ten mesaj geldi. 2 üniversite aynı anda okuyorsunuz 35 lira daha ödemeniz lazım ödedim.310 tl oldu.

istanbul auzef henüz kaç yıl geçmesine rağmen sistemini oturtamadı.kitap yok ama pdf yi indirip tabletten çalışmışlığım vardı

bölümle alakalı dersler vardı ama sınavda kitapta anlatılmayan yerden soru geliyordu ben özellikle kitabı öğrenci işlerindeki adamın önüne koyup siz arayıp bulurmusunuz sorunun cevabını diye rica etmiştim
seminerlerin birkaç tanesine bende gittim hocalar güzel anlatıyorlardı. üniversiteli algısı güzel.haklısınız.

anadolu aöf te alakasız dersleri vermemeleri lazım ama ikinci üniversite ile gelen için (inklap türk dili ingilizce muafiyeti var) aslında elemeleri gerekiyor.


artık anadolu aöf te sınav sorularının yanlışlığına itiraz edilebiliyor sınav sonuçları açıklanınca da notlara itiraz edilebiliyor.
buda atatürk aöf nin yeniliği diye müşteri kaçmasın diye getirdiler galiba :)
damat bakan açıklama yapmış anadolu aöf kitap basılmıyacak güncelliğini yitiriyor diye bence iyi olmuş destan gibi yazıyorlardı uzun yazıları okumaya pek sabrım yok artık. eğem yada murat yayınları güzel özet yapıyorlar bazı spesifik bölümlerde uzman kariyer de iş görüyor.
sınav merkezi sayısı auzef te artmıştı en son 55 olmuştu galiba tam rakamı yazıyı okuyacaklar için auzef sayfaya baksınlar.

anadolu aöf sınav soruları o derse ait en az 5 yıllık sorular mevcut yeni açılmadıysa o ders bütün derslerin tüm eski yıl soruları var.
bu arada atatürk aöf yi es geçmeyelim aöf ailesinin 3.kardeşi. onun da soruları yayınlanıyor üstelik sorular hatalımı değilmi diye açıklamalı yayınlanıyor. vize soruları yayınlandıktan sonra final gününe kadar ekranda kalıyor final günü kaldırıp akşam saat 6 gibi o günki girilen sınavın sorularını koyuyorlar.kaybolmasın diye ufuk ali aslan isimli kişinin telefon uygulaması var hem anadolu aöf için hemde atatürük aöf için ona mail atıyorum telefonunuza indirirseniz çok faydasını görürsünüz.bazı bölümlerde sırf o uygulama sayesinde mezun olanlar var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 16 Ağustos 2018; 16:27:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @karaelf7
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.