Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
165
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ethernet Kartı ile ilgili???
A
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar ben Kablo internet kullanıcısıyım.Bilgisayarımdaki anakartda usb'ler 1.1...... Bağlantı hızım diğer 64k kullanıcılarına göre yavaş.Sorun bundan mı kaynaklanıor? Birkaç arkadaşım usb eski sen ethernet kartı al sorunun çözülür dedi.Bide size sorıyım dedim ne dersiniz? Ona göre ethernet kartı alıcam...Ethernet kartlarını da araştırdım biraz.Surecom xpde tanınmıomuş dierlerinin de fiyatı bana biraz yüksek geldi bi network kartı için... Walla tek istediğim internet bağlantımın düzelmesi...Öneri ve tavsiyelerinizi bekliorum...Saygılar...



C
20 yıl
Yarbay

kablonet i aldığın firmaya sordunmu onlarda "ethernet al düzelir" dedilermi???



Y
20 yıl
Binbaşı

64k için USB1.1 veya 2.0 olması çok farketmez ama ethernet her durumda USB'den hızlıdır ama yani yavaş derken ne kadar yavaş. Normalde KabloNet 64k için normal durumlarda en az 8kb/s download hızı garanti ediyor senin hızın bundan da yavaşsa sorun ya bağlantıda yada USB'den ama yok diğerleri 15kb indiriyo ben niye indiremiyorum diyosan bu o bölgedeki kullanıcı yoğunluğu ve download yaptığın server'a göre değişir...



D
20 yıl
Yarbay

ayrıca belirteyim, modemi ethernet kartından takınca çalışmayacak. bunun için endişe yapma, kabloneti arayıp tekrar "modemimi ethernetten bağlıyacam" diyeceksin.. cunku USB ile ethernetin sistemden aldıkları ip ler farklı... sonra modem bozuldu filan deme :-)



K
20 yıl
Yarbay

walla bu sorunu bugün 2. duyuşum usb dne ethernete geçince bağlanmicak die
ama ben ilk aldığımda usb den ethernete yada ethernetten usb e taktığımda çalıştı ip im filan dieşti hemen sorun olmadı..



A
20 yıl
Yarbay

Bağlantının bir sorun yaratacağını sanmıyorum.. USBde iken modem driverlarını kontrol et. Çünkü yarattığı 12MBitlik bağlantı ve ağ bağlantısı bazen problem yaratabiliyor.. kimi zaman windows IP yi algılayamayabiliyor. Ama güncel driverlar ve firewall ayarlarıyla düzeliyor. 3rd Party bir firewallı windowsunkine tercih etmek performansı olumlu yönde etkiliyor.

Ama 64k da donanımların bant genişliğinin problem yaratacağını sanmam..

Ama yine de ethernet istersen 1000MBit ten aşağı kart alma derim. Kaldı ki onboard çipler bile gigabit ethernet sunuyor artık.



A
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlginiz için teşekkürler...Kablonet en az 8 diomu bilmiorum ama benim 8den düşük...Kazaada bazen 12k'ya nadiren ve kısa süreliğine çıkıo.Belki virüstendir die paso format attım norton 2004 yükledim filan ama ondan da olduğunu sanmıorum.Ben son çözüm ethernet kartı alıcam fakat marka bilmiorum hangisini almalıyım.Bu konuda deneyimli birileri yok mu?Bu arada1000mbit gerekli olmaz sanıorum çünki 64k o kadar geniş bi bantgenişliği deil galiba emin deilim.Açıkçası çok paralar dökmek istemiorum artık bilgisayara yeterince döktüm:)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.