Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
70
Cevap
1314
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: İmam Hatip ve Meslek lıselerıne uygulanan Katsayı (2. sayfa)
A
20 yıl
Yüzbaşı

Yeniden ÖYS gelsin, tüm katsayılar kalksın(TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği/kabul ettiği her lise ve dengi diplomaya sahip kişi yarışa eşit şartlarda girsin). Tabii ÖYS'nin de bilgi depolatmaktan başka ne işe yaradığı tartışılır ama ülkemizde gene de en az tepki görecek sistem bu heralde.

İmam Hatipliler de bu ülkenin vatandaşları, onlar oralardan çıkar da avukat/savcı/mühendis/vali olur diye korkuyorsak-bu korkumuzda ciddiysek- o zaman şu anda İmam Hatipler'de verilen eğitimin tartışılması gerekir, aksi takdirde sorun nedir anlamıyorum. Yani bir yandan adam devlet okulunda eğitim görecek, diğer yandan aynı devlet kendi yetiştirdiği öğrenciye güvenmeyecek, bu olmaz.

Elektrik-Elektronik'te okuyan öğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisliği için, Bilgisayar bölümünde okuyanlara Bil. Müh. için ek katsayı verelim muhabbetine kesinlikle karşıyım. Teknik eğitim ile akademik eğitim birbirinden farklıdır. Eğer bir normal lise öğrencisiyle sınava girip kazanıyorsa başımın üstünde yeri var; ama bir insan çok güzel kasa topluyor, temel elektrik devrelerini biliyor diye de mühendis olması için bir avantaja sahip olmamalı.



A
20 yıl
Yüzbaşı

Üniversite sınavının bütün liselerin müfredatını kapsayacağı hakkında birşeyler duydum Kanal D'de, doğru mudur? Öyleyse işin çivisi çıkar.



S
20 yıl
Onbaşı

Arkadaslar konusuyorsunuz kacınızın bu işten agzı yandı bilmiyorum benim yandı ben 98-99 da end. mes. 2 sınıfta tesviye ögrencisiydim kanun cıktı ve ben ortada kaldım (2000 össye girmedim)2001 össde ham 134 puan aldım cok degil ama benim için iyiydi buna bide 30 puan ek puan geldi 164 ve tercih edebildigim tek 4 yıllık okul talaşlı üretim ögretmenliği en düşüğü 184 puan ama ben istediğim bölüme onuda bırakalım teknik agırlık tüm bölümlere gitme hakkım olsaydı 2 yıllık bilgisayar operatörlüğü okumazdım.
benim zamanımda lise 2 de kalmak yoktu kaldıgın bütün dersleri allatan alıp 3 de vermen gerekiyordu ben lise 2 de bu kanun cıktıktan sonra istemeyerek(ailemin istegi ile ve meslek lisesine giden ögrencilerin % 50 si benim gibi ) gittigim okulu bırakıp düz lisede lise2 den bir sene geç başlamak istediğimi söyledim evdedkiler sınıfta kalırsan düz liseye geçiririz dedi sınavlara girmedim ama alltan 7 dersle (toplam 9 dersimiz vardı) vardı 3 sınıfa geçtim ve 3 yılın sonunda lise 2 den tek dersim kaldı okulum subat dönemine uzadı (bu bölüm 2000 öss ye niye girmedigimi açıklıyor )
Kimsenin ne yök başkanının, ne benim, ne başbakanın, nede bi başkasının sen busun başka seçim şanşın olamaz demeye hakkı yok katsayı olayı eşitlensin zaten kötü olan meslekliler kendilinden elenir ama iyi olanları önünü kesmeye kimsenin hakkı yok



S
20 yıl
Onbaşı

bakın benim okudugum iki yıllık okulun okul birincisi bir imam hatip mezunu bi arkadsımdı(onun imam hatipe giderken amacı imam olmak değildi [yada değilmiş daha dogru olur]. ben sonradan ögrendigim için ), bizim sınıf birincisi ise motor bölümünde okumus ali'ydi benim bi dönem ev arkadasım ali onunda meslek lisesine istemeyrek gittigini biliyorum ailesi işsiz kalmasın diye yollamış.
bizim sınıfta özel kolejden(2) süper liseden(1) düz liseden(38 - diğerleri) mesleklisesi bilgisayar bölümünden(5) diğer meslek dallarından(3 [ben ve ali dahil]) imam hatipli(3) ali hepsınden iyi demekki sınf birincisi oldu. eminim diğer bölümlerde buna Yaklaşık bi ögrenci dagılım varmıştır yani bi imam hatiplide okul birincisi hepsınden iyi olabiliyor yani onlar daha iyi yerleri hak ediyorlarlar.



B
20 yıl
Yüzbaşı

ticaret meslek lisesinde matematik sınavı soruları
10 soru soruluyor 5 tanesi cevaplanacak
soruların hepsi log 2 tabanında 2 üssü x
bu insanlarla anadolu veya fen liselerinde okuyanlar bir tutulamaz!
imamhatiplere gidenler zaten imam olmak istiyorlar(istemiyorlarsa gitmesinler)



H
20 yıl
Yüzbaşı

+1
mühendis olmak isteselerdi düz liseye giderlerdi zaten



J
20 yıl
Yarbay

arkadaslar bir de söle bi durum war: Ben de canimi disime takarak anadolu lisesinde yüksek sayilcak bi puan yaptim(830civari) ama yabanci dil egitimi çin odtüde dewam ettim simdi burda da adaletsizlik olmaz mi?? Hiç bi okula avantaj werilmemeli ööle yok fen lisesine giren ek puan alsinmis bos isler bunlar ki arkadaslarin dedigi gibi fen lisesine girebilen adam öss de niye düz liseye gidenden daha basarisiz olsun-anca bnm gibi kazanip da gitmediyse basarili olur.



M
20 yıl
Er

konunun tümünü okumadım ama bir fen liseli olarak yasanın çıkmasına sevindim,onlarında eğitim özgürlüğü olmalı bu arada biz daha fazla katsayı almıyoruz yeni yasaya göre katsayılar eşit hatta onlar bizden daha bile avantajlı



C
20 yıl
Yüzbaşı

eşitlik olmamalı diyenlere cevabım şudur!
kardaşım, siz kendinizi onların yerine koyun ondan sonra konuşun... ne demek ya, öyle adaletsizlik mi olur...
bütün liseler aynı eşitlikte olmalı... ihl nin diğer liselerden eksiği yok, fazlası var vesselam..


* türkiye deki sistem kafir, yönetim münafık olunca oluyo işte!!
* --------------------------------------------------------------

neden insanların dinleri ile oynuyorlar?, neden kızların baş örtüleri ile oynuyorlar, sizin atalarınızda öyleydiler kardaşım...
--
insanların dini ile oynamayın, ne yani ihl e giden adamlar, o bar senin bu bar benim gezen sabah akşam fuhuş yapan, dünyaya neden geldiğini bilmeyen ahmaklar mı olsalardı, ey türkiyye!!!!



A
20 yıl
Yüzbaşı

codex kardeşim bilmiyorum yazdıklarımı okudun mu okuduysan eşitlikten yana olduğumu görmüşsündür.
ama bu yasayı destekleyenler olarak siz de düşüncelerinizi böyle ifade ederseniz sürekli kutuplaşma olur, ondan dolayı herkes karşısındaki biraz da olsa anlamaya çalışmalı, illa onunla aynı fikirde olmak zorunda değil tabii.

"ihl nin diğer liselerden eksiği yok, fazlası var vesselam" : Bütün lisede okuyan insanlara aynı katsayı uygulansın, ama kimsenin kimseden ne eksiği ne fazlası olsun.

"türkiye deki sistem kafir, yönetim münafık olunca oluyo işte!!" : Bunu biraz açar mısın? Sistem nasıl kafir oluyor? Sistemde laiklik varsa -ki var- sistem kafir, müslüman, ortodoks olamaz. Yönetimden kastın nedir? -Kişi, kurum ismi vereceksen istersen PM at-

"neden insanların dinleri ile oynuyorlar?" : İmam Hatip meselesi ile din meselesini birbirinden ayır, bu ülkede 5 vakit namaz kılanların kaçı imam hatip mezunu? Haa, şunu söyle: "insanlar istedikleri takdirde daha fazla din eğitimi alabilmeliler", bunu ayrıca tartışırız: Nerde, nasıl almalılar? Zorunlu din dersi olmalı mı falan?

Başörtüsü olayına gelince şahsen insanlar işlerini aksatmadıkları sürece takmalarında bir sakınca görmüyorum, ama kılık kıyafet özgürlüğü her yerde herkese olmalı. İnsanların bazı yerlerde toplum baskısı ile istedikleri gibi giyinemedikleri de ortada. Burada yer tartışmak pek doğru değil ondan yazmıyorum ama bunu sen de gözlemlemişsindir.

Saygılar.



A
20 yıl
Yüzbaşı

Elemanlar ne yapıp edip yasayı sınava yetiştirecez diyo. ülen bendekide ne şans ya.bi düz liseli olarak bu kadar kişiyi öss sınavına yığmanın hiç iyi olmayacanı düşünüyorum.Teknikerlikle mühendislik arasındaki farkı anlayamayan zihniyetler sadece benim deil hepimizin başını yakacak arkadaşlar.neyse derse devam..



C
20 yıl
Yarbay

eğitim sistemi kökten değişmeli...

şu anki sistemle oynamanın hiç bir adalet getireceğini düşünmüyorum... ancak siyasi çıkar sağlanabilir...

bu arada bende meslek lisesi mezunuyum....



Y
20 yıl
Çavuş

Kimmiş o Anadolu, Fen Liselerinde deliler gibi ders çalışan? Yada kimmiş o mühendislik fakültesine gitmeyi hayal eden?

Mühendis olmayı hayal eden kimseler integral, limit, türev, trigonometriden bi haber şekilde lise bitiripte sonra mühendis olacağım demesi ne kadar doğrudur? Bir kimyacının aldehitler, ketonlar, karboksilli asitlerden bi haber şekilde, bir fizikçinin dalgalar fiziğinden bi haber şekilde üniversite sınavına girip, kazanarak mühendis olma hayalleri kurması ne aptalcadır. Üniversitede önüne getirdiklerinde "höö" diye bakması mı daha güzel acep?

O Anadolu, Fen Liselerinde okuyupta yok şu şu kadar puan, bu bu kadar puan alsın diye ahkam kesen kardeşler düz lise ile arasındaki farktan bahsediyor. Onlar dötünü devirip yatarken, ben ter akıtıyorum diyor. Onların anlayışıyla o zaman bende onları çok güzel hakir görürüm. Sizin ter akıttığınız soruları ben kalem değmeden yapıyorum ne olacak?

Hanginiz hanginizden üstünsünüz? Hanginiz diğerinden farklı bir eğitim alıpta bir adım öne geçiyorsunuz? Hepiniz müfredatı aynı. Sonuç sınavda belli olur. Aldığınız eğitimi sınavda gösterirsiniz. Yok ben şöyle terliyorum, böyle terliyorum demesi değil. Kaçınız Inx'in integralini aldı? Kaçınız bir sınavda 5 tane integral, 3 limit, 3-4 tane trigonometri sorusu ile başettide benim eğitimim ondan daha iyi diyebiliyorsunuz?

Ama bunda suçlu olan siz değil mamacılığa alıştıran devlet politikasıdır. Sözde her sene binlerce mühendis mezun oluyor üniversiteden ama kaçının bu dediklerimden haberi var? Adamlar forsuna bakıyor inşaat mühendisliğine zıplıyor ondan sonra önüne 7 katlı integraller geldi mi ağlayacak yer arıyorlar.

Ve Anadolu, Fen Liseleri her zaman düz liseye göre + puan ile sınava girmişlerdir. Neyse mesele Anadolu, Fen Lisesi değil. Okusan ne yazarrrr, okumasan ne yazarrr? Sonuçta hepiniz bir kevgirin içine atılacaksınız ve üste kalanlar üniversiteye girecek. 2 milyon kişi sınava girer 300 bin kişi üniversiteye alınır. Bu iş böyledir. Girmek isteyen olursa oturacak çalışacak eşşekler gibi.

Bizim zamanımızdaki gibi hiçbirinizin birbirinize fark atacağı bir nokta yok. Bizim zamanımızda ne olurdu Biyolojiden, Lise 3 Fizik ve Matematiğinden fark atılırdı. Şimdi? Şimdi ise 4 işlem soruları. Fizik, Kimya, Biyoloji desen hikaye. Sayısalcı adamın fark atacağı yer bu sefer Sözel kısım kalıyor. Türkçe, Edebiyat, Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Coğrafya bunları yaparsan farkı atarsın yoksa birinin meslek lisesine 1 puan sana 5 puan vermesiyle fark atmışın ne?

Nitrogliserin demiş "iyi de ben o eğitimi haketmek için çaba gösterdim sınava girdim başarı kazandım.." bize mi gösterdin o çabayı kardeş? Şimdi ki sınavında da bize gösterecek değilsin çabanı kendine göstereceksin. 3.5 saatlik sınava sıkıştırılan hayatlar içinde "başarılı oldum" diye konuşman anlamsız olur çünkü 1 seferliğe mahsus o olayda belki de senden nice üstün insanlar vardı ancak sınav şartlarından dolayı senin yaptıklarını yapamadılar. Hadi sen kazanamasaydın o Fen Lisesinide, düz liseye gitseydin ne olacaktı? Görürdüm o zaman bu şekil konuşmalarını. O yüzden konuşmalarınızı yaparken laflarınızı ölçün, biçin, tartın. Sadece kendinizi düşünmeyin. "Ne oldum değil ne olacağım" deyin.



Y
20 yıl
Çavuş

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by codexboy</i>
<br />eşitlik olmamalı diyenlere cevabım şudur!
kardaşım, siz kendinizi onların yerine koyun ondan sonra konuşun... ne demek ya, öyle adaletsizlik mi olur...
bütün liseler aynı eşitlikte olmalı... ihl nin diğer liselerden eksiği yok, fazlası var vesselam..


* türkiye deki sistem kafir, yönetim münafık olunca oluyo işte!!
* --------------------------------------------------------------

neden insanların dinleri ile oynuyorlar?, neden kızların baş örtüleri ile oynuyorlar, sizin atalarınızda öyleydiler kardaşım...
--
insanların dini ile oynamayın, ne yani ihl e giden adamlar, o bar senin bu bar benim gezen sabah akşam fuhuş yapan, dünyaya neden geldiğini bilmeyen ahmaklar mı olsalardı, ey türkiyye!!!!

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

@codexboy,

İşi siyasete dökme![ban][ban][ban]

İHL'nin ne fazlalığı varmış? Ne demek insanların dini ile oynamayın, ne demek o bar senin bu bar benim gezinmek? İHL'ciler din kitap adamı, o gezinenler bilmem neyin adama mı? Sana mı düştü milletin dinini, kitabını sınıflandırmak? Ben nice senin o İHL'cileri tanırım desem ne olacak? Yolda sokakta fink atıpta öpüşüp, koklaşan. Barlarıda varrr, evlerideeeee var. Evlerin içinde yapılanıda varrrrrr. Hani nerede senin ehl-i müslüm İHL'lerin? Milletin dini, imanı konusunda sana 3. tekil şahıslık düşer. Herkes kendinden sorumludur, o yüzden kendi hesabını tut. Bir elin 5 parmağı 1 mi ki 70 milyon nüfusu bir tutuyorsun sen?

Senin hacı, hoca dediklerinde "en büyük dolandırıcı" diyorum bende var mı ötesi? Göbeklere muska yazmalar, evlerde okuyup üfleme niyetine hatunları götürmeler. Senin dünyaya neden geldiğini bilen tayfaların bunlar. Burada politika yapacağına git dünyaya gelme sebebin olan işlerle uğraş[ban]



N
20 yıl
Yarbay

sana neden böyle düşündüğümü bizzat şahsen yaşadığım olumsuzluklarla anlatırdım ama artık olumsuz konuşmaktan bıktım anlıyormusun???

ne halimiz varsa görecez zaten senin demene gerek kalmıyor



G
20 yıl
Yüzbaşı

yaramazkedicik
saygısızlık etmiş
bir sandıkta çürük bir elma bulunmakla tüm elmalar çöpe atılmaz
bir şehirde bazı kendinibilmezler yüzünden umum şehir ahalisi zan altına alınmaz
istanbulda cinayet işleyen bir esnaf yüzünden maraşta bir dükkancı hapse atılamaz
sen tanıdığın üç beş hafif meşrep hocalar yüzünden umum "hacı hocalar" böyledir demen gayet aşağılık bir suçlamadır
ehli vicdan olanlar benim bu söylediklerimi anlayacaklar



Y
20 yıl
Çavuş

galaksi, okuyuvereceksin codexboy'un yazdıklarını ondan sonra konuşacaksın kardeş!! Ötesinde saygısızlığını kendine sakla.



G
20 yıl
Yüzbaşı

başkası saygısızlık yapıyorsa
sende efendi efendi anlatırsın
saygısızlık yapmanın lüzumu yok
hem umum insanları zan altına alacak sözler sarfetmek
hiç de hoş değil



C
20 yıl
Yarbay

bilgi:

bir kişi, eleştirdiği insanın eleştirdiği yönüyle başka bir kişiyi eleştirirse o insanında eleştirdiği kişiden bir farkı kalmaz...



Y
20 yıl
Çavuş

Kusra kalma kardeş bizde böyle ne yazık ki... İnsan olana gögsümüzü yere sereriz...