Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
353
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilişim Sistemleri Mühendisliği (Biraz şahsi bir soru)
C
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tüm foruma iyi geceler,
Bu sene bilişim sistemleri mühendisliği yazmak istiyorum. Ama aklımda bir çok soru var. Bilgisayar mühendisliğinin %50 burslusuna puanım yetmeyeceği için burada biraz karar kıldım gibi.
Benim en büyük hayalim Amerika'da hayatımı sürdürmek. Bir çok kişi "aha bi hayalperest ergen daha" cümlesini kurabilir fakat bu konuda danışmadığım adam ve çizmediğim yol kalmadı. Sırf önümü açsın diye yıllarca mf okudum. Neyse lafı uzatmadan sorularıma geçeyim. Amerika'da yaşayan bir çok kişinin bildiği Oyungezer dergisi editörü Göktuğ Yüksel var. Kendisi IT Mühendisi, IT Engineer diyorda ne olduğunu Türkiye'de ki karşılığını tam olarak bende bulamadım. Bilişim Sistemleri Mühendisliği gibi geldi gözüme. Oralarda da eğlenceli bir meslek gibi gözüküyor. Bende öyle bir meslek arıyorum açıkçası bilgisayarın yazılım kısmıyla pek uğraşmadım, donanım kısmı daha çok hoşuma gitmiştir ama zorunluluktan yazılımı sevmeye çalışacağım. Üzerine de sertifika programı gibi olursa ki sanmıyorumda yüksek lisans gibi bir şeyler düşünüyorum.
Amerika'da Bilişim Sistemleri Mühendisliği mi daha çok iş görür yoksa Yazılım Mühendisliği mi? Veya önerebileceğiniz düşük puanlı orada da iş görecek bir meslek var mı?

Zaman ayıran herkese teşekkür ederim.



C
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Konu sanırım buraya olmadı, "Konu Dışı" bölümüne daha çok uyar sanırım. Forum görevlilerinde taşımalarını rica ediyorum. Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.