Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
221
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kollektif Bilgi konusunda düşünceleriniz neler?
G
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Bilmiyorum ne derece doğru bir terim ancak anlatmak istediğim kavramı karşılayacak başka terim bulamadım. Bilindiği üzere bellek çeşitleri ikiye ayrılır: İç Bellek, Dış Bellek. İç bellek kendi belleğimizdir. Dış bellek ise aklımızda tutmamız ya da daha doğru bir deyimle hatırlamamız gereken bilgileri kaydettiğimiz dış belleklerdir. Örneğin telefon. Arkadaşımızın doğum gününü telefonumuza kaydederiz mesela.
Şimdi soruya gelelim. Kollektif bilgi, ileride dış belleğin geliştirilmesine bağlı olarak oluşturulacağı düşünülen ortak bilgi ağıdır. İnternetten farkı, sizin öğrendiğiniz, sizin bildiğiniz bir şeyi başkalarının da bilmesidir. Peki sizce böyle bir şey ne kadar yararlı, ne kadar zararlı olur? Biraz daha ekleme yapayım. Eğer insanlar yeteneklerini de paylaşabilecek olsalardı bunun yararı mı daha çok olurdu yoksa zararı mı?
Not: Eğer yanlşım varsa yanlış bilgi vermişsem, düzeltirseniz seviniriz. Sonuçta hiçbirimiz bilginlik taslamıyoruz, yanılabiliriz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.