Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
202
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kaldirma kuvveti sorularim bakin beyleer
F
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

F
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
11 yıl
Binbaşı

1) Sıvı eklenince oluşacak yeni sıvının yoğunluğu 2d ile 1d arasında bir şey olacağından azalıcak. Dolayısıyla suyun uyguladığı kaldırma kuvveti azalıcak. Şimdi sol taraftaki ipli sistemin dengesi şöyle; mg = Kaldırma kuvveti + T. Kaldırma kuvveti azaldığından(mg değişmiyeceği için) T'nin artması gerekir. Sağ taraftadaki kuvvet ise mg - T(basınçla orantılı olarak) T arttığından aşağıya doğru yapacağı kuvvet azalıcak, dolayısıylada basınç azalıcak.

2) İlk başta ( suya batırılmadan önce) K ve L cisimlerinin kütlelerine baktığımızda L'ninkinin 2 katı olduğunu görürüz. Şimdi suya batırdığımızda tamamen, iplerdeki gerilmeler( K ile kaldıraç, L ile kaldıraç arasındaki) mg - kaldırma kuvveti kadar olacak. Yani K için mg - Vd(1).g, L için ise 2mg - 2vd(2)g kadar olacak. Şimdi iplerdeki gerilmeleri bulduk. Bunlar son durumduda dengedeymiş. O noktasına göre moment aldığımızda;

2.g(m-vd(1)) = 2g(m-vd(2)) olacak. Buradan da görüleceği gibi d1 = d2.

3) Şimdi II. öncüle bakarsak değişmediğini Kaldırma = Vb.ds.g'den görürüz. ( Hiç bir nicelik değişmiyor). III de yanlış oluyor. İpteki gerilme kuvveti = mg - Fk. Hiç biri değişmediğinden o da değişmez. I. öncül; Cismin alt ve üst yüzeylerine gelen basınç farkı zaten kaldırma kuvvetine eşit ki bunun değişmediğini II. öncülde görüyoruz. Bu yüzden doğru.

4) Cisimler ilk durumda yere çökmüş konumda olduğu için mg'leri kaldırma kuvvetine eşit. Yoğunluğu daha fazla sıvı koyarsan cisimler biraz daha yukarı çıkacak yani çökme durumu hiç bir şekilde olmayacağından mg leri her zaman kaldırma kuvvetlerine eşit olacak. Mg leri hiç bir zaman değişmeyeceği için kaldırma kuvveti de değişmez. Batan kısımları azalıcaktır. Çünkü yoğunluğu daha fazla olan bir sıvı ekledik. Y cismi X cismi sıvının üstüne çıkıcak vs.

5) Vbdsg =Vcdcg eşitliğinden cisminin hacmi batan kısmının hacminin 2 katına eşit olduğunu görüyoruz. Yani cismin hacmi 2v ise batan kısmı v. F kuvveti ağırlığına eşit yani F = mg = 2d.2v = 4dv. Cismin taşırdğı su miktarı batan hacmi kadar olduğundan yani v llik ve 4d yoğunluklu su taşırır. Bu kadar miktar su L kabına gidecek, sıvılar karışmadığından ve L kabına gelen sıvının yoğunluğu L'dekinden daha fazla olduğundan 4d'lik gelen su alta çökecek, yani taşan su L kabındaki 3d'lik sıvıdan olacak ve V' kadar taşıcak. Yani kabın ağırlığındaki değişim 4d.v - 3dv olacak yani DV olacak. 4DV F olduğuna göre DV 1/4F olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 30 Mayıs 2013; 17:51:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Binbaşı

4.soruda her iki cisim için ilk durumda Fkaldırma = G olur 2.durumda da sıvının özkütlesi artsa da cisimlerin ağırlıkları değişmeyeceğinden gene Fkaldırma = G olur. ikinci şık doğru oluyor yani. sıvının özkütlesi artarsa x daha çok yüzecek y ise sıvının özkütlesinden daha düşük olacağı için yüzmeye başlayacak birinci şık da doğru üçüncüsü zaten yanlış cevap 1 ve 2



F
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Son sorum kaldi cok tesekkur ettim supersinizz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Forlan7

Son sorum kaldi cok tesekkur ettim supersinizz

Editledim mesajımı.



F
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Eyvllah eline saglik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.