Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
9883
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ehliyetsiz birisi üzerine kasko
E
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar daha cuma günü 2011 astra h kasa (eski kasası) 1.6 essentia konfor paket bir araç aldım. Aracı annemin üzerine yapmıştık. Annemin ehliyeti bulunmadığı için kasko fiyatı ve trafik sigortası fiyatı fazla çıkabilir diye şüpheye düşmüştük onun için aracı benim üzerime geçirmemiz durumunda da fiyat aldık. Fakat anadolu sigortadan aldığımız fiyata göre tam tersi yaşım nedeniyle bana daha yüksek fiyat çıktı. Bana anadolu sigortadan çıkan peşin fiyat 1887 tl iken anneme 1517 tl fiyat çıktı. Trafik sigortasında da durum böyle bana 730 tl anneme 520 tl fiyat çıkarttılar. Axa da ise anneme trafik sigortası için 458 kasko için 1380 tl fiyat istediler. Bu durumda aracı tekrar kendi üzerime geçirmekten vazgeçtim gibi.
Benim sizlere sormak istediğim ilk soru annemin ehliyetsiz olması kasko yaptırdıktan sonra bize bir sıkıntı çıkarır mı ? Açıkçası sigorta şirketlerinin ehliyetsiz birisine kasko yapması da pek mantıklı gelmiyor o yüzden kaza vb. durumda zorluk çıkartabilirler mi bana ?
İkinci sormak istediğim soru anadolunun bu fiyatı fazla geldi 1517 tl fiyat çıkartmışlardı anneme axa ise 1380 tl istemişti. Bu fiyatlar normal midir bu araç için ? Ankarada kullanacağız, aracın herhangi bir kaza kaydı da yok fakat annemin üzerine alınan ilk araç yani hasarsızlık indirimi gibi bir durum söz konusu değil.
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim bir an önce aracın kaskosunu yaptırıp kafam rahat etsin istiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekocfb -- 20 Mayıs 2013; 2:25:16 >

S
11 yıl
Yüzbaşı

1. Kasko hiç bir zaman ehliyete yapılan bir sigorta değildir. Araç sahibini olabilecek risklere karşı korumak için yapılır. Araç sahibi her zaman aracı kendi kullanmak zorunda değildir. Bazen araç sahibi bir kişi bile olmaz. Mesela şirketler de kişiler gibi kendi adlarına araç alabilirler. Hiç bir sorun olmaz. Ödemeleri zamanında yaparsınız, ilerde bir hasar ödemesi gerekli olduğunda annenizin adına yaparlar. Hasar ödemelerinin kendi adınıza yapılmasını istiyorsanız, annenizle notere gidip aracı refakatli ve refakatsiz kullanmaya ve doğacak her türlü hak ve menfaatleri anneniz adına takip ve tahsil etmeye yetkili olduğunuzu belirten bir vekalet alarak sorunu çözebilirsiniz.
2. Online sigorta sitelerinden (www.sigortam.net vb.) karşılaştırma yapabilirsiniz. Bir de yapacağınız kaskonun türünü (dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko) değiştirerek ucuzlatabilirsiniz.



E
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkürler bugün aksigortadan da fiyat aldım tam kaskoya 980 tl fiyat istediler açıkçası arkadaşlarım axa ile çalışıyorlar bana da onu tavsiye ediyorlar ama ben büyük olasılık ak sigortadan yaptıracağım. Ak sigorta hakkında bilginiz var mı acaba olumlu veya olumsuz görüşleriniz nelerdir ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekocfb -- 21 Mayıs 2013; 0:19:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @speaker
S
11 yıl
Yüzbaşı

Benim herhangi bir olumsuz duyumum yok.
Eğer kullanacağınız servisin anlaşması varsa bence yaptırılabilir.
Kolay gelsin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Teğmen

Benim kullandığım araba, ehliyeti olmayan babam üzerine ve gerek kasko yapılırken gerekse hasar olduğunda işlemlerde hiç bir sorun çıkmadı. Sadece tek sürücü klozu olmamasına dikkat et yeter.
Aksigorta'ya gelince; ablam akbank çalışanı ve müşterilerinden şikayet duyuyormuş genelde ancak şikayet eden müşterileri anlaşmalı servisleri vs bilmeyen kişilerde olabilir. Aksigorta'da o yüzden şartları iyi oku ve anlaşmalı servisleri iyice incele yaptırmadan önce ve şartlardan emin olduktan sonra yaptır sonuçta 600tl fark az değil ve anlaşmalı servisler + şartlar iyiyse son derece mantıklıdır.
Bu arada son olarak, ben 2 gün önce kasko yaptırdım ve ak ile allianz aynı fiyatı verdi, bence allianz'dan da teklif alın ve fiyatlar yine 900-1000 bandında ise allianz tercih edin derim.



E
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Allianzdan da fiyat almıştım onlar anadoludan da yüksek fiyat verdi. Anadolu 1500 küsür iken allianz 1700 küsür fiyat verdi. Birazdan sigorta acentesine tekrar gidiyorum şartları tekrar inceleyip herhangi bir olumsuz durum yoksa bugün yaptıracağım aksigortadan kaskosunu.




Bu mesajda bahsedilenler: @n_mert
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.