Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
5053
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiziksel klavyeden vazgeçemeyenlere: BlackBerry Q10
S
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


Thorsten Heins önderliğinde BlackBerry 10 ile yeni bir çağ başlatan eski adıyla Research in Motion, yeni adıyla BlackBerry; bugün düzenlediği özel BB10 etkinliğinde, Z10'la birlikte BB10 ailesinin ikinci üyesi olan Q10'u tanıttı.



Fiziksel klavyeden vazgeçemeyenlere: BlackBerry Q10


Günümüz dev dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefonlarla geçiyor. BlackBerry de, geç de olsa dokunmatik hareketler üzerine kurulu yepyeni bir BlackBerry deneyimi sunan BB10 işletim sistemiyle bu alanda elini güçlendirmiş durumda. Fakat çoğunluğunu BB kullanıcılarının oluşturduğu fiziksel klavyeye alışan bir kullanıcı kitlesinin varlığı da göz ardı edilemez. BlackBerry'de bu noktadan hareketle BB10 ile fiziksel klavyeyi bir araya getirerek, geçmiş ile geleceği, geleneksel ile moderni buluşturan Q10'u geliştirmiş.


Q10, alıştığımız BlackBerry cihazlarının tasarım çizgilerine sahip ikonik bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Ön tarafı kenardan kenara cam ile kaplı olan ve paslanmaz çelik çerçevesi bulunan Q10, üzerinde geleneksel BlackBerry QWERTY klavyeye ev sahipliği yapıyor. Diğer taraftan Q10, 3.1 inçlik AMOLED, inç başına 330 adet piksele sahip (720x720) dokunmatik ekranı ile BB10'dan tam verimle yararlanıyor.



Fiziksel klavyeden vazgeçemeyenlere: BlackBerry Q10


Donanım tarafında ise Z10 gibi Qualcomm'un 4.nesil Snapdragon platformu olan S4'den güç alan Q10, yongaseti üzerinde 28nm üretim süreci ile geliştirilen çift çekirdekli, 1.5GHz frekansında çalışan Krait merkezi işlem birimine ve Adreno 225 grafik yongasına sahip olup, 2GB'lık sistem belleği ile başta BB10'un gerçek çoklu görev yapabilme yeteneklerine cevap vermeyi başarıyor. Telefonun diğer özellikleri ise şimdilik belirsizliğini korumakta.


Özellikle tasarımı ve BB10 desteği ile birçok akıllı telefon kullanıcısını etkileyeceğini tereddütsüzce söyleyebileceğimiz BlackBerry Q10, Z10'dan farklı olarak tüketicilerle hemen değil, ancak Nisan 2013'de buluşacak.









 Haberi Portalda Gör

D
11 yıl
Yarbay

olmuş




E
11 yıl
Yarbay

MeeGo'dan gelen arayüz zaten mükemmel bir kullanım sunuyor cihaz da güzel. İnşallah bunun da beyazı da çıkar.



T
11 yıl
Binbaşı

ti omap işlemci yok muydu yav bu telllerde




J
11 yıl
Yüzbaşı

İçimde, çok derinlerde küçücük bir yere sahip olan fiziksel klavyeli telefon sevgisini canlandırdı :)



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

İşte bu güzel bir alet olmuş



G
11 yıl
Yarbay

Tasarım mükemmel



T
11 yıl
Yüzbaşı

Müthiş olmuş. Böyle devam BB.




O
11 yıl
Binbaşı

9900'ın ekranını büyütmüş ve böylece saçma bi telefon ortaya çıkmış. 9900'in tasarımı daha güzel bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
11 yıl
Yarbay

Fiziksel klaviye dedigin 3310 gibi olur , gerisi yalan




M
11 yıl
Binbaşı

Fena Olmuş. Marta kadar nasıl beklicez biz




K
11 yıl
Yüzbaşı

GSMarena ti omap 4470 dual core işlemci kullanılıyor diyor bu telefon için. Hangisi doğru?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
11 yıl
Binbaşı

S
11 yıl
Yarbay

Hoşuma gitti ama mağazası çok geride.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
11 yıl
Yarbay

Hem tuşlu hem dokunmatik telefonu oldu olası saçma bulmuşumdur. Samsung ve nokianın yıllardır yaptığı dokunmatik telefonlarının altına çağrı cevaplama ve sonlardırma tuşları bile gereksizdi. Adı üstünde dokunmatik cihaz zaten işin espiri ekranda tuş yapınca işin büyüsü kaçıyo , gene ufak tefek ses tuşu , power ve home tuşu olmalı tabiki ama fiziksel klavye çomak sokuyo işe. Dokunmatik ekranı hoş kılan zaten aynı ekranı evirip çevirip kullanmak , biraz daha açık konuşmak gerekirse mesajlara girince klavye çıkması , fotoğraflara bakarken bütün gereksiz ayrıntılardan kurtulup ekranda sadece fotoğrafın olması , internette sörf yaparak tuşlarla aptal bir imleci oynatmaya gerek kalmadan direk istenilen yere dokunulması vs vs. Ben telefonu beğenmedim muhtemelen 1000 tl üstü bir fiyatı olur ve küçük bir BB kullanıcısı grubundan başka kimsede almaz bu telefonu alternatifi çok zaten iphone , galaxy serisi , xperia serisi , htc nin lg nin telefonları hatta motorolanın telefonları derken zaten son yıllardaki imajı pekde iyi olmayan BB nin telefonlarından almak kimsenin aklına bile gelmez. z10 gene fena değil uygun fiyatlı olursa kendi sınıfında satış rekoru bile kırabilir. Ama BB işte curve serisi ile ele ayağa düştüğü halde gene kuyruğu dik tutmaya başlicaktır ve fiyatları dudak uçuklatıcaktır.



A
11 yıl
Binbaşı

Çok güzel olmuş ama benim merak ettiğim konu ; Android uygulamaları nasıl yüklenecek? :S




_
11 yıl
Yarbay

Sonunda istenilen donanim ozelliklerini verdi rim. Bir de android uygulamalari yuklenebilirse gule gule lumia diyebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

tasarım cok ıyı olmus ama bb market olarak gerıde kaldı...



0
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 3DMystic

çöp

+1


ayriyeten, dikkatimi çekti tanıtım videosunda bile resme zoom yaparken telefon hafif geç tepki veriyo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Binbaşı

Bence çok güzel