Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
46
Cevap
18014
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy S3 Mini OTG Kablosu (3. sayfa)
R
10 yıl
Yüzbaşı

Hâla çözüm yok mu???



nokia x2de bile var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ryuzaki Hideki

Hâla çözüm yok mu???



nokia x2de bile var

Samsung müşteri hizmetleriyle konuştum.Telefonun usb soketinde güç çıkışı değil sadece güç girişi varmış.Yani takacağın mouse'a telefondan elektrik gitmiyor.Dolayısıyla da çalışmıyor.Yani yazılımsal değil donanımsal olarak telefonumuz otg desteklemiyor.

Ebay gibi yurtdışı sitelerinde satılan y kablolar var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bununla çalıştığını söylüyorlar.Ben bilmiyorum denemedim ama yabancı sitelerde çalışıyor demişler.USB çıkışını prize veya bilgisayara takıyorsun, elektirik olarak onu kullanıyor.USB girişine mouse-klavye takıyorsun ve microusb girişini telefona takıyorsun.Baya perişan bi iş


Birde şu konu var:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2505473

Eğer joystick bağlamak istersen sixaxis adlı uygulamayı indiriyorsun ve ps3 kolunu bluetooth ile bağlıyorsun.Ben denemedim ama konudaki eleman çalışıyor demiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 12 Kasım 2013; 13:43:39 >

Y
10 yıl
Teğmen

http://forum.andronova.net/showthread.php?54837-OTG-USB-Flash-Bellek-Ba%F0lama-(Kernel-Yada-Root-Gerektrimez)

Burada otg kablosu ile baglayanlanlar var biraz zahmetli isterseniz bi bakın ben denemedim daha Cinden öylesine siparis vermiştim bugün geldi daha otg kablom direk taktım çalışmadi hali ile akşam bu linkteki gibi denicem bi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
10 yıl
Er

Arkadaşlar youtube da gördüğünüz s3 miniye ait otg videoları root yapılmış cihazlar ile çekilmiştir. S3 minide direk otg desteği yok... root yapmanız gerekir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Er

Arkadaşlar genelde yanlış bilgiler yanlış yönlendirmeler yapılmış. İlk olarak s3 minide direk otg desteği yok. Ama root yaparak yada cihazı kısa süreliğine otg kablosu ile şarja takıp yeniden başlatarak otg desteği sağlayabilirsiniz. şarja takma işleminde yanlış yönlendirilen nokta şurası. telefona otg kablosunu taktınız. ardından şarja yada pc ye bağladınız. deniyor ki "şarjı çıkardığınızda hala şarj oluyormuş gibi görünene kadar kabloyu takıp çıkarın". yanlış nokta işte burası. doğru olan şekil "şarja bağladıktan sonra telefonu yeniden başlatın ve otg kablosuna bağlı şarjı çıkarıp yerine bağlamak istediğiniz usb aygıtı bağlayın". ve heryerde şarjamı bağlıcaz şarjı nerden bulacağız derseniz. 900 mAh 3.7v luk bir Nokia bataryası işinizi görür. eski bir samsung şarj aleti kablosunun uçlarını bataryaya doğru şekilde bağlarsanız şarj işlemi başlar. doğru şekli ise deneme yanılma ile bulabilirsiniz.



E
9 yıl
Er

Ben a101 den iki girisli flaş bellek aldim bir ucu usb bir ucu da telefona giriyor ama s3 mini de calismiyo babamin s4 u var onda calisiyo ama s3 minide calismiyo maalesef bence o kabloda calismiyodur sorun telefondaa maalesef insallah guncelleme gelir telefona o ozellik gelir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar hort olacak ama 3 yıldır otg konusunda çalışıyorum cevaba ihtiyacı olan vardır yazayım:


S3 mini başta olmak üzere birçok android modeli tam otg desteği sağlamıyor. Android 4.0 üzeri tüm telefonlara fare ve klavye takabilirsiniz sorunsuz çalışır. Fakat yüksek güç (telefonun güçü ile çalışacak) isteyen usb bellek,harddisk ve oyun kolu gibi aparatları her android telefon desteklemez.Samsung Galaxy S3 mini,Sony Xperia X8, Sony Xperia Sola,Huawei Ascend P1,Samsung Galaxy Nexusta oyun kolu,usb bellek gibi aparatlar çalışmadı. Hepsinde Cyonagenmod ve Miui başta olmak üzere binbir çeşit rom ve kernel denedim.Olay yazılımsal değil donanımsaldır yani kernelle falan çözülmez. Telefonda yeterli donanım varsa yazılımla çözülebilirdi fakat fm radyo meselesi gibi her telefon oyun kolları ve bellekleri çalıştıracak donanıma sahip değil. (Bu sorunu açıklayacak teknik bilgiye sahip değilim.Sorunun var olduğundan eminim,tecrübeyle sabittir fakat donanımdaki eksikliği sadece tahmin yürüterek soket-batarya arası bir eksiklik olarak düşündüm.Kullandığım telefonların mAh değerlerinin çok düşük olması sorunun bataryada olduğunu düşündürsede son telefonumda 3-4 binlik mAh'a sahip denemez. Problem soketin yapısındanda kaynaklı olabilir.) Sony C4 telefonumda 500 gblık harddisk ve 2gb samsung 16-32 gb sandisk usb bellekleri ek program olmadan çalıştırdım Es Dosya Yöneticisi ile içindeki belgelere eriştim. (Ayrıca Ayarlar/Depolama bölümünde diğer telefonlarımda gözükmeyen belleğim gözüküyor) Telefonum rootsuz ve orjinal rom+kernel kullanıyor. Yani ayrıca bir yazılımla kazanmadım otg desteğini. Umudu olan arkadaşlara en azından bir cevap vereyim dedim.

Son olarak saygıdeğer Donanımhaber üyeleri alternatif olarak bluetoothlu/kablosuz oyun kollarını deneyebilirsiniz. Bellek konusunda ise yapılacak pek bir şey gözükmüyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.