Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
713
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Merkez Bankası Memur Alımında Bir Kişilik İptal
G
18 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Geçen hafta ve bu hafta, memurlar.net forumunda yaşadığımız en büyük hareketlilik, Merkez Bankasının memur alımına ilişkindir. Forumdaki yazılan yazılara göre, Serap Aşılı adındaki bir aday Merkez Bankasının listesinde 92 puan almış olarak gösterilmiş olmasına rağmen, ilan edilen T.C. kimlik numaralarının kontrol edilmesi sırasında bu kişinin 52 puan aldığı görünmekteydi. Forumda bu konuda çok sayıda başlık açıldı. Devamı için başlığa tıklayın.


Merkez Bankasının memur alımında 11. sırada görünen kişi, Serap Aşılı adında bir adaydı. Bu adayın puanı 92 olarak gösterilmişti. Ancak aynı adayın T.C. kimlik numarası ile ÖSYM'den kontrol edilince adayın puanı 52 olarak çıkmaktaydı.

Forumda çok sayıda başlık açılınca, tartışmaya konu aday tarafından memurlar.net forumunda bir açıklama yapılmıştır. Bu açıklamada internet sonucunun hatalı olduğu ve ÖSYM'nin Merkez Bankasına gönderdiği açıklama ile durumu düzelttiği belirtilmekteydi. Aday, sözlü sınava gireceği için de konunun daha fazla devam ettirilmemesini ve isteyen adayların Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde ÖSYM'ye başvurabileceğini belirtmekteydi.

Ancak bu açıklamaya rağmen tartışmalar olanca hızıyla devam etti. Forum Genel Editörü simurganka, yaptığı açıklamada, adayın beyanına itibar edilmesi gerektiğini, isteyen adayların Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde ilgili kurumlara başvuru yapabileceğini ve bundan sonra iddialarına devam edebileceklerini belirtti.

Bu gelişme üzerine sitemizce, hem ÖSYM'ye hem de Merkez Bankası Başkanlığına başvuru yapıldı.

Merkez Bankası yaptığımız başvuruya bugün yanıt verdi. Bankanın yaptığı açıklamada, "Bankamızca yapılacak memur sözlü sınav mülakatına çağrılan adaylar arasında bulunan Serap AŞILI'nın 2005 KPSSP1 puanının yeterli olmadığı anlaşıldığından adaylığı iptal edilmiş ve bu durum internette (http://www.tcmb.gov.tr) ilan edilmiştir." denilmiştir.

Banka sitesindeki bölümde de Serap Aşılı'nın ismini çıkarmıştır.

Konuyla ilgili arkadaşlara duyurulur.

---------------------------------------------------------------
MEMURLAR.NET"İN BUGÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA BU. OLAY BURDA KALIRSA ÇOK YAZIK OLUR. İLGİLENEN ÇOK KİŞİ VAR BİLİYORUM. BU FORUMDA ÇOK UĞRAŞAN OLDU.BU KIZIN TORPİLİ KİMSE ONUNDA YANINA KAR KALMAMALI. ŞİMDİ DURURSAK YAPILAN KAR KALIR. BU KIZ ELİNDE 92 YAZAN BİRT BELGEYLE BAŞVURMUŞ OLMALI Kİ MÜLAKATA ALINSIN. YOK BAŞVURMADIYSA DEMEK BİRİ 50 ALDIĞINI BİLE BİLE ONU MÜLAKATA SOKMUŞ. Kİ BENCE İKİSİ DE YAPILMIŞ.

KIZIN BELGEDE SAHTECİLİKTEN HAPİS YATMASI , TORPİLİNİN DE MESLEKTEN MEN, PARA VE HAPİS CEZASI ALMASI GEREKMEKTEDİR.

BİRDE 50. ADAYI İNCELEYİN ARKADAŞLAR MERKEZ BANKASININ SINAVINI KAZANAN

TC KİMLİK NO ORDA DA YAZIYOR 43664069648

KPSS DE YAZAN MEZUN OLDUĞU OKUL İLE MERKEZ BANKASINDA YAZAN MEZUN OLDUĞU OKUL FARKLI. TABİ İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUMUŞ OLABİLİR. GÜNAHINI ALMAYALIM . YİNEDE BU TİP BİR FARK İNCELENMELİ. SAYGILAR



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.