Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1309
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDMI laptoptan 5.1 ses alamıyorum
G
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba,

Laptopumdan HDMI kablosu ile Panasonic 42GW20 TV'me görüntü ve ses gidiyor.

TV ise Sony DAV-DZ260 ses sistemine optik kablo ile bağlı. Fakat TV'den ses sistemine 5.1 ses gitmiyor. Sadece stereo gidiyor.

Laptopun ses aygıtlarında Panasonic TV'yi görüyorum. Ancak cihazın ses çıkışı en fazla 2 kanal olarak gözüküyor.

HDMI'dan TV'ye dijital olarak 5.1 ses gitmesi gerekmez miydi? TV'den de aynı şekilde ses sistemine aktarılması gerekmiyor muydu?

Nerede yanlış yapıyorum? Medya oynattığım MPC'nin ses çıkışını mı ayarlamam gerekiyor acaba?



S
12 yıl
Onbaşı

güncelmi?



R
12 yıl
Teğmen

Televizyonunu hdmı kabloya ek olarak dijital ses kablosu ile de ses sistemine bağla o zaman sorun çözülecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Meğer HDMI'dan stereo harici ses çıkışı olmazmış.

Laptop'un optik ses çıkışı olmadığı için Sound Blaster X-Fi Surround Pro alıp onun üzerinden optik kablo ile TV'ye bağladım. Bu arada codec ayarlarından ses çıkışını optical ve compressed olarak seçtim. Şimdi HDMI'dan TV'ye görüntü giderken optikten de 5.1 DTS veya DD ses akıyor. Sorunum çözüldü, ilgilenenlere teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yüzbaşı

Hdmı kablo 5.1 ses ve görüntüyü aynı anda iletir hatta 7.1 bile iletir zaten üretiliş nedeni budur. Sizdeki sorun, ekran kartınızın hdmı çıkışının 5.1 kanal desteklememesidir. Benim kullandığım masa üstü pcde ati radeon hd2600 pro ekran kartı var oda iletmiyor ama laptopumda geforce GT540M var o iletiyor. Hem 1080p görüntü hemde 5.1 dts, dd ses iletiyor. (Bu yazı bu sorunla tekrar karşılaşabilecek diğer arkadaşlar için yazılmıştır...)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
2 yıl
Teğmen

Konuyu hortlatmak olacak ama aynı dertten müzdaribim. Marantz SR4001 amfim var. Hdmi ile pc yi in hdmi dan amfiye bağladım. Out hdmi dan tv ye bağladım. Ekran kartım Nvidia Gtx 1080ti ama bir türlü 2 kanaldan fazla ses alamadım.




Bu mesajda bahsedilenler: @feritergin
İ
2 yıl
Teğmen

Eğer film için ise power dvd programını deneyebilirsin.Programın output seçeneğini hdmi olarak değiştir gerçi kendisi otomatik olarak seçiyor ama gene aklında olsun.Bazı playerlar da 5.1 sıkıntı olabiliyor.



İ
2 yıl
Teğmen

Bu arada bende sr 4001 kullanıyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.