Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
195
Cevap
6183
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1800 ÖĞRENCİ OKULDA DAĞITILAN BOZUK SÜTLERDEN ZEHİRLENDİ!(ZEHİRLENEN SAYISI 1800'Ü GEÇTİ!)
A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
OKUL SÜTÜ ÖĞRENCİLERİ ZEHİRLEDİ
Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kampanyası zehirlenmeye yol açtı
Bugün okullarda dağıtılan sütler nedeniyle 1800'den fazla öğrenci zehirlendi.

< Resime gitmek için tıklayın >

OKUL SÜTÜ SKANDALI ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ

Ülke genelinde 32 bin 574 okulda, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular içinde süt dağıtıldı. Ancak 13 ilde dağıtılan sütlerden içen 1686 öğrenci hastanelik oldu. Bulantı, karın ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle en çok öğrencinin hastaneye başvurduğu il Sivas oldu. Vali Ali Kolat, dağıtımın durdurulduğunu sütlerin bozuk olduğunu söyledi.
Diyarbakır, Adana, Konya Edirne gibi illerde öğrenciler zehirlendi.

Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kampanyası zehirlenmeye yol açtı


Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır'da bir okulda dağıtılan süt zehirlenmeye yol açtı.

Diyarbakır'da 50 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin okulda dağıtılan sütlerden zehirlendiği iddia ediliyor.

Zehirlenme olayının yaşandığı Hürriyet İlköğretim Okulu'na çok sayıda ambulans sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Okul sütü projesi skandalla başladı Diyarbakır, Konya,Adana Sivas'ta sütten zehirlenen öğrenci sayısı 600'e ulaştı.Öğrencilere ücretsiz süt dağıtımı bugün skandallarla başladı. Birçoktan ilden toplu zehirlenme vakaları haberleri geliyor.

Sivas kent merkezinde bulunan 75. Yıl İlköğertim Okulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında 5. sınıf öğrencilerilerine kadar süt dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında süt dağıtımının ilk gününde öğrenciler karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastanelere kaldırıldı.

Çocuklarının zehirlendiğini duyan aileler panik içinde okula giderek bilgi almaya çalıştı. Sütten zehirlendiği belirtilen yaklaşık 60 öğrencinin tedavilerine Sivas kent merkezindeki 3 hastanede devam ediliyor.Aynı zamanda Sivas'ın İmranlı ilçesinde de dağıtılan öğrencilerin sütten zehirlendiği ihbarının alındığı belirtildi.

ADANA VE KONYA'DA DA ZEHİRLENME YAŞANDI

Adana' nın Merkez Yüreğir ilçesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim okulunda dağıtılan sütten için çok sayıda öğrenci zehirlendi. Fenalık geçiren öğrenciler ailelerin yardımıyla hastanelere kaldırılıyor..

Konya' da da 10 öğrencinin sütten zehirlendiği bildirildi..

EDİRNE'DE 30 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

TÜRKİYE genelinde tüm anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan ’Okul Sütü’ programı kapsamında Edirne’de bugün öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Ancak kent merkezindeki Yusuf Hoca İlköğretim Okulu’nda, dağıtılan sütlerden içen 30 öğrenci karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği ’Okul Sütü’ programı çerçevesinde Edirne’deki ilköğretim okulu öğrencilerine bu sabah süt dağıtımı yapıldı. Kutu içerisindeki 200 mililitrelik sütleri içen Yusuf Hoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, kısa bir süre sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yönetimi 30 öğrencinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Sağlık’a haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan ilköğretim öğrencileri ambulansla Edirne Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuklarının içtiği sütten zehirlendiğini duyan bazı veliler de koşarak okula gelerek öğretmenler bilgi aldı. Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlandıklarını anlatan çocuklar, "Sabah süt verdiler, biz onları içtikten sonra midemiz bulandı, bazı arkadaşlarımız kustu" dedi.

Hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu belirtilen sütler incelemeye alındı. Öğrencilerin içtiği süt kutularının üzerinde son kullanma tarihinin Ağustos ayı olduğu öğrenildi.

KIRIKKALE'DE 18 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

KIRIKKALE kent merkezindeki Dede Korkut İlköğretim Okulu’nda ücretsiz dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci ile Keskin İlçesi’nde okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrenci kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Dede Korkut İlköğretim Okulu idarecileri, bugün başlatılan ’okul sütü projesi’ kapsamında öğrencilere sütlerini dağıttı. Dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden 9’u rahatsızlanınca 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Okula gelen sağlık ekipleri, içtikleri sütten zehirlendiklerini belirledikleri öğrencileri ambulansla Kırıkkale Devlet Hastanesi’ne götürdü. Öğrenciler Çocuk Servisi’nde tedavi altına alındı.

Okul yöneticileri, 400 öğrencisi bulunan okuldaki tüm öğrencilere ilk derste bakanlıkça gönderilen sütleri dağıttıklarını ancak bazı öğrencilerin mide bulantısı belirtisiyle rahatsızlık göstermesi sonucu hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Hastanede serum takılan öğrencilerin tahlilleri yapılırken, müşahade altında tutuldukları belirtildi. Bu arada Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’ndeki okullarda dağıtılan sütlerden zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrencinin Keskin Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

VALİ "BOZUK SÜT" DEDİ

Sivas Valisi Ali Kolat, ilköğretim okulu öğrencilerinin sütten zehirlendiği iddiasına ilişkin, “Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle” dedi.

Mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle Sivas Numune Hastanesi'nde tedavi gören öğrencileri ziyaret eden Vali Kolat, çocukların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Kolat, ağlayan bazı çocukları da teselli etti.

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Kolat, “Zehirlenme değil de arkadaşlar sanıyorum süt herhalde biraz bozuk. Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle. 'Zehirlenme' demeyelim de bozuk sütün, bozuk gıdanın verdiği biraz kısmen psikolojik diyelim, kısmen de rahatsızlık şeklinde ama ciddi bir vaka yok” diye konuştu.

Süt dağıtılan 7 okuldan şikayet geldiğini belirten Kolat, şunları söyledi:

“Birbirinden duyan okullar da tedbir anlamında gelmeye başladı. Yoğun bir şey var. Arkadaşlarımız duruma müdahale ediyorlar. Hemen hepsine gerekli müdahaleyi yapıyorlar. Ciddi bir vakamız yok. Çocukların genel durumu iyi. İnşallah bizi üzecek bir durum olmayacak. Sonra arkadaşlar durumu rapor edip, tespit edecekler.”

Sütlerin gıda yönünden tahlilini yaptırdıklarını, süt dağıtımını durdurduklarını vurgulayan Kolat, konuyu takip ettiklerini söyledi.

Paketler üzerinde yazılı olan son kullanma tarihlerinde olumsuzluk görülmediğini, iki parti halinde gelen sütlerden birisinin gıda tahlilinin yapıldığını, bunda da olumsuz bir durum olmadığını belirten Kolat, “Gıda tahlilini yapmadığımız ya da bizden habersiz dağıtım olmuş, inisiyatifimiz dışında dağıtım olmuş sanıyorum, muhtemelen o ikinci partideki dağıtımdan kaynaklandı. Son kullanım tarihi 26 Ağustos tarihi olan partiden kaynaklandı” diye konuştu.

Bu arada bazı veliler, dağıtıcı firmaların, çocuklarına son kullanım tarihi geçmiş süt verdiğini öne sürdü.


kaynaklar:
http://haber.mynet.com/okulda-sut-zehirledi-628481-guncel/
http://t24.com.tr/haber/diyarbakirda-okul-sutu-50-ogrenciyi-zehirledi/202960
http://www.kamudan.com/okul-sutu-ogrencileri-zehirledi-2957.html

Sütlerin son kullanım tarihinin 7 sene önce dolduğu belirlenmiş.Allah bildiği gibi yapsın sizi!
http://www.internethaber.com/adana-bozuk-sut-sutu-2005-yili--422474h.htm

Son Dakika Video:
Video:http://webtv.hurriyet.com.tr/2/31683/0/1/yuzlerce-ogrenci-sutten-zehirlendi.aspx

Video aslında herşeyi anlatıyor,hergün evinde süt,peynir,yoğurt yiyen çocuk okula gidince süt alerjisine yakalanmış bak sen şu işe!

Yapacağınız işin,verceğiniz sütün içine . . .!
Ne zaman birşey dağıtsalar çocuları zehirliyorlar,ne zaman ellerinde bayatmalış,skt geçmiş süt,yoğurt kalsa çocuklara dağıtıyorlar.
Millet hastene köşelerinde perişan duruda şuan kıçı kırık bir bardak süt yüzünden!


edit 1:imla
edit 2:güncelleme
edit 3:güncelleme
edit 4:rakam hatası





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 3 Mayıs 2012; 0:24:13 >

R
12 yıl
Yüzbaşı

bizede 9-10 yıl önce ilkokulda dağıtmışlardı kesin onlardır hala bitiremediler 10 yıl sonra bunlara dağıttılar kesin ozamanda zehirleneneler olmuştu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
12 yıl
Teğmen

B
12 yıl
Yarbay

ben inanmıyorum tüm türkiye çapında sütten zehirlenme olacağına.
bir çok firma var süt ihalesini alan sonuçta bunların arasında güvendiğimiz bildiğimiz firmalar da var. bu firmalar neden itibarlarını zedelemek istesinler ki bozuk süte müsaade ederek.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

ben inanmıyorum tüm türkiye çapında sütten zehirlenme olacağına.
bir çok firma var süt ihalesini alan sonuçta bunların arasında güvendiğimiz bildiğimiz firmalar da var. bu firmalar neden itibarlarını zedelemek istesinler ki bozuk süte müsaade ederek.



Millet keyfinden midesini yıkatıp hastenelerde sürünüyor yani?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

ben inanmıyorum tüm türkiye çapında sütten zehirlenme olacağına.
bir çok firma var süt ihalesini alan sonuçta bunların arasında güvendiğimiz bildiğimiz firmalar da var. bu firmalar neden itibarlarını zedelemek istesinler ki bozuk süte müsaade ederek.



Millet keyfinden midesini yıkatıp hastenelerde sürünüyor yani?

süte duyarlılıktan ötürü olabilir. yeni nesil çocukların ciddi bir sorunu bu


Bu mesaja 4 cevap geldi.
_
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

ben inanmıyorum tüm türkiye çapında sütten zehirlenme olacağına.
bir çok firma var süt ihalesini alan sonuçta bunların arasında güvendiğimiz bildiğimiz firmalar da var. bu firmalar neden itibarlarını zedelemek istesinler ki bozuk süte müsaade ederek.



et sucuk firmalarını da gördük o büyük firmayı değil mi ? Hiç birşeye güvenmeyin

büyük firma diye diye kazıklıyorlar zaten milleti. et eşek domuz eti yedirip duruyorlar.



D
12 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: rzcyle

bizede 9-10 yıl önce ilkokulda dağıtmışlardı kesin onlardır hala bitiremediler 10 yıl sonra bunlara dağıttılar kesin ozamanda zehirleneneler olmuştu.

Size 9-10 yıl önce verilen sütlerin de aslında bir 9-10 önce satılamayan sütlerin kalanı olarak düşünürseeek yaşama(ları)nız mucize oluyor o zaman



B
12 yıl
Yüzbaşı

kim bilir ne kattılar içine bir toplumu gerizekalı yapmak için çok iyi bir yöntem
Tüm çocuklara süt bahanesine ne içirmişlerdir bazılarınında midesi kaldırmamıştır yoksa bu çocuklar hiçmi süt içmiyor ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yüzbaşı

Bizede ilk okulda dağıtırlardı. 5-6 tane verirlerdi gündü ben hepsini alıp sokağa getirirdim kedi beslerdik kediye felan verirdim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
12 yıl
Yüzbaşı

Neyseki Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı. Sorun sütlerde değil, öğrencilerdeymiş. Gülüyüm mü, ağlıyım mı!?



A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

ben inanmıyorum tüm türkiye çapında sütten zehirlenme olacağına.
bir çok firma var süt ihalesini alan sonuçta bunların arasında güvendiğimiz bildiğimiz firmalar da var. bu firmalar neden itibarlarını zedelemek istesinler ki bozuk süte müsaade ederek.



Millet keyfinden midesini yıkatıp hastenelerde sürünüyor yani?

süte duyarlılıktan ötürü olabilir. yeni nesil çocukların ciddi bir sorunu bu

Aynı ilde 10 ayrı okulda yüzlerce öğrenci aynı anda süte duyarlılık mı gösterdi yani?
Şimdiye kadar bu duyarlılıklarını bilmiyorlardı da bu sütü içince mi süte suyarlı oldular?
Lütfen mantıklı düşünün.
Hadi bunu'da geçtim laktoz duyarlılığı en çok akdeniz'de görülürken diyarbakır da neden yüzlerce çocuk zehirlendi?
Bu çocuklar ömürlerinde hiç mi süt içmemişti?Hiç mi yoğurt,peynir yememişti?
Kendinizi kandırmayın!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 2 Mayıs 2012; 16:52:43 >

B
12 yıl
Yarbay

arkadaşlar inek sütü alerjisi diye bir şey var
sütlerin yüzbinlerce çocuğa dağıtıldığını düşünürseniz 200 kişide bu alerjinin olması gayet doğal
benim de bir kaç tanıdığım var inek sütü içince alerji olan çocuk


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

Aşırı doz süt !



A
12 yıl
Yarbay

en farklı yorum Diyarbakırlı velilerden geldi. haber ..

Hükümetin çocuklarını zehirlediğini ileri süren veliler: "Biz bu sütü istemedik, Zorla getirip çocuklarımıza içiriyorlar. Devlet bizim çocuklarımız zehirliyor" sözleriyle tepki gösterdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

arkadaşlar inek sütü alerjisi diye bir şey var
sütlerin yüzbinlerce çocuğa dağıtıldığını düşünürseniz 200 kişide bu alerjinin olması gayet doğal
benim de bir kaç tanıdığım var inek sütü içince alerji olan çocuk

800 oldu



R
12 yıl
Yüzbaşı

kucucuk cocuklara bile goz diktiler bunlardan ne kazaniriz hesabi yapiyorlar!



S
12 yıl
Binbaşı

D
12 yıl
Çavuş

Süt projesi kapsamında dağıtılan sütlerin yüzlerce çocuğu hastanelik etmesine valilerden farklı yorumlar geldi. Diyarbakır Valisi “Okuldaki diğer çocuklar psikolojik olarak etkilendi”; Sivas Valisi ''Zehirlenme değil, herhalde süt biraz bozuk”; Konya Valisi “Zehirlenmediler, etkilendiler”; Edirne Valisi “Açsalar mideleri bulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Dalga geçmek değil de nedir bu ?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
12 yıl
Yüzbaşı

Abartmayın beyler süt hassasiyetidir.