Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1988
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni ipad almaya değer mi ? Peki ya Android Tabletler
J
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba bu soruya kendimce cevap verip kafasında soru işareti olan arkadaşa umarım faydası olur. Bu yorumu yaparken olabildiğince objektif olmaya çalıştım. Lütfen kimse yanlı düşündüğümü zannetmesin.

Her iki platformu(ios ve android) kullanan biri olarak forumlarda var olan o iyi öbürü ondan daha iyi gibi söylemlerin olduğunu görmek doğal geliyor bana çünkü herkesin aldığı kendine göre daha iyidir :) ios ile ilk olarak iphone 3g ile tanışmıştım daha evvel hep windows tabanlı telefonlar kullanıyordum ilk olarak harika dehşet bir sistem olarak çok beğenimi kazandı.iphone 4 çıktığı zaman hemen ilk hafta almak istedim ama nereye gitsem kalmadı dediler yada stoklarda az olduğu için çok yüksek fiyat çektiler. Bende iphone 4 yerine gittim Samsung Galaxy S aldım ve Android ile tanıştım. Daha sonra şimdi kullanmakta olduğum Galaxy S II yi aldım ve şimdi diyorumki iyiki iphone 4 ü alamamışım.Çünkü BENCE SII şu an piyasadaki en iyi telefon android de ios'un kısıtlamalarının hiç birine rastlamadım cihaza hiç bir müdahale etmeme gerek kalmadan (jailbreak gibi) istediğim kişileştirmeleri yapabiliyorum, bilgisayara taktığım gibi içinden istediğim bilgiyi alıp ekleye biliyorum, internette gezinirken beğendiğim bir mp3 bile içerisine indirebiliyorum bunları ek bir şey yapmadan yapabilmek yetiyor. Gelelim ipad, Samsung, Asus veya diğer android tablet meselelerine. iki hafta evvel amerikada applestore a girdim içeri çok kalabalıktı merak ettim ilginin nedenine bakmak istedim :) her kes yeni ipad'in başındaydı bende incelemek istedim ve ne göreyim ekran okadar güzeldiki çok hoşuma gitti.Fotoğrafçılık ile ilgilendiğim için hemen bir kaç fotoğraf sitesine girip görmek istedim ve gördüğüm sonuçlar karşısında sırf ekranın netliği parlaklığı için yeni ipad aldım. Aynı zamanda elimde samsung galaxy tab 10.1 mevcut, yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum.

Ve gelelim karşılaştırmaya Yeni ipad i aldım ne oldu. Elimde bir tablet varken değermiydi ? cevabım hem evet hem hayır. Evet çünkü ios daha akıcı, bekleme süresi daha kısa, yeni ipad ekranı harika(en önemlisi), birçok dergi bulup akıcı olarak okumak mümkün android de dergi yokmu var ama çoğunda sayfa çevirmek bile mesele android'te bir çok programla entegre olması sonucu kasılmalar oluyor kısacası bazı konularda ios daha iyive daha keyifli. Hayır çünkü gene dosya alışverişi işkence, safaride bir sayfa adresini sosyal ağda paylaşmak bile ayrı dert android de paylaş dedimmi önüme çıkan listenin sonu yok:), ücretsiz uygulama bulmak daha zor apple store'a bağımlıyım(jailbreak istemiyorum), kısacası işetim sistemi her nekadar ios kadar akıcı olmasada bence çok daha iyi.

Peki Sonuç ?

Eğer keyifle dergi okumak, akıcı bir sistem kullanmak, internette akıcı dolanmak, ve böyle bir ekranda resimlerle uğraşmak isteyen bir kişi iseniz yeni ipad çok iyi bir alet.
Ama bana bunlar yetmez benim dosya paylaşım özgürlüğüm olsun, istediğim cihaza blutooth,wifi vs yollarla veri alışverişi rahatça yapayim, taşınabilir bir disk gibi kullanayim, ana sayfa dahil bir çok sayfayı kafama göre canım sıkıldıkca widgetlerle kişileştireyim ama bütün bunlar ile sistemin biraz takılsın sorun değil diyorsanız yeni eski farketmez ipad almayın bence. Hiç oyun meselesine girmedim çünkü ikisi rasında pek fazla fark yok bu konuda.

Saygılarımla.



E
12 yıl
Yüzbaşı

Çok güzel tarafsız bir yazı olmuş katılıyorum çoğu söylediklerine


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
12 yıl
Yarbay

Ne diyebilirim.. güzel olmuş eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yüzbaşı

herşey ihtiyaçlarla alakalı tabiki... ama birde şunu düşünmek lazım... sizin bu yaptıklaırnızı burada kaç kişi yapailbiyor? =D
yanlış anlaşılmak istemem... kimseyide yargılamıyorum ama durumu az çok sizlerde biliyorsunuz...

bu sebeple ipad daha çok tercih ediliyor. basitliği ve kullanım kolaylığı ile sizin dediğiniz gibi kısacası inanları cezbediyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

Bugüne kadar elime geçen bütün android tabletlerde denediğim tek bir hareket var, ana ekranda sayfalar arası hızlıca geçiş yapmak. şu ana kadar ios'ta gördüğüm akıcılıkta sayfalar arası geçiş yapabilen bir android cihaza rastlamadım.

Bana kalırsa androidin en büyük dezavantajı ios'taki gibi işletim sistemine özel bir donanıma sahip olmaması, ve nedense inatla donanım üreticilerinin orjinali çok çok güzel olan android temasını sürekli olarak birbirinden iğrenç kendi temalarıyla değiştirmeleri, ve son olarak ta birçok donanım üreticisinin güncellemeleri yeterince hızlı bir şekilde son kullanıcıya ulaştırmaması.

Tablet pazarında herzaman çeşitliliğin daha fazla olmasından yanayım, ve inşallah google bir an önce nexus tablet'i piyasaya sürer de bizde android'in gerçek kalitesini görme şansına sahip oluruz.

yazınızda da dediğiniz gibi iki işletim sisteminin de ihtiyaçlara göre çok kullanışlı oldukları ve çok kullanışsız oldukları yönleri var, ama eklemeden geçemiyorum bence ekran temasını değiştirmek, bluetooth üzerinden dosya paylaşımı ve sağdan soldan mp3 yüklemek kesinlikle androidin ios'a göre avantajları arasında değil.



K
12 yıl
Yarbay

Bende teknoloji hastasi bir donanimhaber uyesi olarak tarafsiz bir gozlem yapicam.
Oncelikle samsung galaxy note galaxy s2 galaxy(i9000) samsung infuse wave 1-2 kullanmis biriyim.samsungun tableti olarakta galaxy tab p1000 ve p7500 kullandim.
Iphone 2,3,3gs,4 ve 4s hepsini kullandim tablet olarakta ipad 1-2-3 hepsini kullandim neyse boyle yazinca kendimi gorgusuz gibi hissettim ben konuya doneyim eskiden telefon olarak ihtiyaclarimi sadece iphone karsiliyordu 3d oyunlar canli tv anlik mail alisverisi kulaklikta muzik dinleme sonralari galaxy s ile telefon tercihim yavas yavas samsunga kaymaya basladi ama samsung galaxy note ile tercihim tamamen samsung oldu ekran kalitesi kamera sarj suresi maillesme muzik hepsinde kendini gelistirerek vazgecilmezim oldu.Gelelim tablet piyasasina ipad 3 kullanmaya basliyanadek hep diyordum samsung tabletler iyi ekran kalitesi islemcisi 3d oyunlari ve en onemlisi yukseltilebilir hafiza ve hicbir sekilde magazaya bagli kalmadan sadece apk dosyasiyla herseyi halledebiliyorsunuz ama 3 hafta once ipad 3 alinca kararim tamamen degisti retina ekran tam anlamiyla super sarj suresi harika isinma sorunu diyorlar sari ekranla ben karsilasmadim benim sansimdanmidir nedir bilemedim.birde jailbreak geldimi ios5.1e tadindan yenmiyecek ipadin eksileride bana gore hafiza ben 16gb aldim ve cok pisman oldum simdiden doldu 12 oyunla hafizada artmiyor napicam bilemiyorum daha mkv film bile atmadim benim artik sahsi fikrim telefonda samsungu tablette apple tek gecerim buarada merak edenleriniz icin suanda samsung infuse ve ipad3 kullaniyorum umarim siz degerli donanimhaber forumdaslarima birazcik olsun yardimci olabilmisimdir saygilar



C
12 yıl
Teğmen

Bir ek de benden. Her uygulama gelistiric, tamam hepsi olmasin ama %99 u uygulamalarini once ios icin gelistirir. 6-7 ay sonra android versiyonu gelir.

Bununla birlikte ayni uygulama, apple storeda ucretliyken, play storeda ucretsizdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

Yeni iPad in ekranını gördükten sonra piyasadaki hiç bir android tablet alınmaz. Arada az boz değil dağlar kadar fark var. Kimse kusura bakmasın, android tabletlerin savunalacak hiç bir yanı yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yüzbaşı

Ios - android ikilemi yaşayan benim durumumdaki arkadaşların içinden çıkamadığı temel sorunlar bunlar.

Benim için belirleyici durum ipad3 ün bilkom fiyatı olacak.

Bakalım beklemedeyiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Teğmen

Gerçekten de tarafsız ve yerinde bir karşılaştırma olmuş. Tamamen kullanıcı ihtiyaç ve önceliklerine göre her iki platformunda artı ve eksi yönleri mevcut.
Ben ne telefonda ne de tablette android hiç kullanmadım. Bu yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapamam. Fakat İOSun androide göre su götürmez artılarını da görmezden gelemeyiz. Örneğin; (tamamen değil ama büyük oranla) yeni bir uygulama ilk önce İOSa çıkar anca 5-6 ay sonra android kullanıcılara ulaşır. Bunun gibi bir çok konu ve yenilikte İOS her zaman bir adım önde seyreder. Benim için büyük önem arz eden diğer bir artısı ise; yeni bir model satışa sunulduğunda elinizde olan eski modeli hem çok hızlı hem de iyi bir fiyata elinizden çıkara bilmenizdir. Androidlerin piyasası çabuk düşerken (hele hele ikinci elde) appleda bunu yaşamazsınız. İphone4S çıktığında bile 4ün sıfır fiyatlarının ne kadar düştüğü aşikardır. İpad 3ün görüntü kalitesini sınıfının diğer android işletim sistemli makineleriyle kıyaslamaya bile gerek yoktur.
Benim için İOSun en büyük eksi yönü arttırılabilir bir hafızasının olmayışıdır. Hani apple söyle bir flash bellek ya da harici harddisk yapsa bunu normal usb uçlu kablosuyla tablet ya da telefona bağlayarak kullanabilsek. Bu hafıza cebimizde her yere taşıyabileceğimiz kadar uak olduğu gibi, depolanabilir alanıda 500GB ya da 1TB falan olsa... Onun içini oyun, film, müzik, dergi ve kitaplarla doldursak. Canımız istediğinde tabletimize taksak ve şarkıları oradan dinleyip, filmleri oradan izlesek, makinenin kendi kısıtlı hafızasını hiç böyle şeylerle doldurmamış olsak. işte o zaman tadından yenmeyecek bir hal alacaktır...



K
12 yıl
Binbaşı

Ben hep sabrettim akıllı cihaz için. 3 yıl iphone iphone diye tutuşmuştum. Paza kazanmaya başlayınca tabiki samsung telefonu elime alıp denemeden gittim ipad iphone aldım. İkisinede ihtiyacım vardı. Hatta bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorlar. Ben cihazların sadeliğine tutulmuştum. Şimdi bakıyorum oyun bile oynamıyorum. Dostlar ciddi diyorum 2 haftadır oyun bile açmadım. Ama ofis olsun stream olsun uygulama çeşitliliği cok geniş. Ve benimde hepsine ihtiyacım var. Samsungu bir saat falan mağazaları için kullanmıştım. Hani bi zaman kullanmak isterim nesi var nesi yok. Ama 1 saat falan Kullandıgimda market in içler acısı olduğunu gördum. Yada ben kullanamadım. Ama ben artık apple ios diye bakmıyorum. Uygulama bakıyorum sadece. Heralde apple ios u bukadar saklı ve gizli tuttuğu için uygulamalar da uzun zamanli ve verimli oluyor. Millet para kazanacam diye uygulama yapiyor iosta. Ama diger taraf zaten ful ücretsiz gibi. Bununda etkisi olabilir.

Bana kalırsa apple önde ama tabikide herzaman böyle olacak değil. Ama adamlar nasıl yapıyosa aklında kalıyor bu cihaz. Unutamıyorsun.



N
12 yıl
Yüzbaşı

hala camasir makinesi ureten bir beyaz esya firmasiyla apple ipadi karsilasitiriyorsunuz ideviceslar ile androidi kiyasliyorsunuz. vodafonenin verdigi 10 liralik telefondada android var sII de de var. ha apple derki ben bittim iflas ettim daha cihaz uretemicem o zaman gidip aliriz android telefon sII xperia optimus black vs.

Apple yapamaz mi istese acik kaynak kodlu alemin tek akillisi google mi? Adamlar bir marka degeri yaratiyor boyle yaparak siz daha camasir makinesi ureten bir firmanin telefonunu savunuyorsunuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitreex -- 16 Nisan 2012; 16:54:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nitreex

hala camasir makinesi ureten bir beyaz esya firmasiyla apple ipadi karsilasitiriyorsunuz ideviceslar ile androidi kiyasliyorsunuz. vodafonenin verdigi 10 liralik telefondada android var sII de de var. ha apple derki ben bittim iflas ettim daha cihaz uretemicem o zaman gidip aliriz android telefon sII xperia optimus black vs.

Apple yapamaz mi istese acik kaynak kodlu alemin tek akillisi google mi? Adamlar bir marka degeri yaratiyor boyle yaparak siz daha camasir makinesi ureten bir firmanin telefonunu savunuyorsunuz

Atladiginiz noktalar cok. Bende iphone 4 + ipad 2 kullaniyorum fakat televizyonum samsung. Hepsinin departmani ayri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Yüzbaşı

Ben her ikisinde de Apple derim telefonda Samsung galaxy s2 tercih edilebilir (her ne kadar iPhone un gerisinde olsa da) fakat android tabletler su an iPad in oldukça gerisi de ve savunulacak hiç bir yani yok



N
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: panti34


quote:

Orijinalden alıntı: nitreex

hala camasir makinesi ureten bir beyaz esya firmasiyla apple ipadi karsilasitiriyorsunuz ideviceslar ile androidi kiyasliyorsunuz. vodafonenin verdigi 10 liralik telefondada android var sII de de var. ha apple derki ben bittim iflas ettim daha cihaz uretemicem o zaman gidip aliriz android telefon sII xperia optimus black vs.

Apple yapamaz mi istese acik kaynak kodlu alemin tek akillisi google mi? Adamlar bir marka degeri yaratiyor boyle yaparak siz daha camasir makinesi ureten bir firmanin telefonunu savunuyorsunuz

Atladiginiz noktalar cok. Bende iphone 4 + ipad 2 kullaniyorum fakat televizyonum samsung. Hepsinin departmani ayri.

anlatmak istediğim olay o zaten herkes işine bakacak. Ordan oraya ordan oraya zıplamicak.Tv ve telefona eyvallah
ama ütü çamaşır makinesi buzdolabı klima vs vs elektrik süpürgesi bile var adamların daha ne diim

hp ya da dell'in araba yapmasına benziyor



T
12 yıl
Binbaşı

Telefonda Galaxy Note ama tablette ipad her zaman tercihimdir. Androidin Tablette daha kat etmesi gereken cokyol var bence. Çift cekirdkli android tabletimde var gelgorki nette sorf gibi asli gorevlerdeipad cok daha basarili,flash olmasi honeycomba bende bir ustunluk saglamadi acikcasi, ics tablet versyonlarini test etme sansim olmadi ama ipadin ustunlugu deneyimleri ile sabit.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 16 Nisan 2012; 20:25:54 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.