Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9708
Cevap
855207
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Ford Focus C-Max (332. sayfa)
E
16 yıl
Binbaşı

Performans zayıf ve yakıt çok fazla olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Onbaşı

%99 aldık aracı amcam bakımını ford servisine yaptırtmış kontrol ettirmiş

turbosunu değiştirmişler ama heralde o kronik dediğiniz parçayıda değiştirmişlerdir en geç iki güne kadar teslim alcaaz

ama bi sorum var,acaba neden turboyu değiştirmişler ki araç sorunlu falan çıkmasın bide


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Er

3-4 gün önce c-max sahibi olmayı düşündüm ve forumunuzla tanıştım.kafamda bazı soruları paylaşmak istedim.öğrendigim fiyat sıfır 2008 için 43 500.kredi kullanıp almayı düşünüyorum büyük bi kısmını.acaba öyle mi yapsam yoksa 2009 unumu bekliyim.ve 2009 ne zaman çıkar gelişen yanları nelerdir ve fiyatı hakkında bi tahmin yürütebilirmiyiz?teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ç
16 yıl
Yüzbaşı

arkadaşım .cam kırığı için autokinge bi uğra derim .küçük kırıkları kaskonu bozmadan ücretsiz onarabiliyorlarmış.yalnız vakit kaybetmeden gitmelisin çünkü kırığa toz girerse onarım zorlaşıyormuş



U
16 yıl
Yarbay

zor soru bu ? araçlar türkiyeye gelmeden...hangi özelllikler türkiyede sunulacak tam bilinemiyor.. bu modeli beğndiysen..için rahatsa al derim.. :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
16 yıl
Binbaşı

Fiyat yükseldik sıra aslında benzin fiyatı ile mazot fiyatı arasındaki fark daha açılması gerekiyordu.Ama burası Türkiye burda öyle olmuyor.

Zaten önceki yapılan zamlardan hükümetin niyeti belli idi.Neydi o niyet mazotla benzini aynı seviyeye getirmek , çünkü mazotlu araba sayısı benzinliyi aştı .Eğer bütçedeki açık devam ederse ki eder LPG de aynı fiyata çıkar.

Artık seçimler yaklaşınca oy satın almak için kömür yerine bir kaç litre akaryakıt verirler ama bidahki seçimlerde bu hesap tutarmı bilmem.

48.5 litre mazot aldım 150 ytl ,Allah kazasız belasız tasaruflu kilometreler yaptırmak nasip eder inşallah . Hiç iyiye gitmiyoruz, Allah yardıcımız olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 13 Nisan 2008; 22:54:42 >

T
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: DMetinD

Dün Denizli den İzmir e otobanda 120 ile giderken yanımda oturan babam küllük zannederek el frenini çekti.Vınnn diye bir sesten sonra araç şöyle bir yekindi ve normal seyire devam ettik bir şey olmadı ekranda yazı filan çıkmadı.Bende durmadım devam ettim zaten müthiş bir yağış vardı.Bir şey olmamıştır değilmi.?
İkinci konu ise yolboyunca devamlı yağış vardı.Yağışlı hava yakıt tüketimini artırırmı.5 kişiydik ve ort.5,4 yakmış.Dönüşte depoyu doldurdum ama aldığım yakıta bakarsan 170 kuruş yakmış yani YB ye göre % 8 filan daha fazla.




evet yağışta tüketim artar.
Çoğu kez rüzgar da bunda etkilidir.
2. konu YB tüketimi olduğundan %8-10 DAHA AZ göstermekte.
Tespitiniz de bunu doğruluyor.
Son olarak epb nin seyir halindeki hızlarda çekilmesi aracı durdurmaz.Ama 2. hatta 3. kez ardı ardına çekerseniz gitgide artan kuvvetlerle aracı durdurmaya başlar.Bunu ben test etmedim.Ama servisden böyle bir paylaşım oldu.Hatta retarder gibi oluyormuş. Ama tavsiye etmem.Arka balatalar 200 ytl civarı ve zaten 30.000 km demeden bitiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

6 OCAK 2004 DE C MAX TDCİ GHİAMI ALDIĞIMDA total eurodiesel 1.405 ytl idi Faturası hala durur bende.
Benzinde sanırım 1.870 ytl.

2008 NİSAN 3.13 YTL yuh.

86.000 KM boyunca kullandığım yakıt yanıma kar oldu.

YENİ TDCİ ALACAKLARA VAH VAH VAH. ALMASINLAR DERİM.

YOK EĞER YILDA 45-50 .000 KM YAPACAKLARSA ANCAK O ZAMAN EKONOMİK OLUR.

Bu forumda da öyle birisinin olacağını sanmıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

İNGİLTEREDE MAZOT 1 İSE BENZİN 1.01. YANİ KABACA FİYATLAR EŞİT AMAAAAAAAAA. . . . . . .

eURO IV MAZOT FİYATI 2 YTL DEĞİL. (BUNU tAHMİNİ OLARAK SÖYLÜYORUM.)

Sanırım hem dünyanın EN PAHALI MAZOTUNU ALICAZ HEMDE BENZİNLE AYNI PARAYI VERİCEZ.


TEK TESELLİMİZ LT BAZINDA BENZİNLİLERDEN %30 AZ TÜKETMEK OLUCAK.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Teğmen

Kamyoncular mazot yerine 10 no yağ kullanıyorlar bizdemi kullansak ne yapsak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

10 NO LU yağ kullanılmış motor yağıdır.
kamyonlarda kullanılması cinayettir.
kanserojendir.
çevreyi kirletir.
eu normlarına göre YASAKTIR.
TR de olmasının sebebi: yakıt fiyatlarıdır.
fahiş fiyat.

Çocuğumuz bu havayı soluyor.kanser oluyor-kansızlık oç.
biz soluyoruz. kanser oluyoruz.
solumasak bile havadan toprağa suya bitkiye karışıp yine bize ulaşmakta.

SONUÇ: FACİA. YAZIK.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
16 yıl
Binbaşı

Şu andaki Türk halkı anestesi altında uyuşmuş gibi, inanılmaz zamlar yapılıyor kimse kılını kıpırdatmıyor. Anlaşılır gibi değil neden bu kadar herşeye duyarsız olduk?



M
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: sürüşkeyfi

Merhaba arkadaşlar,
Yeni katılan arkadaşlar,hoşgeldiniz ve araçlarınız hayırlı olsun.
İzmir ve çevresinde egr nin elektronik devresini tamir ettirebileceğim bir usta var mı?
Daha önce egr arızası yaşıyanınız var mı?
Egr nin Elektronik devresi garanti dışı mı?
Egr yi devre dışı bırakmam ve arıza ışığını söndürmem mümkün mü?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kazasız sürüşler



Selamlar,

EGR nin elektronik devresinide ,merkezi kontrol sistemini (ecu)tamir eden yerler istanbul maslakta sanayide mevcut. İzmiri bilemiyorum.
Bunun dışında EGR yi araç garanti içindeyken bile garanti kapsamına sokmadan temizleyerek sorunu çözüyorlar, 1,6 tdci da ilk nesil ve 2. nesil egr arasında kurum boşluğu farkı var. 2. nesillerde kurum boşluğu daha fazla. Bu ürünü değiştirmek için yakıt güvenceden başvurmak gerekiyor. Sürekli opetten almış biri olarak bunu yaptırdığım için biliyorum. Bende 4 defa arıza vermişti. Müşteri hizmetlerine bir yazı ile bunu değiştirdiler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
16 yıl
Çavuş

bu forumda yakıt konusu geçerken daha ziyade opet total bp falan övülüyor du hatta po ya sitemler bile olmuştu ancak biliyorsunuz bir süredir po avrupayla birlikte en düşük kükürt oranına sahip eurodiesel 10 ppmh satıyor(aynı fiyata)opet total vs kullanan arkadaşlar hala aynı isyasyonlaramı gidiyorsunuz merak ettim


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

evet hala TOTAL DOCO ya devam.



M
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: fenerium32

bu forumda yakıt konusu geçerken daha ziyade opet total bp falan övülüyor du hatta po ya sitemler bile olmuştu ancak biliyorsunuz bir süredir po avrupayla birlikte en düşük kükürt oranına sahip eurodiesel 10 ppmh satıyor(aynı fiyata)opet total vs kullanan arkadaşlar hala aynı isyasyonlaramı gidiyorsunuz merak ettim


Selamlar,
Benim yakıt güvencem devam ediyor, bu yüzden opete gidiyorum. 10ppm yakıt için, istasyonun depolamasının buna uygun olması gerek.Müstakil tankı olması gibi, istasyonların çoğu eski kullandığı tankı kullandılar, bunun içinde eskiden ne vardı 7000ppm ,1000ppm, 50ppm yakıt hangisi???
Bu yüzden zaten her istasyonda 10 ppm bulunmuyor. Bulunanlarda nasıl geçtiler hemen yeni tank mı koydular??? Bence ilk alanlar bu karışık yakıtları almış olabilir. Bunu daha önce bir arkadaşda yazmıştı. Bu konu tartışıldı diye hatırlıyorum. Ayrıca 50 ppm yakıt gerçekten çok incelmişti (viskozitesi) 10ppm yakıt daha da incelmiş olabilir.Bunun da sızıntı riskini arttıran bir durum olduğunu belirtmekte yarar var. Bizim araçlara uygun mu değil mi??? Normalde 1,6 tdci commonrail II olarak max. 350 ppm kadar kükürtlü diesel kullanmaya uygundu. Gerçek 50 ppm olsun bizim olsun. Petrol ofisi otomobil üreticilerinden onay aldığını açıklasın o zaman alırım. Düşük kükürt oranından dolayı ilk zamanlar Kia sorentoların yakıt pompasının bozulduğunu çok duymuştum.Doğrusu aynı şeyi yaşamak istemem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 17 Nisan 2008; 14:08:48 >

S
16 yıl
Onbaşı

İlginiz için teşekkür ederim, bu ustalara ulaşabileceğim tlf varmı ?Bu arada İzmir çevresi arkadaşlardan henüz destek alamadım! Çıkma egr araştırıyorum 200 ytl civarında fiyat veriyorlar,sağlıklı olup olmayacağı konusunda tereddüt yaşamaktayım.Egr yi iptal ettiren varmı? Hepimize kazasız sürüşler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Teğmen

Arkadaşlar,

Yakıt konusunda yanlış bilgilendirmeleri önlemek adına, bilmenizi isterimki artık Türkiye'de 10 ppm kükürt oranına sahip euro 4 kalitesinde yakıtı Avrupa'dan da önce Tüpraş kullanıma soktu. Avrupa bu yakıta 2009 başında geçecek. Bu yakıt yılbaşından beri istasyonlara ikmal ediliyor. Dizelin viskozite değerininin bir önemi yoktur. Kükürt , lubricity, CFPP (kışın donmasını önlemek için katkı verilir) ve son kaynama noktaları önemlidir. Ayrıca motorlarımız ne kadar düşük kükürtlü yakıt olursa o kadar çevreci ve kükürtün aşındırıcı etkisinden korunmuş olur. Ford da EN 590 kalitesi ile belirlenen 50 ppm veya daha düşük kükürtlü yakıtı önerir. O yüzden sakın başka yakıt kullanmayın. Bir yakıt uzmanı olarak söylüyorum bunu. Bütün dağıtım şirketleri de Marmara ve Ege bölgelerinde bu yakıtı satıyorlar. Sadece PO veya Total değil. yani sizin Motorin 50 diye aldığınız yakıt aslında 10 ppm. İstasyonlarda çoktan bu kaliteye ulaştılar. Ama neyazıkki her istasyon aynı kalitede yakıtı satmıyor !! (malum nedenlerden)
Düşük kükürtlü yakıttan motorun bozulması gibi bir durum asla olamaz. Bu zeytin yağı tüketmenin insan sağlığına aykırı olduğunu söylemek gibi birşey söylemeye benzer. Lütfen butür yanılgılardan kurtulun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornadosi -- 17 Nisan 2008; 23:57:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Selamlar,

Yakıt uzmanı olduğunu söylemişsiniz ve yoğunluğundan ziyade, içindeki kükürt oranı ve kaynama ile donma noktalarından bahsetmişiniz. Bunların önemini benim gibi burdaki bir çok arkadaş biliyor, artı zaten hepimiz 50ppm denilen yakıtı kullanıyoruz, 350 ppm yine fordun teknik şartnamesindeki maks. değerdir. Sizin de değiniz gibi önerilen yakıt 50ppm dir.Neyse bunlarla ilgili bir sorum yok.
Size sorum yakıt besleme sisteminde kullanılan malzemelerin sızdırmazlığı için özellikle oring veya conta türü malzemelerden bahsediyorum, genelde uzun süreli olarak daha yüksek viskoziteli ürünlerden düşüğe geçildiğinde olası sızdırma sorunları yaşanabilir.
Mesela aynı durum motor yağı içinde geçerli bir durumdur. Bu konuda bir bilginiz var mı? Yani bizdeki tdci lar bu standartı karşılıyor mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 18 Nisan 2008; 8:38:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

GELDİM?
Maxfocus yukarıdaki dizel tartışmasına ben müdahil olmuştum

Tr de hala 1000ppm ve 7000 ppm dizel satış listeleri ilan edilmekte.
Evet 10 ppm euro4 yakıtta satışta AMA

fORD FOCUS C MAX TDCİ ARACIM EURO III standardında.Kullanım kitapçığında euro3 standardında yakıt kullanın diyor. Hatta biodiesl KULLANAMAZ de deniyor.
Yani max 350 ppm dizel kullanmasında hiçbir sakınca yok.
Bizim motorlar o yıllarda DPF ye sahip değildi. Almanyada ise ops idi.TR ye o motorlar girmedi.
Daha sonraki yıllarda ford EURO 4 Ü yakalamak için DPF yi standart yaptı avrupada.
şU ANKİ MOTORLAR DPF Lİ Mİ BİLMİYORUM .
Fikri olan varsa öğrenmiş oluruz.

Ben yaklaşık 2 yıldır 50 ppm exellium eurodiesel kullanmaktayım.
Eğer araç motoru Euro 4 ise 350 ppm ve yukarısı sakıncalı. Yani max 50 ppm ve altını kullanmalı.
Ama euro III olan bizim motorlarda 50 ppm kesinlikle sorunsuzca kullanılabilir.
Bu bahsi geçen 20ppm dizel yalıt toyoyanın avrupada yeni satışa sunulan 2.2 lt 170 hp lik motoru gibi ultra temiz yüksek teknolojili motorları için şart olabilir.
Sonuçta düşük kükürt demek olan ppm çevreci yakıt ama: bizin avrupaya göre eski kalmaya başlayan euro III ler için uygun mu bu bilgiyi ford otosana sormak lazım derim ben.


Bu mesaja 1 cevap geldi.