Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3086
Tıklama
0
Öne Çıkarma
castle-knight-4 nasıldır
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Stereo denon receiver ile (DRA 455) sürülecek bir hoparlör arıyorum.Mevcut hoparlörlerim JBL-E80.
Değişim sebeplerim; Ön grillerini çocuklar kırdığı için açık kullandım ve sonuç o taş gibi göbeklerin misafir çocuklar tarafından ezilerek çok çirkin bir görüntü oluşturması,ikinciside artık farklı bir hoparlör ile devam etmek istiyorum.Kısık ses seviyesinde de detay verebilecek,ne çok parlak nede çok kapalı mat çalmayacak (JBL ler fazla renklendiriyor sesi ve de metalikimsi tizleri var) bir hoparlöre ihtiyacım var.Bütçe olarakda 1500 TL yi aşsın istemiyorum.Amfim watt olarak fazla güçlü olmadığı için düşük desibelli hoparlör de istemiyorum.Klipschler de farklı karakterli deniyor(rahatsız eden bir sesde istemiyorum) Görselliğide olsun istiyorum.Sonuçta bu hparlörleri buldum.Görünüşü özellikleri ve fiyatı fena değil gibi.Sürücüler 13 cm.lik oldukça küçük ama bas eksikliği hissettirmediği söyleniyor.Zaten kaba iri hoparlör hanımda istemiyor evin içinde.Sakin berrak ve detaylı bir müzik dinlemek istiyorum.Ne dersiniz bu hoparlörler benim işimi görürmü yada sizin bu aralıkta önerebileceğiniz başka neler olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >


webdenal/castle-knight-4



F
13 yıl
Yarbay

Kardeş,önce bence anfiyi değiştirsen daha sağlam olur.Muhtemelen beklediğin farkı alamayabilirsin,zira bu hoparlörden ziyade anfiden kaynaklanır,hem senin için daha ucuz bir yükseltme olur.

Castle iyidir seni üzmez; ama f/p olarak muadil Mission'lar daha iyi,ikisi de İngiliz menşeyli ama Çinde yapılıyor,Castle'in dış malzemesi daha kaliteli,daha hafif ve kibar;bunu bizzat bu markaların distrübitör yetkili kişisinden teyid almıştım ve ben de tercihimi Missiondan yana kullanmıştım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: faho

Kardeş,önce bence anfiyi değiştirsen daha sağlam olur.Muhtemelen beklediğin farkı alamayabilirsin,zira bu hoparlörden ziyade anfiden kaynaklanır,hem senin için daha ucuz bir yükseltme olur.

Castle iyidir seni üzmez; ama f/p olarak muadil Mission'lar daha iyi,ikisi de İngiliz menşeyli ama Çinde yapılıyor,Castle'in dış malzemesi daha kaliteli,daha hafif ve kibar;bunu bizzat bu markaların distrübitör yetkili kişisinden teyid almıştım ve ben de tercihimi Missiondan yana kullanmıştım.


Aslında elimdekileri de değerlendirme açısındanda bakıyorum ben bu işe.Bir tanede pioneer stereo amfim daha var o biraz daha güçlü 4 ohmda 2x120 watt 8 ohmda 2x75 watt veren,bununlada sürebilirim yeni kolonları.Açıkcası kozmetik yönden kötü durmasalar pek E80 leride ellemezdim ama görüntü kötü olunca malum hanımlada bozuşuyoruz.Bu yüzden eldekileri değerlendirerek sadece bir hoparlör değişimi yaparak durumu kurtarmayı düşünüyorum.Amfiye filanda girersek silbaştan sisteme gider bunun sonu ki onuda gereksiz görüyorum şu an.

Missionlarla ses benzerliğide taşırmı peki bunlar?Siz mission kullandığınıza göre onlar nasıl ses karakteristiği olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 yıl
Yarbay

Missionların özellikle Midrange'leri meşhurdur ve orta notaları vurgulu çalar.Nispeten naturel ses tarzı vardır,pek parlatmaz.Basları çok da vurgulu değildir.

Vallahi detaylı dinlemeden birşey diyemem ama ben olsam Mission alırdım,yine de siz büyük bir şehirde iseniz muadil 2 markanın modelini de dinleme şansı bulunuz derim.Malum dinlenmeden alınmaz olayı var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Onbaşı

İşçilik kalitesi, görsellik ve en önemlisi ses kalitesi olarak Castle'ler kendisinden 2-3 kat pahalı hoparlörlerle rahatlıkla yarışır. Gerçek ahşap kaplama bir floorstanding hoparlör bulman için min. 3000 lirayı gözden çıkarmalısın (Dali, JM Focal gibi markaların vinyl kaplamalı modelleri bile bu fiyatlarda). Ben şuan Knight 4 e eşlik edecek bir center arıyorum ve onların yanında ezik durmayacak bir center henüz bulamadım fakat bulduğumda fiyatı Castle Knight 4 ü rahatlıkla geçecek gibi duruyor. Keşke şu hoparlörlerle kullanabileceğimiz bi center versiyonu da olsaydı Castle'ın. Gözüm kapalı alırdım.

İşçiliği muazzam derecede iyi. Çinlilerden bu kadar iyi işçilik göz yaşartıcı gerçekten. Sese gelecek olursak 13 cmlik wooferlar bas için yetersiz diye düşünülmesin, baslar tam olarak olması gerektiği gibi. (TPT (Twin-Pipe Technology) kabin ve port tasarımı çok olumlu etkiliyor sesi) İyi bi amfli ve kablolamayla (ve bir kaç aylık burn-in süresinin ardından) alacağınız bas sesler sizi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak ya da değişik arayışlara itmeyecektir. Detay seviyesi üst düzeyde, saatlerce dinlemede dahi kulağı yormayan, çok dengeli bir sesi var. Kısık seslerde performansından hiçbir şey kaybetmeden keyifli dinletiler yapabilirsiniz. Dengeli bir hoparlör olduğu için hemen hemen hiçbir türde başarısız değil. Ama özellikle Jazz, klasik ve akustik müziklerde performansı hi-fi düzeyinde. Bazen müzik dinlerken o kadar gerçek hissi veriyor ki sesler odanın içinden çıkıyormuş zannedip sık sık etrafıma bakıyorum.

Sana tavsiyem bütçeni az daha zorlayıp Knight 5 alman. Ben 4ün performansını gördükten sonra çok hayıflandım keşke Knight 5 alsaydım diye, uzun yıllar arkama dönüp bakmazdım. Tabi bu durumda amflin biraz zayıf kalabillir, fakat çok yüksek ses kullanmayacaksan yeterli gelir. Ben -20 db yi nadiren geçiyorum (sadece film izlerken)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay

Castle için eski castle değil diyenlerin sayısı çok fazla...Zaten mission,castle hemen hemen aynı teknoloji kullanılarak aynı yerde üretilen ürünler buna quad ve wharfedale de dahil hepsi AIG gruba ait markalar...Bazı mission modellerinde wharfedale crossoverları kullanılıyor aynı şekilde bazı quad'ların driverları wharfedale'lerle aynı vs..vs..

Hoparlör değişimden sonra sesteki pozitif değişimi daha net hissetmek istiyorsanız bütçenizle şu bookshelflere bakmanız daha mantıklı olacaktır; QUAD 11L2, TRIANGLE COMETE EX (ikinci el), B&W 685, EPOS EPIC-2, KLIPSCH RB-51 veya RB-61 vs.. Noname hifi'da bir triangle comete ex var...1250 tl istiyordu galiba sahibi..Bu ürün olabilir....Jbl'in ses karakterinden sonra B&W 685'i de beğeneceğinizi düşünüyorum ona da bakabilirsiniz...1500 tl'ye alacağınız bir floorstand hoparlörden jbl'den çok farklı bir performans da beklememelisiniz bu yüzden bookshelf önerdim..

Hayır bookshelf olmaz floorstand olacak benim alacağım ürün diyorsanız Mission'ın MX serisi var eğer bütçenizi biraz yukarı taşıyabilirseniz Mission MX-5 tam bir canavar keza sesi için de aynı şeyi söylüyorlar ama biraz ağır ve büyük (100x25x39 - - 29kg)..Tabii bu canavarı besleyebilir misiniz bilemem..Cambridge Audio S-70 modeli var bu modelde fiyatının üstünde performans veren ürünlerden ve istediğiniz gibi fazla yer kaplamayan cinsten..Wharfedale'in çeşitli modelleri var..JBL'in yeni serisi olan Studio 180 ve 190 var..İkinci el KLIPSCH RF serisine bakabilirsiniz jbl'ler bugüne kadar kulağınızı yormadıysa klipsch'ler de yormaz merak etmeyin..Bu arada Castle Knight-4'leri alacaksanız da amfinizi götürün ve kullanacağınız amfiyle dinlemeden almayın derim ben bunlar büyük ürünler oldukları için daha sonra değiştirmesi geri vermesi,taşıması vs..zor olabilir.Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha çok seçenek var tabii..Saygılar..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.