Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
900
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar Mühendisleri de Çok Dertli//Abbas Güçlü
Sunucu : #Anatolia
E
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bilgisayar Mühendisleri de Çok Dertli
"İşsizlik aldı başını gidiyor. Hemen her meslekte on binlerce istidhdam fazlası var. Bu yüzden, en fazla iş garantisi olan meslekler diye bilinen branşlarda bile sıkıntı yaşanıyor. "

İşte onlardan birisi de Bilgisayar Mühendisiliği.
Fazla değil, bir kaç yıl öncesine kadar en popüler mesleklerin başında geliyordu.
En yüksek puanlı öğrencilerin ilk tercihleri hep o oluyordu.
Ama görünen o ki onlar da büyük sıkıntı içerisindeler.
Aşağıdaki mektup da bunun en çarpıcı örneği:

Bizi de Görün !

"Bilgisayar Mühendisi olarak mağduriyetimizi iletmek istiyorum.

Bilişim ve teknoloji çağında yaşadığımız bu zamanda, Bilgisayar Mühendisleri olarak kamuda gereken değeri göremiyor oluşumuz, bizi özel sektörün kölesi haline getirmektedir.Dileğimiz diğer meslek gruplarına gösterilen önemin bize de gösterilmesidir!

Öğretmen atamalarının yılda 30 000'lerin üzerinde olduğu,

Polis alımalrının yılda 20 000'leri geçtiği,

Branştaşlarımızdan;

Makina mühendisliğinin yılda 1000'leri yakaldığı,

İnşaat mühendisliğinin yılda 700'lerinde iken,,

Elektrik ve elektronik mühendisliğinin yılda 600'lerin üzerinde olduğu bu bilişim çağında biz Bilgisayar mühendislerinin yıllık alımları 60'larda seyretmektedir!Bu alımların 1/3'ünden fazlası programcı niteliğıyle atandığından çok değer görülememektedir.

BİZ MESLEĞIMİZİ ÇOK SEVİYORUZ VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMANIN BIR AYRICALIK TAŞIDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ!

Ama mesleki anlamda bunun tam karşılığını alamadığımızı,

ÖSS'de çok yüksek puanlarla kazandığımız bu güzide bölümden mezun olduktan sonra işsizlik sıkıntısı yaşadığımızı,

Sektörde herkesin bizim mesleğimiz üzerine ahkam kestiği ve imza yetkimizin olmayışı,

mezun olduktan sonra işsizler ordusunu güçlendirdiğimiz bu meslekte devlet erkanlarımızca tanınmayı ve gereken değerin verilemsini temenni ediyoruz. "

http://www.abbasguclu.com.tr/gununyazisi/bilgisayar_muhendsileri_de_cok_dertli.html

bilgisayar mühendisliği puanlarının keskin düşüşün nedenini bu makale ve mektup açıklıyor sanırım...



G
13 yıl
Yarbay

"Özel sektörün kölesi olmak" kısmında tek suçu bilgisayar mühendisliğine yüklememek gerek. Türkiye'deki mühendislik gerçeği bu. Kamu yoğunluklu bir yorum olmuş.

Ancak, doğrudan imza yetkisinin olmaması ve mesleğin üzerinden ahkam kesen insanların çok fazla olması (Bilmem ne okuyan da bu işi yapar. Artık herkes bilgisayarcı. Ben de programlama öğrenirim, ne olacak?) kısımlarına ben de katılıyorum.

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri Odası (TBMO) kurulması yönünde çalışmalar mevcut, umarım sonuç alınır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Binbaşı

Devletin atama yapmasıylamı ölçülüyomuş değeri mesleklerin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı

puanların düşmesiyle bilg mühendisliğinin kamudan pay alamamasını hangi akıl birbirine bağlar pes. össye hazırlanan gençlerin beyni olabildiğine yanlış bi şekilde yıkanıyo sebebi bu puanların düşmesinin. mezun oldugumda özel sektör dışında bir yerde çalışabileceğimi bir an olsun bile düşünmedim açıkçası


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Çavuş

kendini geliştirirsen özel sektör sana kucağını açmış en az 2-3 milyarla beklior :) sıkma canını herşey sende bitiyor..gerçekten bişeyler öğrenen bi adam bilgisayar müh. iş bulamıyorsa o onun ayıbı :D adamlar haddinden fazla mühendis arıyor ama boş bi mezun değil..rahat olun özel sektörde çok açık var..sallayn devleti zengin olmak istemiyomusnz?:D 2-3 yıllık tecrübeli adamn maaşı 4 milyar.nerden biliyorm abim den :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Er

bnde olmak istiyordm tıp istiyorm artk :D


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
13 yıl
Er

cevapp up



C
13 yıl
Yarbay

Geçiniz, bilgisayar mühendisliği seçecek adamın bir kere yazılım konusunda yetenekli olması lazım, ineklik ile bir yere gelemezsin bilişim sektöründe. 5-6 yıllık, adam gibi bilişimciler 5-6 bin liiradan aşağıya çalışmaz bu ülkede.

2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirip, altında son model 3,20D bmw olan tanıdığım var. Yazılıma yeteneğin yok ise, uzak durcaksın bu bölümden. KPSS gibi bir sınavla bilg müh atamasınıda doğru bulmadığımı söylemek isterim. İşini bilen yazılımcı işsiz kalması imkansız, eli ayağı tutmasa bile en kötü hireafreelancer.com dan proje bazlı para alır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 15 Ağustos 2011; 20:02:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı

Bir yerlere gelmiş, işine hakim bilgisayarcıların/yazılımcıların zaten memur olmak gibi bir derdi yok ki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Teğmen

"Mezun olduk, devlet bize iş versin" mantığı. Kamuya az sayıda bilgisayar mühendisi alınmasının sebebi, kamu projelerinin özel sektör eliyle yürütülmesidir ki bence doğrusu budur. Ayrıca dışkaynak/sözleşmeli personel alımları yapılıyor çok sayıda. O projeleri kamudaki kadrolu personele yaptırtmaya kalksan eminim birkaç aylık projeler seneler sürecek ve istenilen netice alınamayacaktır.

Mesleğinin sana ayrıcalık kattığına inanıyorsan, sen de mesleğine gerekli önemi vereceksin, hem üniversitede hem dışarda elinden geleni yapacaksın, olanaklar gayet güzel ve bol. Ayrıca üstte Metal Yorgunluğu çok güzel ifade etmiş: "Bir yerlere gelmiş, işine hakim bilgisayarcıların/yazılımcıların zaten memur olmak gibi bir derdi yok ki." Somut bir örnek; TÜBİTAK'tan ders aldığım bir hocam, bünyelerindeki bilgisayar mühendislerinin özel sektörde çok daha güzel şartlarla iş bulup kurumdan bir bir ayrıldıklarını söylemişti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 16 Ağustos 2011; 17:35:05 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.