Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
20971
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DOĞAN SLX PRİZDİREK VE BASKI BALATA KONUSU
3
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR PRİZDİREK BİLYASI VE DEBRİYAJ BİLYASI AYNI ŞEYLERMİ?BİDE PRİZDİREK BİLYASI DEĞİŞİRKEN ŞANZUMAN KOMPLE AÇLIYORMU AYNI ŞEY DEBRİYAJ BİLYASI İÇİNDE GEÇERLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN CEVAP BEKLİYORUM...



T
13 yıl
Yüzbaşı

İyi akşamlar...
Prizdirek bilyası, şanzumanın içerisinde olur. Sökülmesi pek zahmetli değildir. Debriyaj bilyası, balata ile anzuman arasındadır. Debriyaj bilyası için şanzumanı dağıtmaya gerek yoktur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bugün mercedes servisi olan akrabam şamzımanı indirdi ve:
baskı balata
debriyaj çatalı
volan bilyası
orta ve üdt körkler tamir takımı
orjınalleriyle değişti arabam saten sessizdi parçalar değiştikten sonra son model araba gibi kontağı bi çevirdim araba çalışıyomu çalışmıyomu belli değil avrupa gibi oldu :)
test sürüşünüde e5 yaptım sol şeritten kaptırdım arbada tık ses yok.

konu yardımcı olur inş....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Binbaşı

Peki debriyaj çatalı için şanzımanı dağıttılar mı?Bir de maliyet ne kadar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

Debriyaj çatalı için şanzumanı dağıtmanıza gerek yoktur. Vites kutusunun debriyaj bölümüne gelen yerde, alt kısımda bir kapak vardır. Onu söktüğünüzde çatala ve baskı bilyasına ulaşabilirsiniz. Çatalı, debriyaj teliniz söktükten sonra ileri vites kutusuna dik bir şekilde ileri doğru iterek çıkartabilirsiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl
Binbaşı

Ben bu sesi anlattım,adam bana yok şanzıman dağıtılcak komple 300-500 arası maliyeti var,yok bunlarda kronik dedi işine gelmedi heraldeDedim o zaman çıkma alalım daha iyi uğraşmanın gereği ne,bu adamlar para mı kazanmak istemiyo yoksa tofaş diye az para alcağından mı korkuyolar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

Şanzumanı dağıtmak aslında hiçte zahmetli bir iş değil. Zira 3 parçadan oluşan vites kutusu motora bile 4 tane civata ile bağlı. Motordan sökülmesi, tamamen dağıtılması taş çatlasa 2 saat alıyor. Üstelik her yerde bulunan anahtarlarla. Ben 3 defa kendi imkanlarımla söküp topladım ve son toplamada iç tarafta küçük bir bilyayı takmayı unuttuğum için biraz boşluk ve uğultu sesi var o kadar.

Prizdirek bilyası sökme takma ile yarım günde bile çöümlenecek bir iş. Ama 100 TL sökme takma için, 100 TL vites kutusunun açılıp toparlanması için para istiyorlar. Onun dışında bilyanın maliyeti (ki iyi bir FAG rulmanın fiyatı 75TL civarında) ucuz...

Açılan şanzuman iflah olmaz diye bir şey yok. Açıp gerekli parçaları topladığınızda sorunsuz bir şanzuman elde ediyorsunuz. Ben kendi imkanlarımla 5. vites dişlisi, 5. vites maşonu, 4 senkromenç, vites itme milleri ve rulmanları toplam 200 TL biri bir rakama aldım. Dediğim gibi...tek sıkıntım....bir rulmanı takmayı unutmuşum....... Vites kutusunun gerekli parçalarını yenilediğinizde uzun yıllar sorunsuz bir vites kutusu sahibi olursunuz. Zira çıkma şanzumanın, ertesi gün bir arıza verip vermeyeceğini...bilemezsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 9 Temmuz 2011; 9:42:46 >

M
12 yıl
Onbaşı

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim öncelikle dh üylerine teşekkür ederim arkadaşların sayesinde araçtan gelen sesin prizdirek bilyasında olabileceğini anladım.

araç corsa b 1.2 16 v swing 1999 95000 km de corsa benden başka bu sorunu yaşayan olmadığı için kardeş doğaancılara yanaştım.konu açamadığım için buraya kaynak yaptım

1-araç ısınınca şanzımandan tık tık seri şekilde ses geliyor gazada hafif basınca ses sıklaşıyor.debriyaja basınca kesiliyor.
2-yine araç ısınınca ayağımı gazdan kesince sanki zincir kendini bırakmışda biryere sürüyor araç zincirli.hışşş diye bi ses
3-bu prizdirek denen bilyayı nerden bulurum rulman sitelerinde yok fiyatı hakkında bi fikrim yok.
4-araç ustaya sordum ses şanzımandan geliyo diyo dedim onu bende sana söyledim zaten dedim sorun sence ne bilmiyom bakmam lazım bunların parçası bulunmuyor.araçta şanzımanda başka bi sorun olurmu olursa parçaları nasıl bulurum sıfırı yokmudur şanzımanın temiz çıkmyı naasıl bulurum istanbuldan çıkma şanzıman bulsam yolculuk sırasında zarar görürmü hassasmı tutarmı eskisini.dedim şanzımanı komple alıyım ilerde başka sorun verirse bozdurur bozdurur harcarım.
5-ses sadece ısınınca geliyo bu şeekilde binsem kaç bin daha gider ortalama.
6-yaptırmasam şanzımanda dağılsa motora zarar verirmi bulunduğum yerde kaliteli usta yok hatta usta yok desem yeri 1 tane var oda bi yağ filtresine 40 tl alıyor.çok ucuz maşallah.ama adam bilgisini sattığı için helal olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.