Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
600
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PROFESYONEL TENİS HABERLERİ.
Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Agassi'yi tutana aşkolsun!

Andre Agassi, Jan Michael Gambill'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Miami'de yapılan Ericsson Open Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde, ikinci baharını yaşayan
Agassi, Masters Series'deki turnuvalarda böylece 12. zaferine ulaşarak bir rekora imza attı. Agassi, Ericsson Open'ı da 4 kez kazanan ilk tenisçi olarak tarihe geçti. Son final maçında Jan Michael Gambill'i 7-6, 6-1 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenen 30 yaşındaki Amerikalı raket son 11 maçında rakiplerine sadece 3 set verdi.



Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

WTA Katar Açık: Hingis şampiyon

Martina Hingis, Sandrine Testud'u geçerek kariyerine yeni bir şampiyonluk ekledi.

İlk sete yavaş başlayan Hingis, 3. oyunda servisini kırdırdı. Bir numaralı seri başı Hingis, sonrasında çok akıllıca oynayarak rahat bir şekilde 27.000 dolarlık birincilik ödülünün sahibi oldu.
"Skorda göründüğü gibi kolay bir maç olmadı. Zorlu bir maçtı çünkü Testud'un çok iyi servisleri var. Hatta bununla ün yapmıştır. 'Backhand'i de kuvvetli," diye açıklamada bulundu Hingis ve devam etti: "3-3'e geldikten sonra formumu yakaladım, ve belki de buradaki en iyi oyunumu oynadım. Kontolü elime aldım ve sonra kendimi rahat hissettim."


Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Davenport Tokyo'da şampiyon

Lindsay Davenport, Martina Hingis'in şampiyonluk serisine son verdi.

6-7 6-4 6-2'lik setlerle zafere ulaşan Davenport, maç sonunda yaptığı açıklamada, "Zorlu bir maçtı, ikimiz aramızda da fazla bir fark yok," diye açıklama yaptı. 1.2 milyon dolarlık turnuvada finale yükselen iki tenisçi de Avustralya Açık'da yarı finalde elenmişti. Bu sefer Tokyo'da finalde karşılaşan iki tenisçiden 175 bin dolar ödülü alan Davenport oldu.



Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Anna'lar neler doğuruyor!..

Güzelliğiyle tüm dünyayı büyüleyen kortların taçsız kraliçesi Rus Anna Kournikova...

19 yaşındaki genç raket fiziği sayesinde dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yer alıyor ama bir türlü şanssızlığını kırıp, kariyeri boyunca bir şampiyonluk yaşayamadı. Ünlü tenisçi bilinmeyen ve ilginç yönlerini Inside Sport Magazine'e yaptığı röportajda anlattı:

- Yarışma ruhun nereden geliyor?
Ben bununla doğdum. Hayat bir yarışmadır zaten.

- Genç yaşlardayken kahramanın kimdi?
Birçok oyuncuya hayrandım ama Seles, Becker ve Agassi benim idollerim.

- Hâlâ bir turnuva kazanamaman seni olumsuz etkiliyor mu?
Hayır. Hep en iyisini ortaya koymaya çalışıyorum. Her turnuvada bir şansım olduğunu düşünüyorum. Elbet birgün benim de zamanım gelecek.

- En çok hangi Grand Slam turnuvasında kendini daha çok şanslı görüyorsun?
Böyle bir ayrıcalık yapamam. Hepsini kazanabilirim. Sadece en iyi oyunumu sergilemem lazım.

- Senin için bir Grand Slam mi yoksa Olimpiyat Madalyası kazanmak mı daha önemli?
Bence Grand Slam.

- Bayan tenisçiler arasında çok büyük bir rekabet olduğunu duyuyoruz. En çok kimi yenmekten hoşlanıyorsun?
Kazandığım her maçtan büyük zevk duyarım. Her galibiyet bana büyük haz verir. Çünkü kazanmak için herkes zorlu ve uzun turnuvada elinden gelini yapar.

- Rusya'yı hala anavatanın olarak düşünüyor musun?
Tabii ki. Doğup, büyüdüğüm yer. Ama Amerika'yı da çok seviyorum.

- Eğer tenis oynama yeteneği ve dış görünüşünden birini kaybetmek zorunda kalırsan, hangisini tercih edersin?
İkisini de korumak isterim.

- Diğer kadınların senin güzelliğini kıskandıklarını hissediyor musun?
Hayır bunu hiç hissetmedim.

- Diğer oyuncuların sana karşı oynadıklarında daha konstantre oldukları söylenebilir mi?
Hayır. Ben her oyuncunun herkese karşı aynı oranda gücünü ortaya koyduğuna inanıyorum.

- Çok mutlu bir insan görüntüsü veriyorsun. Peki zirveye ulaşmak için yeterli kazanma içgüdün var mı?
Kesinlikle var. Her zaman en iyisini yapmayı amaçlarım. Her zaman yarışmacı ruhum vardır. Gülümsediğim doğru ama bu kazanmayı istemediğim anlamına gelmez.

- Hayatında erkek arkadaşına ayıracak zamanın var mı? Çünkü çok yoğun bir tempo içinde oluyorsunuz. Bir turnuva biter bitmez diğeri başlıyor.
Evet var. Fakat yoğun tempomdan dolayı anlayışlı olmalı. Çünkü seyahetlerim ve turnuvalar devam edecek.

- Bir erkekte ne gibi vasıflar ararsın?
En başta dürüst ve sarışın olmalı. Özellikle sarı saçlı erkekleri severim. Centilmen de olmalı ama güçlü de olmalı.

- Tenisten başka nelerle uğraşmayı seversin?
Alışveriş, plaja gitmek ve özellikle çikolata yemek.

- En çok sevdiğin müzik türü?
Ben kulağa hoş gelen ve radyoda o an çalan her türlü müziği dinlerim.

- Tenisin sıkıcı olduğuna inanıyor musun?
Hayır.

- Ve son olarak 3 yıl önce Avustralya'dayken ünlü sarışın kriket oyuncusu Shane Warne'la bir araya gelmek için randevu almıştın. Niye onunla buluştun ve neler hissettin?
Çok hoş biriydi. Bütün kriket takımı hoştu. Fakat randevu isteyenin ben değil O olduğunu düşünüyorum.


Kournikova hakkında merak ettikleriniz

Doğum tarihi: 07.06.1981

Doğum yeri: Moskova, Rusya

Anne ve babasının isimleri: Alla, Sergei

Yaşadığı yer: Florida, ABD

Boy: 1.73 cm

Kilo: 55.5

Favori şehirleri: Roma, Paris, Tokyo

Favori rengi: Siyah

Favori yemekleri: Büftek ve sushi

Favori tatlısı: Çikolatalı dondurma

Favori içeceği: Portakal suyu

Favori müziği: Pop

Şanslı numarası: 42

Hobileri: Okumak, müzik dinlemek, dans etmek ve TV izlemek.

Sevdiği şeyler: Hayvanlar, okyanus ve spor

Astek



T
23 yıl
Binbaşı

gaz mi oldun olm hehe <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

iCQ:13522744
canerce@hotmail.com
http://fpsgame.com
To Be Or NoT To Be<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gaza geldim, frenim yok, beni tutana aşkolsun.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

20 yaşındaki tenisçi “Bir numara olmaya yetecek kadar çok turnuvaya katılmıyorum. Daha fazla turnuvaya katılıp katılmayacağım konusunda da bir şey söyleyemem. Tenis oynamaktan çok mutluyum fakat evime gidip yatağımda uyumayı, kendi mutfağımda yemek yemeyi de seviyorum. Biraz tembelim galiba” dedi.
Williams, geçtiğimiz yılı çok başarılı geçirmesine, Wimbledon’u ve Amerika Açık’ı kazanmasına karşın dünya klasmanında bir numara olamamıştı. Venus Williams ailesinin, özellikle zaman zaman eleştirilen babasının sürekli rehberlik etmesi konsunda “Kararlarımı hep ailemle birlikte veririm, onlar bugünkü yerime gelmemde çok önemli rol oynadılar” yorumunu yaptı.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

KOURNIKOVA ARTIK KAZANMAK İSTİYOR
HABER:WWW.NTVMSNBC.COM

O artık turnuva kazanmak istiyor
Kortların kraliçesi Anna Kournikova artık güzelliğiyle değil, kazandığı unvanlarla konuşulmak istiyor. Hayranları ise “Kazansın ya da kazanmasın, izlemeye devam” diyorlar.

“Her ikisi de olamaz mıyım?” İşte Anna Kournikova’nın “Seçebilseydin, dünyanın en güzel kadını mı yoksa teniste bir numara mı olmak isterdin” sorusuna verdiği yanıt. Tenis dünyasının turnuva kazanmadan manşetlere çıkan ve orada kalmasını başaran sayılı isimlerinden biri Kournikova. Kendisine sorulduğunda artık kazandığı turnuvalarla da hatırlanmak istediğini söyleyen Rus tenisçi, bir İngiliz gazetesine verdiği söyleşide “Wimbledon’u kazanmak isterim, ama önce insanların bakışlarını engellemem gerek” yanıtını veriyor.

Rus tenisçi İngiliz erkekleri hakkındaki düşüncelerini de açıkça belirtmekten kaçınmıyor ve “Beni müthiş etkiliyorlar” diyor. “İdeal karışık tenis partnerin kim” sorusuna, “Jonas Bjorkman” diyor; “Spor sütyeni giymenin faydası nedir” diye sorulduğunda ise göğüslerinin daha az zıpladığını söylüyor ve ekliyor: “Tabii ki böylece korttaki ilgi göğüslerimden oyunuma kayıyor”.

İngiliz gazeteci Kournikova’yı “paparazzilerin gözlerinden uzak olduğunda aslında sanıldığından daha samimi, hoş ve matrak bir genç bayan” olarak nitelendiriyor. “Tabii kesinlikle Wimbledone’u kazanmak isterim, ancak insanların bu bakışlarını bir engelleyebilsem” diyen Kournikova, güzelliği hakkında ne düşündüğü sorulduğunda “Ne yapabilirim ki” diyor; “Bana güzelliğimle ilgili verilen unvanlara karşı bir şey yapamam ki”...

Anna Kournikova tenis dünyasıyla 15 yaşında tanıştı. O günden bu güne hiç turnuva kazanamadı ama kortlarda gösteremediği başarının fazlasını reklam dünyasında gösterdi. Son olarak ünlü kadın iç tasarımcısı Berlei’yle çalışan Kournikova, Nymphette, Teenage Temptress, The Body, The Minx from Moscow ve Sex on Legs gibi markaların da reklamlarını üstlendi. 16 yaşına henüz girmemişken Lolita yakıştırmasını aldı. Geçen yıl 29 yaşındaki Rus Hokey Yıldızı Sergei Federov’la evlendiği söylenmiş, her iki Rus sporcu da daha sonra bu söylentileri yalanlamıştı.

Kournikova için herşeyden önce Wımbledon’ı kazanmayı hayal ediyor ve “1 numara olmak için istikrarlı ve ağır bir çalışma gerekiyor” diye konuşuyor. Dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kadınlarından biri olan Kournikova, ‘güzelliğini bu kadar açık bir biçimde reklam malzemesi olarak kullandığı için’ hemcinsleri bayan tenis oyuncuları tarafından kınanıyor. Yaşam tarzının bir film yıldızınınkine benzetilmesini doğru bulmayan Rus tenisçi, çevresindekilerle gizemli bir dünya çiziyor. Kendisi hakkında yapılan eleştirilere kulak asmadığını belirtir bir tonda, tenisin takım sporu olmadığını, bireysel bir spor olduğu için kortlarda, değişik fikirlere sahip değişik insanların olmasının gayet doğal olduğunu belirtiyor.

Tenis kortlarının daha renkli olmasını sağladığı yolunda yapılan yorumlara hakvermemek de elde değil, kortların kendine has bir modaya sahip olmasında Rus tenisçinin gerçekten büyük katkısı oldu. Yine bir İngiliz gazetesinin yorumunu da unutmamak gerekiyor: “Ama bir gerçek var: Sovyetler döneminin sakallı ve bıyıklı Rus bayan sporcuların çağı Anna Kournikova sayesinde kapandı”.

“İnsanların beni güzel görmeleri tabii ki beni mutlu ediyor. Kim güzel olmak istemez ki” diyor Kournikova, “Neden hem iyi bir sporcu, hem de güzel ve çekici olamazmışız” diye de soruyor.

Cinselliğini saklamayı hiç düşünmeyediğini söyleyen Anna Kournikova, yine de Playboy ve benzeri dergilerden soyunması için aldığı teklifleri kabul etmiyor.
“Ancak ben 500. seribaşı olsaydım, bu kadar gürültü yapılmazdı” diyor genç tenisçi, “Öncelikle ben bir profesyonel tenisçiyim ve samimi olarak söyleyim ki, ‘billboard’larda resmimi görmek hoşuma gitmiyor’ dersem yalan olur” diye konuşuyor. Kendisine yöneltilen “Tenis kortunda iyi/güzel görünmek neden bu kadar önemli?” sorusuna ise orasının bir sahne olduğunu belirterek yanıt veriyor: “Sporcu olduğum için çirkin görünmem gerekmiyor”...


Astek



G
23 yıl
Onbaşı

Sevgili yavuzbah erkeklerdeki ve bayanlardaki son sıralma ne durumda?
Bir de yakın zamanda turnuva falan var mı?



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ATP TOUR ERKEKLER SIRALAMASI
----------------------------
1- A. AGASSI --- 426
2- G. KUERTEN ---- 219
3- S. GROSJEAN --- 203
4- J. FERRERO ---- 191
5- A. CLEMENT ---- 182


Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tenis Formula-1 gibi değil, aynı anda 3-4 turnuva olabiliyor. Ama en yakın GRAND SLAM Roland Garros-Fransa 2001 28 Mayıs - 10 Haziran arası olacak.

Astek



G
23 yıl
Onbaşı

İyi yakınmış
Ben roland garros u çok severim.
Fikrimce kum en iyisi
SAĞOL



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

HAMBURG TURNUVASI (MASTERS SERİSİ)
-------------------------------------
Açılışı Şili'li Marcello Rios İspanyol Carlos Moya'yı 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup etti.
Bugünün diğer proğramında Sempras, Agassi ve İngilizlerin genç yıldızı Tim Henmann kortlarda olacak. Sonuçları burdan bu akşam veya yarın alabilirsiniz veya daha geniş haber almak isteyenlerwww.atptour.com adresine başvurabilir.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ŞAMPİYON FERRERO
----------------
Masters serisi Roma Turnuvasında
Güney Amerikalı tenisçi 5 set süren bir mücadeleden sonra turnuvanın 1 numaralı seribaşı Gustavo Kuerten'i yenip şampiyon oldu.
3-6 / 6-1 / 2-6 / 6-4 / 6-2

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

HAMBURG'TAN TAZE HABER
----------------------
Tod Martin İsveçli Thomas Enqwist'i
6-2 / 7-6'lık setlerle 2-0 yendi.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AGASSİ STOP ETTİ.

Hamburgta düzenlenen ATP Tenis Masters serisi turnuvasında Agassi rakibi Santoro'ya 3-6 / 7-5 / 4-6'lık setlerle 2-1 mağlup oldu.

Diğer bir sürprizde Marat Safin'in elenmesi.
Rakibi Gaudio'ya 0-6 / 6-7'lik setlerle 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

HAMBURG FİNAL:
----------------
ALBERT PORTAS ŞAMPİYON.
Roma şampiyonu Ferrero'yu:
4-6 / 6-2 / 0-6 / 7-6 / 7-5 lik setlerle 3-2 yenerek şampiyon oldu.
Ferrero bu başarısıyla ve aldığı puanlarla ATP Tur sıralamasında 427 puanlı Agassi'nin ardından 291 puanla 2.sıraya yükseldi.

HAFTAYA ROLAND GARROS BAŞLIYOR AMAN KAÇIRMAYIN.



Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

18 yaşındaki Yugoslav Jelena Dokiç kariyerinin ilk zaferini İtalya Açık’ta bu yılın flaş ismi Mauresmo’yu yenerek kazandı.
Roma
NTV-MSNBC

21 Mayıs— Tenis kortlarının güzel yıldızı Jelena Dokic, İtalya Açık Tenis Turnuvası finalinde sezonun en başarılı isimlerinden Fransız Amelie Mauresmo’yu yenerek kariyerinin ilk zaferini kazandı. 18 yaşındaki Yugoslav tenisçi çok başarılı bir oyun sonunda korttan 7-6 (3) ve 6-1’lik setlerle ayrıldı.

Maç sonrasında “Kazanmak gerçekten harika bir duygu, hele bir de bu kariyerinizin ilk zaferiyse, gerçekten inanılmaz oluyor” diyen Dokic, geçen yıl Wimbledon’da yarı finale kadar yükselmişti. dokiç bu zaferin de küçümsenemeyecek kadar önemli olduğunu belirterek “Bu son olmayacak” diye konuştu.

Bu yıl 4 zafere imza atan Mauresmo özellikle ikinci sette çok etkisizdi. 4 numaralı seri başı Fransız tenisçi, bu yenilgiyle 9 maçlık galibiyet serisine de ara vermiş oldu. Mauresmo maç sonrası demecinde yarı finalde Martina Hingis’le karşılaşmış olmasının kendisini fazlaca yorduğunu söyledi. Dokic ise çiftlerdeki eşi Conchita Martinez’i yenerek finale yükselmişti. 14 numaralı seri başı Dokic, 178 bin dolarlık ödülün sahibi olurken, Dünya sıralamasında da ilk 20’ye girmiş oldu.

Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ARAG ATP WOLD TEAM CHAMPIONSHIP
-------------------------------
Ruslar Amerikalılara karşı üstünlük sağladılar.

Yevgeni Kafelnikov Jan-Michael Gambill'i
6-4 / 5-7 / 6-2 setlerle 2-1 yenerken

Marat Safin Pete Sempras'ı
7-6 / 7-5 setlerle 2-0 yendi.

Gelişmeleri sonra yazarım. Arkadaşlar teniste aynı anda birçok turnuva oyanıyor. Benim hem Formula'ya hem buraya yetişmem mümkün olmuyor ancak Tenis'i biraz es geçiyorum. Ayrıntılı bilgilerwww.atptour.com'dan öğrenebilirsiniz. Öyle iyi derecede İngilizce bilmeye gerek yok çünkü en son gelişmeler ve skorlar ana sayfada yer alıyor.


Astek



Y
23 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Roland Garrosta heyecan tırmanıyor. Çeyrek finalistler birbir belli oluyor. Şimdi bazı 4.tur maç sonuçlarını vereyim.

Andre Agassi - Franco Squllari'yi
4/6 - 6/2 - 6/4 - 1/6 - 6/0 setlerle 3-2

Alex Corretja - Fabrico Santaro'yu
6/2 - 6/3 - 6/4 setlerle 3-0

Geriside:
http://www.frenchopen.com/en/scores/schedule/
adresinde...



Astek